اسلاید شوشهری

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی

سال آینده تغییری در زمان آغاز سال تحصیلی نخواهیم داشت

کد خبر : 58358

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به طرح تغییر زمان آغاز سال تحصیلی با توجه به اقلیم استان‌ها گفت: شروع سال تحصیلی آینده در استان از اول مهر خواهد بود و تغییری نخواهد داشت.

به گزارش صبح مشهد، سید امیر شوشتری در نشست خبری بزرگداشت روز معلم که امروز، ۹ اردیبهشت ماه در یکی از مدارس حاشیه شهر مشهد برگزار شد، در خصوص زمان شروع سال تحصیلی در سال آینده عنوان کرد: سال آینده تغییر و تحولی در شروع سال تحصیلی نخواهیم داشت و طبق قانون، بازگشایی مدارس اول مهر است.

وی اظهار کرد: آموزش و پرورش خراسان رضوی به عنوان بزرگترین و گسترده‌ترین دستگاه دولتی با یک و نیم میلیون دانش‌آموز و ۱۰۰ هزار همکار فرهنگی در سال‌های اخیر افتخارات بزرگی را رقم زده است.

وی افزود: وضعیت آموزش فنی و حرفه‌ای در کشور ما جایگاه خوبی دارد و در استان خراسان رضوی و سال جاری، ۴۸ درصد از دانش‌اموزان متوسطه دوم به رشته‌های فنی هدایت شدند. طبق آمار، دانش‌آموزان در رشته‌های فنی، بیش از ۸۰ درصد در حین تحصیل و یا بلافاصله بعد از تحصیل جذب بازار کار می‌شوند.

وی همچنین از خرید تجهیزات پیشرفته برای هنرستان‌ها خبر داد و گفت: در زمینه تجهیزات هنرستانی بی‌نظیرترین تجهیزات هنرستانی در دو سال اخیر برای هنرستان‌های استان خراسان خریداری شده است.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به روز و هفته بزرگداشت مقام معلم گفت: هفته بزرگداشت معلم یکی از مهمترین رویدادها است و ما در این روز یکی از اساتید اندیشمند و عالم، یعنی استاد شهید مطهری را از دست دادیم.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: جایگاه انقلاب اسلامی امروز در جایی است که کسی جرات تهدید ندارد. امروز انقلاب اسلامی با برترین توانمندی‌ها در قله‌های بلند ایستاده و این راه را همچنان ادامه خواهد داد.

شوشتری با اشاره به آغاز برنامه‌های هفته گرامیداشت مقام معلم افزود: برنامه‌های تدارک دیده شده، از ۱۱ اردیبهشت ماه آغاز و تا ۱۸ اردیبهشت ادامه دارد که البته به دلیل حجم بالا و گسترده، برنامه‌ها از قبل از این تاریخ آغاز شده و تا بعد از هفته معلم ادامه دارد.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: از مجموع کل معلمان سراسر کشور ۲۰ نفر به عنوان معلمان نمونه انتخاب شدند که از بین منتخبان معلمان نمونه کشوری، یک نفر از شهرستان تربت جام در مقطع متوسطه اول است که این یک افتخار برای خراسان رضوی است.

سرانه آموزشی حاشیه شهر مشهد ۲متر مربع است

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی هم گفت: متوسط سرانه آموزشی کشور ۵.۲ متر مربع است که این سرانه در خراسان رضوی ۴.۳ متر مربع بوده و در حاشیه شهر مشهد این سرانه در پایین‌ترین حد ممکن یعنی ۲ متر مربع است.

جاسم حسین‌پور در نشست خبری بزرگداشت روز معلم که امروز، ۹ اردیبهشت‌ماه در یکی از مدارس حاشیه شهر مشهد برگزار شد، عنوان کرد: سرانه فضای آموزش و پرورش در کل کشور اعم از فضاهای آموزشی، پرورشی و ورزشی، به ازای هر دانش‌آموز ۵.۲ مترمربع است و استانداردی که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مشخص کرده ۸.۲ متر مربع فضا به ازای هر دانش‌آموز است.

