زندگی

رمزگشایی از حرف ‌های ونوسی ها!

کد خبر : 49602

آیا واقعا وقتی خانم‌ها می‌گویند «تنهام بذار» یعنی «تنهام نذار» و «چیزی نشده» یعنی «اتفاقا خیلی چیز مهمی شده؟»

نویسنده : دکتر پرستو امیری| ‌ متخصص روان‌ شناسی سلامت

صبح مشهد- احتمالا شما هم این جمله را شنیده‌اید که حرف‌های خانم‌ها، معمولا سرراست و مستقیم نیست و مردی در ارتباط با آن‌ها مثلا همسرش موفق است که توانایی و مهارت رمزگشایی از آن‌ها را داشته باشد! در شبکه‌های اجتماعی هم هرازگاهی، پست‌هایی با رویکرد طنز و با موضوع کدگشایی یک سری از حرف‌های خانم ها منتشر و پربازدید هم می‌شود. اما آیا واقعا حرف‌های خانم‌ها نیاز به رمزگشایی دارد؟ چرا بعضی از آن ها، حرف‌هایشان را سرراست و پوست‌کنده نمی‌گویند؟ در این مطلب و از منظر روان‌شناسی به این سوالات پاسخ دادیم.

یک نکته مهم، پشت ‌پرده این مطالب طنز
چندی پیش در شبکه‌های اجتماعی، مطلبی را می‌خواندم با عنوان کدگشایی از حرف‌های دخترها که به ‌صورت طنز، معنای واقعی بعضی از جملات رایج خانم‌ها را نوشته بود. مثلا در کپشن یکی از آن‌ها، این‌ طور نوشته: «تنهام بذار هم می‌تواند به معنای تنهام بذار باشد و هم به‌ معنای اصلا تنهام نذار!». یا «مهم نیست» یعنی «خیلی مهمه!»، «خوابم میاد، شب بخیر» یعنی «خیلی عصبانی هستم!»، «چیزی نشده» یعنی «یه چیز مهمی شده!» و … . هرچند این مطلب و چنین محتواهایی به طنز نوشته شده اما به نظر می‌رسد به نکته‌ای مهم و واقعی اشاره می‌کند. چرا زنان گاهی به جای رک حرف زدن، منظور خود را غیرمستقیم بیان می‌کنند؟ آیا این نحوه بیان به روابط آسیب می‌زند؟ مردها در این موقعیت‌ها باید چه کار کنند؟

رایج‌ ترین دلایل با کنایه حرف‌زدن بعضی خانم‌ها
غیرمستقیم و با کنایه حرف زدن توسط بعضی از خانم‌ها، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به رایج‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱- فقدان جرئتمندی| زنانی که جرئتمند نیستند، وقتی از موضوعی ناراحت هستند، نمی‌توانند ناراحتی خود را ابراز کنند؛ اگر خواسته‌ای داشته باشند نمی‌توانند درخواست کنند و همچنین به درخواست‌های طرف مقابل به طورمستقیم جواب رد بدهند. در نتیجه شروع می‌کنند به غیرمستقیم و رمزی حرف زدن!

۲- پرخاشگری منفعلانه| یک دلیل دیگر غیرمستقیم حرف زدن زن‌ها، پرخاشگری منفعلانه است. گاهی زن‌ها از موضوعی خشمگین هستند اما به دلایلی نمی‌توانند خشم خود را به طور مستقیم ابراز کنند؛ به همین دلیل به رفتارهایی چون بهانه‌جویی، کنایه‌زدن، کارشکنی کردن، قهر کردن و … متوسل می‌شوند.

۳- فرهنگ ناز کردن| ناز کردن و انتظار نازکشیدن که از مفاهیم فرهنگی ایرانی‌هاست و در ادبیات هم بارها از آن یاد شده است، یکی از دلایل این نوع رفتارهاست. زن‌ها با غیرمستقیم حرف زدن، انتظار دارند طرف مقابل برای فهمیدن آن‌ها و پاسخ به نیازهای‌شان، تلاش بیشتری بکند و به اصطلاح نازشان را بکشد.

۴- ناکامی در صحبت مستقیم و شنونده نبودن مردان| گاهی خانم‌ها شکایت دارند زمان‌هایی که تلاش کرده‌اند مستقیم و بدون قهر و کنایه حرف بزنند، از سمت مردان جدی گرفته نشده و شنیده نشده‌اند و در نتیجه قهر کردن یا با کنایه حرف زدن به راهی برای شنیده ‌شدن تبدیل شده است.

اشکال کار کجاست؟
مهم‌ترین اشکال این مدل صحبت کردن این است که شانس برآورده شدن نیازهای زنان را کاهش می‌دهد. زنانی که به طورمستقیم منظور خود را بیان نمی‌کنند در رابطه، احساس ناکامی و سرخوردگی بیشتری می‌کنند و از طرفی به مرد مقابل‌شان هم احساس سردرگمی و ناکافی بودن را القا می‌کنند. زبان برای برقراری ارتباط و رساندن منظور است و اگر از آن به درستی استفاده نشود رابطه پر خواهد شد از انواع سوءتفاهم‌ها و دلخوری‌ها و زندگی ‌مشترک را با دردسرهای زیادی روبه رو خواهد کرد.

یک توصیه به خانم‌ها، یک توصیه به آقایان
در نهایت زنان باید یاد بگیرند نیازها، خواسته‌ها و احساسات خود را بدون کنایه و قهر و به صورت رک و مستقیم ابراز کنند و مردان هم با تقویت هوش‌ هیجانی و تمرین شنونده خوب و همدل بودن، به بهبود رابطه کمک کنند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا
بستن