شهری

مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت درحاشیه برگزاری چهارمین نمایشگاه تخصصی صنعت نساجی، پوشاک و منسوجات خانگی بیان کرد: 

تولید ۸۰ درصد نیاز پوشاک کشور توسط ۹۶هزار واحد تولیدی

کد خبر : 57376

مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت درحاشیه برگزاری چهارمین نمایشگاه تخصصی صنعت نساجی، پوشاک و منسوجات خانگی و پنجمین نمایشگاه تخصصی محصولات ارگانیک مشهد گفت : امروز مصرف کننده داخلی نام تجاری داخلی را قبول و آن را خریداری می کند. حتی خیلی از مجموعه‌های تولیدی مان با نام ایرانی، محصول خودشان راعرضه می‌کنند .

به گزارش صبح مشهد به نقل از ستاد خبری چهارمین نمایشگاه تخصصی صنعت نساجی، پوشاک و منسوجات خانگی مشهد ” دکتر محسن گرجی “افزود: وقتی گفته می شود وضعیت پوشاک در کشور بطور نسبی خوب است  .برای مثال در مشهد تولید کننده‌ ای را داریم که نه تنها نام ایرانی برروی لباس های تولیدی اش می‌زنند بلکه نام ایرانیش به صورت رسم الخط فارسی است و نشان و لگو  آن نیز قوچ محلی استان است  .

وی یادآور شد : در واقع این اعتمادی که مصرف کننده به تولید کننده داخلی داردکه دستاورد خیلی بزرگی است و حاصل  مجموعه زحماتی در بخش های دولتی ،خصوصی، انجمن ها ، وتشکل هاست.

گرجی  ادامه داد: خوشبختانه وضعیت پوشاک بطور نسبی از وضعیت خوبی برخورداراست .در حوزه واردات ماشین آلات می توان گفت ، در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ از رشد ۳۳ درصدی برخوردار بوده است . این در حالیست که با توجه به آن که واردات ماشین آلات شاخص سرمایه گذاری است نسبت به ده ماهه سال ۱۴۰۱ با رشد ۱۹ درصدی مواجه بوده است که این نشان می‌دهد که این صنعت، صنعت پویایی است .

وی با اشاره به آن که در حوزه واردات مواد اولی نیز با رشد حدود ۲۵ درصدی واردات پنبه مواجه بوده ایم، بیان داشت: همچنین رشد ۱۵ درصدی را در واردات نخ داشته ایم که این رشد نیز بیانگر آنست که زنجیره امان، زنجیره پایه‌دار و رو به رشدی است.

مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت ادامه داد:  در حوزه پوشاک آمار نشان می دهد که ۹۶ هزار واحد صنفی تولیدی ثبت شده در حوزه پوشاک داریم .همچنین  ۲۵۰ هزار واحد صنفی توزیعی ثبت شده  نیز وجوددارد که این‌موارد ثبت شده اند و بجز مشاغل خانگی هستند که  یااز وزارت کار مجوز اخذ می کنند یا اصلا مجوز ندارند که این موارد همه درحوزه تولید است .

وی یادآور شد : همچنین در حوزه  توزیع نیز در شبکه‌های اجتماعی بیشترین میزان فروش کالا با اختلاف معنا داری ابتدا حوزه پوشاک و سپس سایر حوزه ها قراردارد.

گرجی در خصوص بحث قاچاق پوشاک بیان داشت: آماری که در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارائه شده نیز نشان می‌دهد که  در حوزه پوشاک بیش از ۸۰ درصد نیاز کشور در داخل ایران تولید می شود که اگرچه در حوزه پوشاک  نیز به صورت قاچاق انجام می شود. البته مقداری نیز ورود پوشاک به صورت مسافری انجام می شود که  قانونی است و از منطقه آزاد وارد می شود.

وی یادآور شد : این که آیا به قله رسیدیم یا به بهترین وضعیت دست یافته ایم ، بطور قطع پاسخ منفی است اما مسیر برای پیمودن داریم و سختی‌ها ومشکلات مختلفی را داریم  که به نظر من یکی از موارد همچنان موضوع قاچاق‌ است که باید به جد به آن بپردازیم.خوشبختانه بعد از حدود چهار سال ما با همکاری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا ، فراجا و سازمان تعزیرات مجدداً برخورد در سطح عرضه با برندهای محرز انجام می شود.از این رو  ۱۲۵ برند رواحصا کرده که این‌ برندها فاقد دریافت مجوز بوده اند و قطعاً هرکجا باشند یا کالای قاچاق و یا  تقلبی هستند .

گرجی تصریح کرد: طی سه هفته گذشته این مبارزه با یک کار جمعی شروع شد و به صورت برخورد هدفمند انجام گرفت . یعنی   ابتدا شناسایی ها انجام شد که در کدام مرکز تجاری وفروشگاه قرار دارند و  کاملا به صورت هدفمند برخوردها انجام گرفت و طبق آمار، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان ارزش کشفیات بود که مهم تر از این ارزش مبلغی کشفیات، ناامن کردن مسیر قاچاق است.خوشبختانه از این اقدام بازخوردهایی خوبی دریافت شد که  نشان می دهد باید این مسیر ادامه پیدا کند.

مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت درخصوص صادرات نیز خاطرنشان ساخت: نگاه صادراتی حتماً باید داشته باشیم .هفته آینده دومین پاویون ایران راخواهیم داشت که در نمایشگاه مد روسیه ودر شهر مسکو برگزار می‌شود. از طرفی بازار روسیه ،بازار گسترده و مستعدی است وبا توجه به اینکه درحال حاضر قیمت تمام شده ما به واسطه نیروی کار ،حامل های انرژی و یکپارچه بودن زنجیره در داخل کشور از قیمت تمام شده منطقه  حتی  پاکستان و ترکیه ارزان تر است . لذا نگاه صادراتی ضرورت جدی در این حوزه است . طبیعتاً ابتدا کار سخت است اما با همت بخش خصوصی و همراهی بخش دولتی بطور قطع این اتفاق می‌افتد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ده − نه =

دکمه بازگشت به بالا
بستن