پایتخت فرهنگ اسلامی

مشاور امور بانوان و خانواده کانون پرورش فکری در چین:

پیشرفت کشور نیازمند جوان باوری و جوان یاوری است

کد خبر : 54707

مشاور امور بانوان و خانواده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان توجه به جوانان را یکی از ارزش‌های تاریخی ایران دانست و گفت: ما معتقدیم برای پیشرفت کشور به دو عنصر جوان باوری و جوان یاوری نیاز داریم که بر پایه همین دو عنصر، گام دوم انقلاب را برداشتیم.

به گزارش صبح مشهد، سمیه‌سادات ابراهیمی در رویداد بین المللی کشورهای عضو سازمان شانگهای در چین اظهار کرد: به عنوان‌ نماینده دختران جوان ایرانی در اینجا حضور دارم و حامل پیام صلح و دوستی مردم سرزمینم هستم. ایران کشوری است با سبقه تاریخی چند هزار ساله که مهد تمدن بزرگ فارسی است. این تمدن بزرگ و فرهنگ باستانی دارای ارزش‌هایی بوده که هنوز ساحت‌‌های جامعه ایران را شکل می‌دهد.

ابراهیمی ادامه داد: توجه به جوانان یکی از ارزش‌های تاریخی ایران است، ما معتقدیم برای پیشرفت کشور به دو عنصر و شعار جوان باوری و جوان یاوری نیاز داریم که بر پایه همین دو عنصر و در مسیر تعالی و پیشرفت، گام دوم انقلاب خود را بر پایه اعتقاد و باور نسبت به‌ جوانان برداشتیم و امروز بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی منشور ترسیم‌کننده ایران فرداست.

وی تاکید کرد: خانواده‌محوری یکی دیگر از ارزش‌های دیرینه جامعه ایران است که یقیناً جوانِ متعهد و اثرگذار، در ذیل خانواده آمادگی حضور در مسیر پیشرفت را پیدا خواهد کرد.

ابراهیمی بیان کرد: جوانان در اولویت سیاست‌ها و برنامه‌ریزی کشور قرار دارند. تقویت و تثبیت هویت ملی و مذهبی، تقویت تفکر و تعقل در جوانان به عنوان معیار اصلی انسانیت، پاسداشت سبک زندگی ایرانی_اسلامی، ایجاد روحیه خودباوری، خود اتکایی و امید به آینده، رشد اخلاق و معنویت به معنای برجسته کردن ارزش‌های معنوی از قبیل اخلاص، ایثار، توکل و ایمان در خود و جامعه که با دستور و فرمان به‌دست نمی‌آید برخی از مهم‌ترین اولویت‌ها در حوزه جوانان ایران است. بنابراین حکومت‌ها نمی‌توانند آن‌را با قدرت قاهره ایجاد کنند، بلکه باید خود منش اخلاقی و معنوی داشته باشند و زمینه را برای رواج آن در جامعه فراهم سازند.

مشاور امور بانوان و خانواده کانون در ادامه سخنان خود به نقش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اشاره و بیان کرد: تذکر این نکته ضروریست که ما معتقدیم برای گسترش پرورش جوانان و خلق آینده بهتر باید توجه بیشتری به مقوله تربیت در دوره کودکی و نوجوانی داشت. بنابراین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان یکی از متولیان تربیت، تلاش خود را به تربیت شش ساحتی این نسل گذاشته است که شامل تحکیم بنیان خانواده، تحقق تربیت رسانه‌ای با هدف ارتباطی متفکرانه و آگاهانه با رسانه‌ها و کنش‌گری فعال هدفمند از سوی جوانان، تقویت مهارت‌های زندگی در جوانان، افزایش مشارکت‌های عمومی، توجه به سلامت جسم و بهداشت روان، ارتقای سطح علمی و پژوهشی جوانان است.

ابراهیمی همچنین به برخی از ابتکارهای ایران در حوزه جوانان اشاره کرد و گفت: تشکیل اردوی راهیان نور، یکی از این ابتکارها است که در این اردو جوانان با حضور در مناطق جنگ تحمیلی استکبار علیه ایران، ضمن آشنایی با تاریخ وقایع جنگ با شخصیت قهرمانان خود آشنا می‌شوند. دیگری اردوی راهیان پیشرفت است که جوانان با شرکت در این اردو از نزدیک با دستاوردهای علمی، فناوری، فرهنگی کشور آشنا می‌شوند که تقویت هویت ملی آنان را به همراه دارد. همچنین راه‌اندازی شبکه اجتماعی «شاد» که محیط تخصصی در دنیای مجازی است که توانسته تاکنون ۱۸میلیون کاربر داشته باشد. شبکه شاد نوعی شبکه اجتماعی با امکانات آموزشی و تربیتی ویژه نوجوانان است که از زمان همه‌گیری کرونا راه‌اندازی و اینک یکی از تخصصی‌ترین شبکه‌های مجازی کشور است. وی اضافه کرد: علاوه بر این ساختارسازی در تولید کتاب، فیلم، انیمیشن، بازی و سرگرمی با هدف تولید محصولات فاخر از دیگر ابتکارها در حوزه جوانان است. در این طرح تجربه انتشار ۳هزار عنوان کتاب، تولید ۵۳۰ فیلم و انیمیشن و ۴۰۰ تئاتر حرفه‌ای و تخصصی در کانون پرورش فکری نمونه‌ای از یک اقدام موثر بوده است.

او در پایان پیشنهادهایی به منظور غنای بیشتر این اجتماع و رویداد ارائه و بیان کرد: تولید محصولات فرهنگی و تربیتی شامل کتاب، فیلم، انیمیشن، اسباب‌بازی و… با موضوع‌های احیای جاده ابریشم، هویت‌بخشی به جوانان، احیای سبک زندگی اصیل کشورها، برنامه‌ریزی مدون کشورهای عضو برای تحقق شعار سال، برگزاری جشنواره‌‌های تخصصی فرهنگی و هنری در منطقه، حمایت از پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌ها با محوریت جاده ابریشم، انتخاب یک روز به عنوان روز فرهنگی کشورهای عضو، به اشتراک‌گذاری تولیدات فرهنگی در حوزه جوانان اعم از کتاب، فیلم و انیمیشن و اسباب‌بازی با هدف تبادل فرهنگ‌ها می‌تواند از جمله اتفاق‌هایی باشد که به هرچه بهتر شدن این رویداد کمک کند.

 

 

 

 

 

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

18 − یازده =

دکمه بازگشت به بالا
بستن