معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: مشهد تنها شهری در کشور است که شکل گیری آن با شهادت همراه بوده و این موضوع باعث شده تا در تاریخ تمدن ایرانی و اسلامی هویت ویژه ای را نشان دهد.
به گزارش صبح مشهد به نقل از ایرنا، امیر حسین قاضی زاده هاشمی دوشنبه شب و در مراسم اهدای نشان مشهد الرضا(ع) افزود: این در حالی است که ولایات تاریخی بسیاری در کشورمان از قبل اسلام در شکل گیری هویت ایرانی نقش آفرینی کردند ولی فرهنگ اهل بیت(ع) با حضور امام هشتم در مشهد رنگ و بوی دیگری پیدا کرد.
نشان مشهدالرضا(ع) مدالی فاخر است و به اشخاص حقیقی و حقوقی که خدمتی شاخص و ارزنده به شهر مشهد ارائه کردهاند، به صورت سالیانه اهدا میشود.مردم میتوانند به منظور بزرگداشت و پاسداشت فرهیختگان و چهرههای برجسته، جهت ارتقاء فرهنگ، اخلاق و مشارکت شهروندی، همچنین تشویق شهروندان نمونه و مسئولیتپذیر و در نهایت ترفیع نام شهر مشهد در سطح ملی و بینالمللی افراد شایسته دریافت این نشان را معرفی کنند.
وی با اشاره به قدمت فعالیت های مذهبی و دینی ادامه داد: حرکت عظیم و تاریخی زنان نوغان، نسبت مردم این شهر را به ولایت نشان میدهد که تاکنون این جایگاه ادامه دارد زیرا یکی از باورهای مردم، خدمت به فرهنگ اهل بیت(ع) است که سرآغاز یک تمدن در جهان بود.
معاون رییسجمهور بیان کرد:خاندان اهل بیت علیهم السلام در سرزمینی بودند که نسبت به زنان جهل داشتند و به این بزرگواران نیز ظلم شد ولی مردم کشورمان نشان دادند که در مسیر اهل بیت وظیفه خود را انجام خواهند داد.
معاون رئیس جمهور گفت: مردم این شهر به عشق امام رضا(ع) به دور هم جمع شده اند و افرادی که به این شهر آمدند نیز با همین عشق همراه بود و بر همین اساس افرادی نیز در این شهر تربیت شدند که در عالم نیز تاثیر گذار بودند به گونه ای که در سال ۱۳۸۸ و با موضوع معرفی مشهد به عنوان پایتخت معنوی کشورمانریال ۴۵۰ شخصیت تأثیرگذار نخبه تا آن زمان شناسایی شدند و این در حالی است که تا امروز به این جمع افراد دیگری نیز اضافه شدهاند.
قاضی زاده هاشمی افزود: افراد بسیاری از گذشته تاریخی این شهر در عرصههای مختلف نقش آفرینی کردند و رهبر انقلاب اسلامی به عنوان رکن اصلی این انقلاب نیز در این شهر رشد یافتند.
وی اظهار کرد: همچنین در مقاطع مختلف تاریخی وقتی این شهر مورد هجوم دشمنان قرار گرفت، شخصیت های ویژه ای نقش آفرینی کردند و تاثیر گذاری تمدنی خود را نشان دادند به عنوان نمونه خواجه نصیر الدین طوسی در زمان حمله مغول باعث تغییر نگاه قوم مهاجم را به راهی تمدنی تغییر داد.
معاون رییسجمهور بیان کرد: شجاعت و حق خواهی مردم مشهد هیچ وقت نگذاشت در رویدادهای مختلف بیطرف بمانند و با فداکاری که از خود نشان دادند از سرزمین و دین خود دفاع کردند.
وی افزود: در ابتدای دفاع مقدس نیز که نیروهای مردمی پراکنده بودند و بسیج به معنای کنونی وجود نداشت، لشکر۷۷ پیروز خراسان در عملیات بیتالمقدس و در آزادسازی خرمشهر نقش آفرینی کردند. این روحیه دفاع همچنان ادامه دارد که نشان آن حضور مردم این شهر در دفاع از حرم و دفاع از امنیت است.
قاضی زاده هاشمی گفت: در زمان فتنه نیز جوانانی در مقابل فتنه گران ایستادند و این در حالی است که خاصیت خون شهید این است که مرز بین حق و باطل را معرفی می کند و بر همین اساس، مردم مشهد نشان دادند که افتخار شان، شهدا هستند.
وی با اشاره به پیگیری انتخاب روز ۱۰ دی برای تصویب در تقویم رسمی کشور و اهدای نشان مشهد الرضا(ع) گفت: باید این هویت را حفظ و به آیندگان معرفی کنیم و باید افتخارات خود را بر سر دست بگیریم. انتخاب روز ۱۰ دی بهانه ای است تا آیندگان بدانند مردم این شهر به دور چه افرادی جمع شدند و از آنان الگو گرفتند.
مشهد،دوستدار معنویت
شهردار مشهد نیز در این مراسم گفت: این شهر در آغوش خود مضجع رضوی را در بردارد و دوستار معنویت و شهر دلهای عاشق ولایت است.
