شهری

قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی درحاشیه برگزاری سه نمایشگاه تخصصی در مشهد عنوان کرد:

تنوع و امنیت غذایی با بهره‌گیری از فنون و دانش نوین 

کد خبر : 55891

قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۲۹۰۰واحد صنایع تبدیلی و غذایی در کشور داریم که در حال اجرا هستند که علاوه بر آن، تعدادی واحدها به صورت راکد و یا نیمه تمام مانده اند و برای رسیدن به ظرفیت مکمل حدود ۲۳۱ همت منابع و اعتبار در سطح کشورنیاز دارد.

به گزارش صبح مشهد به نقل از ستاد خبری بیست و سومین نمایشگاه تخصصی صنایع غذایی، ماشین آلات و تجهیزات وابسته ، یازدهمین نمایشگاه تخصصی چاپ و بسته بندی و چهاردهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف مشهد، دکتر رسول سلگی افزود:پیگیری‌های لازم در این خصوص در حال صورت گرفتن است و وزیر جهاد کشاورزی نیز مکاتباتی را با بانک مرکزی داشته است اگرکه بتوانیم این چرخه را به سرانجام برسانیم . حدود ۳۰ میلیون تن در صنعت غذایی ،بحث فراوری و صنایع تبدیلی تکمیلی به صنعت کشورمان اضافه خواهد شد.

وی اظهار داشت: طبیعتاً صنایع تبدیلی غذایی زنجیره کاملی است که می‌تواند ارزش افزوده لازم را برای تولیدات کشاورزی در پی داشته باشد .ضمن آنکه بحث اشتغال زایی و کاهش ضایعات را نیزدر این بحث داریم و در نهایت محصولات تولیدی که به صورت خام در بخش کشاورزی وجوددارد با تکمیل صنایع تبدیلی و غذایی مان به عنوان محصول نهایی به سبد غذایی و سر سفره مردم وارد می‌شود که در این راستا وظیفه داریم که بتوانیم بحث چتر حمایتی مان را در قالب تامین تسهیلات و اعتبارات برای این سبد داشته باشیم.

قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برگزاری این نمایشگاه ها بیان داشت: اگرچه در این نمایشگاه سه موضوعیت مختلف نمایشگاهی را شاهد هستیم اما به دلیل گستردگی بخش کشاورزی می‌توانیم ،بگوییم که هرسه حوزه به بخش کشاورزی مرتبط می‌شود.زیرا در بحث فرش که از تامین مواد اولیه و نخی که مورد نیاز است تا بحث چاپ و بسته‌بندی محصولات تولیدی که در بخش کشاورزی نیز

ایفای نقش می‌کند . در نهایت اصل موضوع، ماده غذایی است که بشر همواره در هر شبانه روز حداقل سه وعده غذایی ارتزاق می‌کند که این اهمیت گستردگی بخش کشاورزی را می‌رساند و بسیار حائز اهمیت می‌باشد .

سلگی توضیح داد:شاید بالاترین امنیت در هر جامعه و کشوری بحث امنیت غذایی آن کشور است که خوشبختانه شاهد آن در کشورمان هستیم در واقع با توجه به تنوعی که در عرصه صنایع غذایی با آن روبرو هستیم تنوع محصولات تولیدی را در بخش کشاورزی می‌بینیم که به انواع مختلف فرآوری و مهیا می‌شوند و در اختیار جامعه مصرف کننده قرار می‌گیرند.

وی خاطر نشان ساخت: این تنوع در پروسه زمانی کوتاه مدت به وجود نیامده است و همواره با بهره‌گیری از فنون و دانش نوین وبحث استفاده از شرکت‌های دانش بنیان انجام شده است که شرکت های دانش بنیان

بسیار نقش آفرین است و ورود فناوری‌های نوین در این بخش که همواره این تنوع و کیفیت محصولات را روز به روز بیشتر می‌کند .

سلگی درپاسخ به این پرسش که برای عبور از فضای سنتی که با آن درگیریم و برای رسیدن به فضایی مکانیزه‌ای کشور چه راهکاری را می توان ارائه کرد، اظهارداشت:مهمترین عنصر و موضوع در این بحث ، بحث دانش و فنی است که باید به آن دست پیدا کنیم . شرکت های دانش بنیانی که در این بحث ورود پیدا کرده‌اند به عنوان سرمایه اصلی کشور هستند و باید مورد توجه ویژه قرار بگیرند البته درمجموعه وزارت جهاد کشاورزی دفتری در این راستا همواره دربحث حمایتی از شرکت‌های دانش بنیانی که مرتبط با بخش کشاورزی فعالیت می‌کنند، به ایفای نقش شان می پردازند.

وی تاکید کرد: لازم به ذکر است ما اگر چنانچه ارتقاء کمی تولیدمان از بدو انقلاب تاکنون از۲۰ میلیون تن به ۱۳۰ میلیون تن رسیده‌است همواره ماحصل دسترنج و تلاش جامعه تولید کننده وبهره‌گیری از توان و دانش متخصصین بخش کشاورزی بوده‌است که طبیعتاً توانسته‌اند با استفاده از امکان ابزارآلات و ماشین‌های مکانیزه این کار را رقم بزنند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوزده + 13 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن