اقتصادی

برق واحدهای با مصرف برق زیر 500 کیلووات قطع می‌شود؟

تناقض اطلاعیه با ابلاغیه ؛ برق صنایع قطع می شود!

کد خبر : 53347

ناترازی انرژی در حوزه برق در فصول گرم سال یکی از جدی‌ترین چالش‌های صنایع در سال‌های اخیر بوده است. پیشی گرفتن مصرف انرژی از تولید برق و وابستگی زیاد صنایع به این انرژی موجب از دست رفتن توان تولید واحدهای صنعتی شده و بار مالی زیادی را به واحدها تحمیل کرده است. آن‌هم در شرایطی که برخلاف قانون شرکت‌های خدمات رسان از پرداخت خسارت به واحدها طفره می‌روند.

به گزارش صبح مشهد، در این شرایط، تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت نیرو و وزارت صمت برقرار شد تا قسمت مهمی از صنایع را از قطعی برق مصون کند؛ آن چه ۲۰ خردادماه گذشته سخنگوی صنعت برق خراسان آن را تایید کرد مبنی بر این بود که واحدهای کوچک صنعتی که ۵۰۰ کیلووات و کمتر برق مصرف می‌کنند چه در داخل شهرک‌ها و چه در خارج آن از شمول قطعی حتی یک‌ساعته برق خارج هستند. این موضوع یعنی برق ۹۰ درصد صنایع استان از خطر قطعی در امان می‌ماند.
برق قطع می‌شود.

اما طی گزارش‌هایی که دریافت کردیم و خانه صمت استان هم آن را تایید کرد؛ مشخص شد واحدهایی که زیر ۵۰۰ کیلووات مصرف برق دارند نیز مانند واحدهای دیگر هفته‌ای ۱۲ ساعت با قطعی برق روبه‌رو هستند. موضوعی که سخنگوی صنعت برق استان نیز تایید کرد و گفت: واحدهای زیر ۵۰۰ کیلووات مصرف که مشمول کاهش مصرف نمی‌شدند، مربوط به واحدهایی است که خارج از شهرک‌های صنعتی هستند.

بنانژاد دبیر کل خانه صنعت استان درباره قطعی برق واحدهای صنعتی که مصرف زیر ۵۰۰ کیلووات دارند، اظهارکرد: برای ما رسماً از جایی راجع به لغو تفاهم‌نامه وزارت نیرو و صمت چیزی نیامده است ولی متأسفانه امروز شاهد این بحث هستیم که برق این واحدها قطع می‌شود.

او ادامه داد: حالا آیا این موضوع به این برمی‌گردد که شرکت توزیع یک فیدر را قطع می‌کند و این منجر به قطعی یک خط می‌شود و آن واحدها که در یک منطقه هستند برقشان قطع می‌شود یا آن واحد زیر ۵۰۰ کیلووات خودش تنها قطع می‌شود، هنوز بررسی نکرده‌ایم.

بنانژاد اظهارکرد: قاعدتاً همه باید به مفاد این تفاهم‌نامه ملزم باشند ؛ چراکه زمان‌بندی برای واحدهای بالای ۵۰۰ کیلووات رعایت می‌شود یعنی همان ۱۲ ساعت قطعی برق در هفته و همچنین برای صنایع بزرگ که ۳ پیشنهاد، کاهش ۳۰ درصدی برای ۳ ماه، کاهش ۶۰ درصدی برای ۲ ماه یا کاهش ۹ درصدی برای یک ماه بود اعمال می‌شود.

دبیر کل خانه صنعت استان با اشاره به این‌که صنایع با مصرف زیر ۵۰۰ کیلووات ۹۰ درصد صنایع استان را تشکیل می‌دهند، گفت: به همین دلیل است که ما دنبال اجرای این تفاهم‌نامه برای صنایع کوچک هستیم، چراکه با اجرای کامل این تفاهم‌نامه ۹۰ درصد صنایع استان می‌توانند بدون قطعی این روزها را پشت سر بگذارندزیرا کاهش مصرف صنایع بزرگ و متوسط، نظر شرکت برق را تأمین می‌کند و دیگر نیازی به قطعی برق صنایع کوچک وجود ندارد.

بنانژاد در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر تأمین سوخت دوم برای صنایع اظهار کرد: ما تاکنون موردی نداشته‌ایم که واحدی بگوید ما نمی‌توانسته‌ایم سوخت را تأمین کنیم. حتی بعضی از دوستان معتقد بودند که واحدها باید کنتور داشته باشند و به میزان مصرف انرژی، ما سوخت را تأمین کنیم اما امسال گفته شد همین هم نیاز نیست یعنی فقط کافی است که خانه صمت یا اداره صمت واحد را تایید کند.

شهرکی‌ها برقشان قطع می‌شود
حشمتی سخنگوی برق استان درباره قطعی برق واحدهای صنعتی که زیر ۵۰۰ کیلووات مصرف دارند، بیان کرد: واحدهای زیر ۵۰۰ کیلووات مصرف که مشمول کاهش مصرف نمی‌شدند، مربوط به واحدهایی است که خارج از شهرک‌های صنعتی هستند.

حشمتی ادامه داد: آن اطلاعیه که منتشر شد، طوری نوشته‌شده بود که این اشتباه در برداشت صورت بگیرد که هم واحدهای داخل و هم خارج از شهرک را در بربگیرد اما درمجموع در داخل شهرک‌های صنعتی همان طرح قبلی برقرار است یعنی قطعی ۱۲ ساعته در هفته برای تمام واحدها و خارج از شهرک‌ها، آن بند مربوط به واحدهایی با مصرف زیر ۵۰۰ کیلووات برقرار است و برق آن‌ها قطع نمی‌شود.

او درباره این‌که آیا از ابتدا این تصمیم وجود داشت یا بعداً اصلاح شد، گفت: متن اطلاعیه این تصور را ایجاد می‌کرد که همه واحدهای زیر ۵۰۰ کیلووات در خارج و داخل شهرک‌ها مشمول قطع نشدن می‌شوند اما بعد با اعلام رسمی و استعلام ما مشخص شد که تفاهم‌نامه فقط واحدهای زیر ۵۰۰ کیلووات مصرف در خارج از شهرک‌های صنعتی را مشمول قطعی نمی‌داند.

سخنگوی صنعت برق استان با تأکید بر این‌که همه این موضوعات بستگی به محدودیت‌ها دارد، افزود: برای مثال ما در ۱۰ روز پیش رو روزهای گرمی را خواهیم داشت و باید بدانیم که بالاخره ما هر طرحی را که اعمال کنیم باید تراز تولید به مصرفمان برقرار باشد و اگر این تراز برقرار نباشد مجبوریم که بخشی از محدودیت‌ها را اعمال کنیم بنابراین آن چیزی که تدوین‌شده تا جایی که جواب‌گو باشد اعمال می‌شود و اگر با وجود این تدابیر بازهم تراز تولید و مصرف نابرابر شد مجبور به اعمال طرح‌ها و محدودیت‌های جدید خواهیم بود؛ هم‌اکنون ما شاهد این هستیم که در بعضی از استان ها حتی فیدرهای اضطراری را گاهی قطع کرده‌اند.

حشمتی درباره کاهش مصرف اظهار کرد: هم‌اکنون ما با طرح‌های جاری که انجام می‌شود توانسته‌ایم ۴۰۰ مگاوات صرفه‌جویی و کاهش مصرف داشته باشیم.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو + شش =

دکمه بازگشت به بالا
بستن