محمدرضا قلندر شریف افزود: شهرها بر اساس موقعیت های مختلف شکل گرفته اند و مشهد شهر دلدادگی و امام مهربانی ها و جهانشهر کرامت و معنویت است و بر همین اساس در این شهر باید، مفاهیم زایر و مجاور به درستی معرفی شود.
وی ادامه داد: در این شهر و در طول تاریخ تاکنون مردم حماسه ها آفریده اند و ایثارگری وجانفشانی ها نشان داده اند که نمونه آن واقعه مسجد گوهرشاد و حماسه تاریخی ۱۰ دی است. حتی در سال ۱۳۸۸، مردم مشهد هشت دی به خیابان آمدند و سپس ۹ دی مردم سایر شهرهای کشور به میدان آمدند و روز بصیرت نام گرفت.
شهردار مشهد بیان کرد: چند سالی است که این شهر به دنبال پیگیری ثبت این روز در تقویم رسمی کشور هستند و در نهایت روز ۱۰ دی که در تاریخ شمسی نیز مصادف با ورود امام رضا علیه السلام به این شهر است، و این روز به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شده است.
وی گفت: مشهد شهری است که خدمت در آن بر اساس گفته مقام معظم رهبری، خدمت به همه مردم ایران و جهان است و از این رو نشان مشهد به عنوان یک مدال افتخار برای خدمت ویژه ای انتخاب شده است تا هر ساله به هشت فرد تاثیر گذار اهدا شود و امسال اولین سالی است که این نشان تقدیم میشود و امیدواریم این مسیر، زمینه ساز برای ادامه در تاریخ باشد.
قلندر شریف بیان کرد: این افراد باید به عنوان الگو به همه و بخصوص جوانان و نوجوانان معرفی شوند و این در حالی است که الگوهای واقعی ائمه اطهار هستند.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد نیز در این مراسم گفت: سال ها تلاش شده است تا اینکه نشان مشهد الرضا (ع) به شهروندان اثر گذار اهدا شود که این امر در ششمین دوره شورایشه. مشهد به تصویب رسید.
حسین باغگلی افزود: یکی از دلایل تاخیر در این امر، این است که مشهد شهر ادیبان و مفاخر بسیاری است که کار انتخاب را با سختی رو به رو میکرد زیرا همواره بزرگ مردان و زنانی در این شهر بودند که در راستای هویت بخشی این شهر قدم برداشتند.
وی ادامه داد: سنت اهدای نشان مشهد الرضا(ع) به صورت سالانه برگزار خواهد شد تا افراد در هشت محور انتخاب و معرفی شوند. یکی از افرادی که بر هویت ملی، تاثیر گذار بود و جا داشت تا از او تقدیر شود، شهید قاسم سلیمانی بود که اکنون در استان چهارمین سالگرد شهادت وی قرار داریم.
عضو شورای شهر مشهد با یادآوری روز یکشنبه خونین و سالگرد شهدای ۱۰ دی که قرار است به عنوان روز ملی شهر مشهد در تقویم رسمی کشور ثبت شود، گفت:این شهر کلانشهر جوانی است و از منطقه ترشیز و نیشابور قدمت کمتری دارد وعلت وجودی این شهر، وجود بارگاه منور رضوی است که علت بقا و توسعه این شهر است.
حجتالاسلام و المسلمین حسن منصوریان افزود: شهر و شهروند باید در مدیریت شهری به دنبال، فرهنگ رضوی باشند و رفتارها در برنامه های فرهنگی باید نشان رضوی و کرامت و برکت باشد.
وی ادامه داد: این شهر امانتی است و باید فرهنگ رضوی به نسل آینده منتقل شود تا دیگران الگوی جوانان ما نشوند به همین دلیل مشهد نباید دچار دو قطبی شود و مشهد بر خلاف فرهنگ رضوی شکل نگیرد.
عضو شورای شهر مشهد اظهار کرد:همانگونه که در دوره ای و از بدسلیقگی حرم رضوی در کنج این شهر قرار گرفت و این در حالی است که مرکزیت این شهر باید حرم رضوی باشد. این شهر باید تسریع دهنده صفات امام مهربان همچون دستگیری فقرا و محور قرار گرفتن علم و دانش پیگیری شود تا مشهد، حرم شهر باشد.
در این مراسم نشان مشهد الرضا(ع) به آیت الله سید حسن مرتضوی منتخب بخش علمی و فناوری، غلامحسین صفایی و مریم کارگر منتخب بخش ایثار، شهادت و مقاومت، حبیب الله عدالتیان منتخب بخش بهداشت درمان و محیط زیست، آسایشگاه معلولین فیاضبخش در کارگروه اجتماعی، هادی رضایی صفایی در کارگروه ورزش و سلامت اهدا شد؛ همچنین علی اکبر حسینعلیزاده حائز دریافت مدال سیمین مشهدالرضا (ع) شد.
در کارگروه های زیارت و خدمات زائر و فرهنگی و هنری، منتخبی اعلام نشد.