روزنامه ایران صادرات بنزین به قیمت ۵۰۰ تومان یعنی هزار تومان کمتر از قیمت بنزین دولتی و ۲ هزار و ۵۰۰ تومان کمتر از قیمت بنزین آزاد در کشور را تایید کرده اما دلیل آن را قراردادهای منعقدشده در دولت قبل و ایجاد تعهدی دانست که به گفته این روزنامه چاره ای جز اجرای آن نبوده است.
این روزنامه در مطلبی با عنوان «آیندهفروشی بنزین به قیمت ۵۰۰ تومان؛ لزوم ورود دستگاههای نظارتی برای بررسی چرایی مفتفروشی بنزین در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰» نوشت: از ارزانفروشی بنزین درسالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ بهعنوان یکی از تعهدات مهم دولت قبل برای دولت سیزدهم یاد میشود. داستانی که از قضا، به خوراکی جذاب و دهن پرکن برای رسانههای حامی دولت قبل تبدیل شد و همین رسانهها در تلاش بودهاند تا با وارونه جلوه دادن حقیقت، توپ سوء مدیریت وزارت نفت دولت قبل در مفت فروشی بنزین را به زمین وزارت نفت دولت سیزدهم بغلتانند! جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی هم تصریح کرده که تعهدات صادرات بنزین از دولت قبل در سالهای ۱۳۹۹ و حتی ۱۴۰۰ ایجاد شد، درآن زمان محمولهها با قیمت تنی ۲۳۵ دلار فروخته شد و در این قراردادها، قیمت ثابت و نه شناور در نظر گرفته و این موضوع باعث شده است تا در این دولت بنزین در قیمتهای ۲۰۰ تا ۴۰۰ دلاری تحویل داده شود، درحالی که قیمت فعلی تنی ۸۰۰ دلار است! هرچند آن ها در بهانههایی، علت صادرات بنزین با قیمتهایی بهمراتب پایینتر از قیمتهای جهانی و حتی منطقهای را افزایش ذخیره فراوردههای نفتی در کشور عنوان کردند که بهدلیل نبود سرمایهگذاری در خطوط لوله وهمچنین مخازن ذخیرهسازی در دولتهای یازدهم و دوازدهم، امکان ذخیره بیشتر وجود نداشته است!»پیشتر نیز مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش اعلام کرده بود: تعهدات صادرات بنزین از دولت قبل ایجاد شده بود که طبیعتا قیمت بنزین در آن دورهها متفاوت با وضعیت فعلی و این موضوع در آمار گمرک تاثیرگذار بوده است. متاسفانه دولت قبل بدون توجه به ظرفیتهای تولید در پالایشگاههای کشور، برنامههای دستوری را برای صادرات بنزین تعریف کرده بود.
در عین حال از منظری دیگر صادرات ارزانقیمت بنزین در شرایطی رخ داده است که صنایع نفت و گاز ایران از کمبود سرمایه رنج میبرند و بنا به گفته رضا پدیدار، رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران برای حفظ ظرفیت فعلی تولید در صنعت نفت حداقل به ۵۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است. او پیش از این به شرق گفته بود که صنعت نفت و گاز ایران نه برای افزایش تولید که برای حفظ میزان تولید فعلی در کوتاهمدت به ۵۰ میلیارد دلار، در میانمدت ۹۰ و در بلندمدت ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد اما تحریم نهتنها درهای سرمایهگذاری را روی صنعت نفت و گاز ایران بسته که صادرات ارزانقیمت نفت و صادرات با ضرر و زیان بنزین موجب خسارت به این بخش شده است.