اجتماعیاسلاید شو

جولان متکدیان دروغین در شهر

کد خبر : 58447

معاون سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد: بیش از ۹۰ درصد متکدیان حرفه ای هستند؛ یعنی به قصد درآمد و نه تامین معیشت به معابر می آیند.

روزنامه خراسان به قلم بهاره موفقی خبرنگار خود نوشت: جولان متکدیان، چهره ناخوشایند یک آسیب اجتماعی را مثل سایه ای شوم بر پیکره شهر انداخته است.

این درحالی است که بر اساس آمارهای سال اخیر، بیش از ۹۰ درصد از این متکدیان نیازمند واقعی نیستند و تنها از این طریق اقدام به کسب درآمد می کنند. از طرفی بر اساس آمارهای سال اخیر، تست اعتیاد حدود ۴۰ درصد از موارد جمع آوری متکدیان مثبت اعلام شده است. هر چند مسئولان مربوط آماری درباره موارد شناسایی شده تکدی گری ارائه کرده اند، اما با وجود ابعاد اجتماعی حائز اهمیت این مسئله هنوز آمار دقیقی از تعداد متکدیان سطح شهر بر اساس جمعیت واقعی آن ها جمع آوری نشده است؛ موضوعی که البته وعده داده شده که آمار دقیق متکدیان در شش ماه ابتدایی امسال بر اساس اسکن عنبیه آن ها اعلام خواهد شد.

شناسایی ۴ هزار و ۷۳۶ مورد تکدی گری در سال اخیر
مهدی ابراهیمی معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در پاسخ به این سوال که چه تعداد متکدی در سطح شهر مشهد شناسایی شده اند؟ به «خراسان رضوی» می گوید: شهرداری مشهد با همکاری نیروی انتظامی در سال ۱۴۰۲ اقدام به شناسایی و جمع آوری ۴ هزار و ۷۳۶ مورد تکدی گری کردند. این آمار تعداد جمع آوری متکدیان است؛ یعنی ممکن است یک نفر را چندین بار آورده باشند. تشخیص این که این فرد متکدی است به عهده مقام قضایی است. وی می افزاید: از این تعداد ۷۹۳ نفر فقط از اطراف و داخل حرم مطهر شناسایی و به مرکز رسیدگی منتقل شدند. تعداد ۳ هزارو ۵۵۶ نفر از این افراد مرد، ۸۹۲ نفر زن و ۲۸۸ کودک زیر ۱۸ سال بودند. همچنین از این تعداد، هزار و ۸۹۲ نفر تست اعتیادشان مثبت شد و به مراکز ترک و درمان اعتیاد دولتی معرفی شدند که به صورت رایگان ترک کنند. وی درباره آمار جمع آوری متکدیان در سال ۱۴۰۱ نیز می گوید: طی این سال ۴ هزار و ۸۵۹ مورد جمع آوری و شناسایی شده است که از این تعداد ۳ هزار و ۸۹۹نفر مرد، ۹۶۰ زن و ۳۸۶ کودک زیر ۱۸ سال بوده اند.

۵۰۰ هزار تومان درآمد فقط در ۲ ساعت!
معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد درباره وضعیت متکدیان می گوید: چه در جمع آوری و چه در تعداد اصلی متکدیان، تعداد نیازمندان واقعی بسیار کم است چون موارد تکرار ما بسیار زیاد است و افراد جدید کم. بیش از ۹۰ درصد این ها متکدی حرفه ای هستند یعنی به قصد درآمد و نه تامین معیشت به معابر می آیند و از این راه کسب درآمد می کنند. وی درباره میانگین درآمد متکدیان حرفه ای ادامه می دهد: این افراد در ساعاتی که ما هنگام دستگیری شناسایی کردیم ، طی دو تا سه ساعت در روز درآمدی کمتر از ۵۰۰ هزار تومان ندارند. همچنین در اطراف حرم درآمدهای زیادی کسب می کنند. ابراهیمی تصریح می کند: برخی از این افراد علی رغم معرفی برای جا و مکان، معرفی به کاریابی و معرفی شغل، این موارد را نمی پذیرند. وی با اشاره به اهمیت پیش بینی اقداماتی برای نگهداریِ تخصصی سالمندان متکدی با همکاری سایر نهادها، در پاسخ به خبرنگار خراسان درباره تعداد سالمندان متکدی در سال گذشته می گوید: در مرکز غربال خانه سبز این کار را انجام می دهند، آمار دقیق ندارم اما با عکس که شناسایی کردیم بالغ بر ۸۰ نفر سالمند متکدی شناسایی کردیم که معمولا هم افرادی آن ها را در چهارراه ها مستقر و از آن ها کسب درآمد می کنند. وی می افزاید: معمولا کودکان، سالمندان و زنانی که کودکی را در آغوش دارند و بدین شیوه تکدی گری می کنند، سازماندهی شده هستند.

۸۰ درصد کودکان متکدی غیر ایرانی هستند
ابراهیمی درباره آمار متکدیان غیر ایرانی نیز اظهار می کند: بر اساس شناسایی های ما بیش از ۸۰ درصد کودکان متکدی غیر ایرانی هستند. این آمار تنها مربوط به کودکان متکدی ای است که ما شناسایی کردیم چون تعدادی از کودکان هم توسط دستگاه قضایی و با حکم ضابط قضایی به مراکز غربال بهزیستی منتقل می شوند. بنابراین ممکن است آمار بهزیستی متغیر با آمار ما باشد.

اعلام آمار دقیق متکدیان در ۶ ماه ابتدای امسال
معاون سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد در پاسخ به این سوال که آمار متکدیان بر اساس تعداد نفرات چه زمانی اعلام خواهد شد؟ می گوید: بر اساس اسکن عنبیه از متکدیان در شش ماهه اول امسال تعداد دقیق متکدیان را اعلام می کنیم. ابراهیمی درباره برنامه های شهرداری برای ساماندهی متکدیان بیان می کند: در این راستا سه رویکرد را مدنظر داریم. رویکرد اول ما فرهنگی است که بر اساس آن تلاش داریم مردم را از این پدیده آگاه کنیم که از روی شناخت به افراد کمک کنند. در این راستا پویشی را در سال ۱۴۰۳ به عنوان «راه بهتری هست» داریم که از ابتدای خرداد ماه امسال تا پایان سال برگزار خواهد شد. رویکرد دوم، هم افزایی با سازمان ها و نهادهای متولی است که جزئیات آن به زودی اعلام خواهد شد و رویکرد سوم ما، مشارکت تشکل های مردمی و استفاده از ظرفیت های مردمی برای ساماندهی متکدیان است که جزئیات آن نیز به زودی اعلام خواهد شد. وی تصریح می کند: ما به هیچ عنوان قصد نداریم روحیه نوع دوستی مردم را خدشه دار کنیم فقط تنها خواهش ما از مردم این است که با شناخت کمک کنند

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار × پنج =

دکمه بازگشت به بالا
بستن