استانی

وجود سگ های بدون صاحب و افزایش شیوع بیماری هاری در طرقبه شاندیز زنگ خطر را به صدا درآورده است

نگرانی اهالی طرقبه شاندیز از جولان سگ های هار

کد خبر : 50899

چند سالی است که سگ‌های بدون صاحب حکم مهمان ناخوانده را در شهرهای طرقبه و شاندیز پیدا کرده‌اند . تنها کافی است گذرمان به جاده های این شهرستان به ویژه در نواحی کوهستانی و روستایی آن مانند جاده کنگ به نغندر بیفتد تا شاهد حرکت گله هایی از سگ های بدون صاحب در گوشه و کنار جاده و طبیعت اطراف آن باشیم .

همین موضوع موجب نگرانی و دغدغه خاطر ساکنان این شهرستان شده و اعتراض‌ آن ها را به حضور پر تعداد این مهمانان ناخوانده در پی داشته است. اعتراضاتی که تاکنون راه ‌حل اساسی از سوی مسئولان برای آن در نظر گرفته نشده است، اما موضوعی که چندی است باعث تشدید نگرانی‌ها شده ، آمار رو به افزایش موارد ابتلا به بیماری هاری در این شهرستان است که آژیر خطر و اعلام شرایط بحرانی را برای امنیت و حفظ سلامت ساکنان این شهرستان به صدا در آورده است ، شرایطی که اقدام فوری و عاجل مدیران و مسئولان امر در طرقبه شاندیز را می‌طلبد.

تهدید بیماری هاری
محمد سهامیان مقدم به عنوان عضو فعال سمن‌های دوستدار حیوانات و حامی محیط‌زیست، اقداماتی در زمینه عقیم‌سازی و واکسیناسیون سگ‌های بدون صاحب انجام داده است. او که دلی پردرد از بی‌تعهدی برخی مسئولان در سامان دهی به وضعیت سگ‌های بدون صاحب دارد، در باره شیوع هاری، می گوید: شیوع هاری در این شهرستان به بمب ساعتی تبدیل شده است که احتمال انفجار و خطر نابود کننده آن هر لحظه سلامتی و امنیت جان ساکنان این شهرستان را تهدید می کند. افزایش آمار نگران کننده شیوع بیماری هاری نسبت به سال های گذشته این نکته را که باید هر چه زودتر دست به کار شد و چاره ای برای آن اندیشید، به ما و مسئولان گوشزد می کند . سهامیان خاطرنشان می کند: معدوم‌سازی سگ‌های بدون صاحب با اسید و وایتکس روشی غیر اخلاقی و غیر علمی است که باید جلوی این سگ کشی گرفته شود.

وی تصریح می کند: اگر در حریم هر شهر و روستایی تعدادی سگ عقیم شده و واکسینه نسبت به بیماری هاری داشته باشیم ، نه تنها حضور سگ ها تهدید نیست بلکه یک فرصت در برابر حمله وحوش و حیوانات هار به محدوده شهر و روستاست که به عنوان سپر دفاعی عمل می کند.

بهانه زمین برای پناهگاه
شهردار طرقبه در باره وجود سگ های ولگرد و بی صاحب می گوید: منتظر هستیم یک زمین مناسب برای احداث پناهگاه سگ‌های بدون صاحب به ما اختصاص داده شود . طبیعتا تا زمانی که زمین مناسب پیدا نشود ، نمی‌توان انتظار کار عملیاتی منسجم و اساسی در این زمینه را داشت . هر اتفاقی بیفتد از جنس پاسخ‌های موقت و کوتاه مدت است ، اما تا هنگام اختصاص یافتن زمین و فراهم شدن شرایط مناسب ، ما در شهرداری طرقبه حسب وظیفه ذاتی خود در سامان دهی سگ‌های بدون صاحب همواره سعی داشتیم به سمت کشتار سگ‌ها نرویم و با رفتارهای بیولوژیک و کنترل زاد ولد آن ها تلاش کردیم سگ ها را کنترل کنیم.
طاهری‌پور می افزاید: از ابتدای مهرماه تا کنون تلاش کرده ایم سگ‌های بدون صاحب را جمع آوری و به نقاطی خارج از شهرستان منتقل کنیم . به زودی تاییدیه های زمین مناسب برای پناهگاه سگ های بدون صاحب را دریافت می کنیم.

