معضلات مطبهای محله احمدآباد در صدر گلایههای نمایندگان اهالی منطقه یک در دیدار با شهردار بود.
صبح مشهد- شهردار مشهد در دیداری صمیمی، میزبان رؤسای شورای اجتماعی محلات منطقه یک بود. او چند ساعتی بیواسطه پای صحبتهای آنها نشست و در جریان نیازها، مشکلات و معضلاتی که رؤسای شوراهای اجتماعی احصا کرده بودند قرار گرفت. همچنین، از پیگیری برخی از مشکلات مطرح شده در این جلسه خبر داد.
محمدرضا قلندر شریف در این جلسه با بیان اینکه شورای اجتماعی محلات برای شهر مشهد یک فرصت است که در محلات دیگر شهرها به این صورت و قوت وجود ندارد، گفت: هرچند در مشهد هم شاید برخیها خیلی تمایلی به شورای اجتماعی محلات نداشته باشند، اما این شورا پایه قانونی محکمی دارد و شهرداری و شورای شهر محکم پای کار شورای اجتماعی محلات ایستادهاند و شما را همراهی میکنند. شورای اجتماعی محلات به بلوغ رسیده است و دارد راه خودش را میرود و مطالبهگری شما هم باید واقعی باشد.
محمدرضا قلندرشریف ادامه داد: منطقه یک، منطقهای اصیل و قدیمی و در مرکز شهر است که همه با آن سروکار دارند. این منطقه جزو مناطق برخوردار از نظر امکانات شهری و رفاهی است، ولی از طرف دیگر امکان توسعه برخی امکانات را نداریم، چون همه نقاط این منطقه ساختوساز شده است. باید از همین ظرفیت موجود استفاده کنیم و آن را ارتقا دهیم، مانند توسعه فرهنگسرای انتظار که در دست اقدام است.
قانون به نفع پزشکان است
وی با تأکید بر پیگیری برخی مشکلات مطرح شده توسط شهرداری مشهد، افزود: در جریان بسیاری از امور و مشکلات هستیم و پیگیر حل و فصل آنها شدهایم؛ از طرف دیگر بسیاری از مسائل را هم میخواهیم حل کنیم، ولی برخی موارد مانع کار شهرداری میشود. مانند ترافیک ناشی از حضور پزشکان در احمدآباد که قوانین به نفع پزشکان و مطبها تغییر پیدا میکند و مشکلات حاشیهای زیادی برای شهر و مردم ایجاد میکنند. اینها مسائلی است که باید مطالبه مردمی پشت آن باشد، چون هیچکس نمیتواند جلوی مطالبه و خواست بحق مردم را بگیرد. موضوع مطبها در احمدآباد باید از طریق راههای اجتماعی پیگیری شود، چون امروز در آن محلات فقط شاهد معضل ترافیکی نیستیم و مشکلات دیگری نیز ایجاد شده است.
تغییر به نفع مردم آبکوه
در بخش دیگری از این نشست، شهردار مشهد به مسئله بافت فرسوده آبکوه اشاره کرد و درباره آخرین وضعیت طرح تفصیلی این محدوده گفت: آبکوه محدودهای است که چند دهه در آن کار شده و طرحهای متنوعی برای آن در نظر گرفته شده بود، ولی چون دقیق نبود و مردم دیده نشدند و فقط مباحث اقتصادی مدنظر قرار داشت، نتیجه نداد. اکنون در آبکوه خیلی کار شده است و در نهایت مجبور به تغییر طرح تفصیلی آبکوه به نفع مردم بودیم و هستیم. خوشبختانه کار با آرامش جلو میرود و طرح بازنگری شده است. تغییر طرح فرایند سنگینی دارد که بخشی از آن شهرداری است و کار دارد در سایر نهادها هم پیش میرود.
قلندرشریف تأکید کرد: بودجه شهرداریها نامحدود نیست و امسال اگر بودجه شهرداری مشهد محقق شود، ۵۶ هزار میلیارد تومان است. هزینه جاری شهر بالاست و نگهداشت شهر فقط ۱۵هزار میلیارد تومان در سال هزینه دارد و ماهی هزار میلیارد تومان هم حقوق و دستمزد میدهیم. از طرف دیگر، دولت کمکی به ما نمیکند. الان ۳۰هزارمیلیاردتومان از دولت طلب داریم و جواب آنها این است که پول نداریم بدهیم.
برگزاری ۵۶ جلسه برای شورای اجتماعی محلات
معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد هم در این نشست تصریح کرد: یکی از مسائلی که در سازمان فرهنگی شهرداری و به تبع آن معاونت اجتماعی شهرداری روی آن تأکید داریم، شورای اجتماعی محلات است و ما بهصورت تخصصی و با جدیت مسائل مربوط به آنها را دنبال میکنیم.
جاوید کیانی با اشاره به گزارش ششماهه برگزاری جلسات شورای اجتماعی محلات ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا امروز ۵۶ جلسه شورای اجتماعی محلات برگزار شده است که طی آن ۱۷۸ مصوبه احصا شده است، ۷۳ مصوبه در حال پیگیری است و مابقی نیز موضوعهای فرادستی مدیریت شهری است که در دستورکار قرار گرفته است. وی افزود: دغدغه شهردار مشهد این است که ارتباط با رؤسای شورای محلات مستقیم باشد و از نزدیک کار گرهگشایی از شبکه مسائل محلات انجام شود.
مردم، محور توسعه شهری
محمود برهانی، سرپرست شهرداری منطقه یک هم با تأکید بر اینکه محور توسعه در زندگی شهری در استاندارد روز دنیا؛ مشارکت مردم است تصریح کرد: تعداد جلسات شورای اجتماعی محلات، مصوبات و خروجیها نشان میدهد که رویکرد مشارکت در شهرداری با رشد فزایندهای روبهرو بوده و این حضور ارزشمند است. اینکه در شش ماه اخیر بیش از پنجاه جلسه برگزار شده و بیش از ۱۵۰مصوبه داشتیم نشانه خوبی است. از شورای اجتماعی محلات تشکر میکنم که ایثارگرانه وقت و ذهنشان را درگیر مسائل شهری
میکنند.
رئوس مطالب مطرحشده توسط اعضای شورای اجتماعی در این جلسه، از این قرار بود:
حل سریع مشکلات بافت آبکوه؛
نوسازی معابر و پیادهروها؛
افزایش فضاهای ورزشی و تفریحی و فرهنگی؛
رسیدگی به وضعیت ترافیک؛
ایجاد فضاهای فرهنگی جدید؛
حل مسائل مربوط به برخی زمینهای رهاشده؛
رسیدگی به وضعیت ترافیک در احمدآباد بهویژه خیابانهایی که پزشکان در آن حضور دارند.