وی با بیان اینکه این شاخص در استان خراسان رضوی به ازای هر دانش‌آموز ۴.۳ متر مربع است، افزود: هر چقدر جمعیت دانش‌اموزی در استانی بیشتر باشد، بر همان اساس سرانه فضای آموزشی، پایین‌تر است.

حسین‌پور ادامه داد: در حال حاضر در استان خراسان رصوی با یک و نیم میلیون جمعیت دانش‌آموزی که داریم، در بین تمام ادارات کل آموزش و پرورش بیشترین جمعیت را داریم به همین دلیل سرانه فضای آموزشی استان خراسان رضوی نسبت به متوسط کشوری پایین‌تر است.

وی تصریح کرد: در حاشیه شهر مشهد به خاطر انتقال جمعیت از مناطق مختلف و شرایط خاصی که این مناظق دارد، این سرانه به پایین‌ترین میزان که حدودا ۲ متر مربع است کاهش پیدا کرده است.

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه نوسازی مدارس در سال گذشته عنوان کرد: آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در سالی که گذشت اقدامات ارزشمندی در عرصه ایجاد فضا و تجهیزات انجام داده است، از جمله تحویل ۳۰۱ پروژه با ۱۵۰۰ کلاس درس که نسبت به سال قبل حداقل ۵۰ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: عملیات اجرایی ۵ استخر سرپوشیده دانش‌آموزی به اتمام رسیده، ۴ استخر سرپوشیده دانش‌آموزی تا مهر سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید، همچنین برای ۴ استخر سرپوشیده دانش‌آموزی دیگر نیز تامین اعتبار شده است.

حسین‌پور اظهار کرد: اداره کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان به عنوان قطب صنعتی‌سازی در کشور معرفی شد و برای اولین بار در راستای صنعتی‌سازی پروژه‌های عمرانی بخصوص پروژه‌های عمرانی آموزش و پرورش، یکی از اقدامات مهم، استفاده از پنل‌های AAC اتوکلاو شده بود که با این کار توانستیم هم کیفیت مدارس را بالا ببریم و هم مدت زمان عملیات اجرایی را به یک سوم کاهش دهیم.

وی گفت: یکی از مهمترین اقدامات سال گذشته که با همت مسئولان ملی و استانی صورت گرفت و به لحاظ وسعت در سطح کشور نمونه بودیم، موضوع مولدسازی بود. بر همین اساس بستر احداث ۵۰۰۰ کلاس درس در سطح استان و در مشهد و به ویژه حاشیه شهر فراهم شده است که امیدواریم سال جاری عملیات اجرایی این طرح مولدسازی انجام شود.

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی اظهار کرد: در سال گذشته مشارکت سایر ارگان‌ها و نهادها در افزودن کلاس‌ها بسیار خوب بود و بنیاد علوی ۱۰۵ کلاس، بنیاد برکت ۷۷ کلاس، کمیساریای عالی ۴۰ کلاس، خیرین مدرسه‌ساز حدود ۵۰۰ کلاس و… مشارکت کردند .

وی ۱۲۰ هزار متر متربع آسفالت محوطه‌های مدارس، ایزوگام ۴۰۰ هزار مترمربع بام‌های مدارس، ساخت ۲۵۰ چشمه سرویس در مدارسی که مختلط هستند و مرمت سیستم‌های گرمایش حداقل ۲۱۵ کلاس را از سایر اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۲ ذکر کرد.

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی گفت: سال گذشته تمام مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر جمع شد، همچنین در بحث گرمایشی تاکنون سیستم‌های گرمایشی ۱۵۵ کلاس را استانداردسازی کردیم و امیدواریم با باقی‌مانده اعتبار تا مهر آینده در ۴۵۰ کلاس دیگر سیستم‌های گرمایشی استانداردسازی شود.

حسین‌پور خاطرنشان کرد: مدرسه‌سازی از مصادیق شعار سال جاری است و سال گذشته حداقل ۱۱هزار میلیارد تومان مشارکت خیرین در مدرسه‌سازی داشتیم و امیدواریم سال جاری و با در اختیار گرفتن تمام ظرفیت‌ها بتوانیم یک نهضت مدرسه‌سازی رقم بزنیم.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن