نویسنده: محمد حسین روشنک؛ رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی
متاسفانه این روز ها شاهدیم در بعضی از برنامه های صدا و سیما که در مواردی فعلا در ید تندروهای ضد کارآفرینی و سرمایه گذاری است، تلاش زیادی جهت پایین کشیدن افراد برخوردار به منظور تحقق عدالت از راه هم سطح نمودن آحاد جامعه دارند.
صبح مشهد- این برنامهها آنچنان برعلیه اقتصاد اسلامی و بنگاههای کسب و کار موضعگیری و تبلیغ میکنند که هیچگاه در نگاه و لسان حضرت امام خمینی (قدس) و مقام معظم رهبری اینگونه موضعگیریها جای نداشته و ندارد بلکه کاملا برعکس بوده و هست.
آنانی که سن و سال شان قد میدهد شعارها و تبلیغات گروه های چپ مدعی اسلام گرایی اوایل پیروزی انقلاب اسلامی را به یاد آورند، بی شک این روزها آن شعارها و تبلیغات را در بعضی از برنامههای صدا و سیما از زبان مجریان و مهمانان میشنوند.
بعضی تصور میکنند در پس این شعارها و تبلیغات ضد سرمایه داری مشروع هدف و تفکر مشخص وجود ندارد، اما با کمی دقت، میشود فهمید که این تصور غلط است، برنامه سازان کاملا میدانند، چرا برعلیه کارآفرینان و سرمایه گذاران تبلیغات راه انداخته و تلاش دارند کسانی را که دستشان به دهانشان میرسد و لباس خوب، ماشین خوب، خانه خوب، کارخانه، معدن، مزرعه، باغ، صنعت ساختمان، بنگاه، کارگاه، مغازه و …داشته باشند سخت میکوبند.
صاحبان این تفکر که به یقین رسیدهاند در شرایط فعلی همفکران آنها نمیتوانند با توسعه کشور از جامعه فقر زدایی کنند، میخواهند با سرکوب قشر برخوردار و کارآفرینان آنان را به تدریج در جمع فقرا قرار دهند تا عدالت مورد نظر خود را پیاده نمایند.
جالب است مبلغین عدالت فقیرانه اصلا به فرمایشات مقام معظم رهبری و بزرگان کشور در مورد اهمیت و ارزش کارآفرینی و سرمایه گذاری و توسعه بنگاههای تولیدی، تجاری و اقتصادی اشتغالزا توجه نداشته و در برنامه سازیهای خود با زبانی غیر شایسته نسبت به اتاق بازرگانی که تشکل همه فعالین اقتصادی کشور است، میخواهند ناتوانی همفکران خود در مدیریت اقتصادی ایران را پنهان و اگر بتوانند همه ضعفهای ناشی از بد مدیریتیها و آتش زدن برجام را به گردن فعالین اقتصادی در بخش خصوصی بویژه اتاق بازرگانی سوار کنند.
مثلا در مورد تعیین دستمزد کارگران که اتاق بازرگانی هیچ نقشی در آن ندارد برنامه سازان تلویزیون اتاق بازرگانی را خطاب قرار می دهند”که چرا شما با افزایش مزد کارگران مخالف هستید؟” سخنی که کاملا دروغ و غلط است!
صاحب کار واقعی در ایران خود دولت و شرکتهای خصولتی وابسته به دولت که بیش از هشتاد درصد کارگران مزد بگیر را در اختیار دارند است و کمتر از بیست درصد کارگران در بخش خصوصی شاغل میباشند، این بیست درصد نیز مشکل آنچنانی با کارفرمایان خود نداشته و ندارند، اینکه چرا برنامه سازان تلویزیون بجای خطاب قرار دادن صاحب کار هشتاد درصدی، چوب را بر علیه کارآفرینان بیست درصدی در بخش خصوصی بلند میکنند، جای سوال دارد!
فعالین اقتصادی میگویند اگر دولت که همسو با این برنامه سازان است، توان تحمل تورم ناشی از افزایش دستمزد کارگران خود و افزایش سرسام آور قیمتها را دارد و یا میتواند آن را کنترل کند؟ بجای معرفی اتاق بازرگانی و بخش خصوصی به عنوان مخالف افزایش دستمزدها، خود دولت با افزایش تا صد درصدی دستمزدها، کارگران را خوشحال کند.
البته در آن صورت در شرایط تحریمهای ناشی از کنار گذاشتن توافق برجام، یقینا دلار به یکصد هزار، سکه به حدود ۷۰ میلیون و تورم سالانه به عدد غیر قابل تصور خواهد رسید که نتیجه آن کوچک تر شدن بیشتر سفره کارگران خواهد بود.
راه حل مشکلات اقتصادی کشور تلاش همه جانبه برای بهره گیری از توانمندیهای موجود و پیگیری جدی رفع تحریمها در کوتاه ترین زمان ممکن است.