جلسه دیرهنگام با دستگاه های متولی
در ادامه به سراغ فرماندار شهرستان طرقبه شاندیز رفتیم و موضوع زمین مورد نیاز برای سامان دهی سگ‌های بدون صاحب را جویا شدیم. حمید رضا رحیمیان در این باره می گوید: قرار است طی هفته جاری جلسه ای با حضور نماینده دستگاه‌های متولی این موضوع همچون دام‌پزشکی ، محیط‌زیست، آبفا ، منابع طبیعی ، راه و شهرسازی و شهرداری‌ برگزار کنیم تا بعد از بررسی‌های لازم یک زمین مناسب شناسایی و بعد از دریافت تاییدات لازم برای ساخت پناهگاه به شهرداری ها واگذار شود. وی تصریح می کند: هم اکنون یک قطعه زمین را که در کنار اداره محیط‌زیست به نام اراضی پارک بوستان شادی واقع شده است،برای این موضوع در نظر گرفته ایم ، اما منتظر کسب تاییدیه‌های لازم هستیم تا بعد از دریافت مجوزها ، برای جمع‌آوری و شناسنامه دار کردن سگ‌ها و عقیم‌سازی و واکسیناسیون آن ها اقدام کنیم .وی خاطرنشان می کند: شهروندان اطمینان خاطر داشته باشند بنا به اهمیت این موضوع به فوریت از نهادهای متولی خواهیم خواست هر چه زودتر زمین مناسب به این کار اختصاص داده شود.

طرح بدون موفقیت
‌مدیر شبکه دام پزشکی شهرستان طرقبه شاندیز نیز درباره شیوع بیماری هاری اظهار می کند: متاسفانه از ابتدای امسال شاهد افزایش بی سابقه شیوع بیماری هاری در این شهرستان هستیم . به طوری که تاکنون از ۱۸ موردی که نمونه‌برداری شده اند، ۱۱ مورد مثبت و ۴ مورد منفی بوده اند و برای ۲ مورد نیز در حال بررسی و منتظر نتیجه آزمایشگاه هستیم. علیرضا قدرتی تصریح می کند: ابتلای ۱۱ نفر به بیماری هاری در مقایسه با سال‌ گذشته ، حکایت از افزایش نگران کننده این بیماری مهلک دارد. ویروس هاری در حیات وحش در حال گردش است و مطالعات نشان داده است بیشترین نرخ شیوع بیماری هاری در حاشیه شهرها یا روستاهاست، دقیقا جایی که محل تلاقی حیوانات اهلی و بومی با حیوانات حیات وحش است. مدیر شبکه دام پزشکی شهرستان طرقبه شاندیز بیان می کند: کارشناسان دام‌پزشکی این شهرستان موفق شده اند تنها در مدت دو روز ۲۷۴ قلاده سگ بدون صاحب را واکسینه کنند. از ابتدای امسال تاکنون حدود هزار و ۳۸۴ قلاده سگ نسبت به بیماری هاری واکسینه شده‌اند.

وی با بیان این که شهرداری های طرقبه و شاندیز طی سال گذشته حدود دو هزار و ۴۰۰ قلاده سگ را جمع‌آوری کرده اند، خاطرنشان می کند: بحث ایجاد پناهگاه برای سگ‌های بدون صاحب منتفی است ، زیرا تجربه ۲۵ ساله در جمع ‌آوری سگ‌های بدون صاحب حاکی از موفق نبودن این طرح است . اگر بخواهیم تمام سگ‌های بدون صاحب را از یک منطقه جمع‌آوری و آن ها را داخل یک سوله نگهداری کنیم ،غیر از این که آن ها را از محیط طبیعی زندگی شان دور کرده ایم کار مثبت دیگری انجام نداده ایم و همچنین زمینه را برای جایگزینی سگ‌های دیگر در آن منطقه فراهم می کنیم.بنابراین ما باید به سمت اجرای طرح‌هایی پیش برویم که هم اکنون به عنوان طرح‌های موفق در دنیا در حال اجراست.

مدیر شبکه دام پزشکی شهرستان طرقبه شاندیز با اشاره به طرح زنده‌گیری و سپس عقیم سازی و درمان و در نهایت واکسیناسیون سگ‌های بدون صاحب ورهاسازی آن ها در سکونتگاه اولیه شان می گوید: راه مقابله با سگ‌های بدون صاحب تنها جمع‌آوری نیست ، باید همچون کشورهای پیشرفته قانون‌ منع توله‌کشی به منظور مقاصد تجاری توسط مجلس تصویب شود و این کار تحت نظارت کارشناسان امر باشد و در گام بعدی باید جلوی رهاسازی سگ‌ها در طبیعت توسط صاحبان آن ها همچون دامداران و کشاورزان گرفته شود و این نکته نیز باید تحت حمایت قانون قرار بگیرد تا دیگر کسی سگ‌ها را در طبیعت رها‌ نکند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × پنج =

دکمه بازگشت به بالا
بستن