اسلاید شوپایتخت فرهنگ اسلامی

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی مطرح کرد:

زیارت موثرترین ابزار توسعه معارف دینی است / رادیو زیارت مقدمه ایجاد شبکه زیارت

کد خبر : 47021

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: زیارت موثرترین ابزار توسعه معارف دینی است، بنابراین در حوزه اطلاع‌رسانی و ترویج فرهنگ زیارت هر چقدر هزینه و سرمایه‌گذاری شود، ارزشمند است.

به گزارش صبح مشهد، آیت‌الله سید احمد علم الهدی ظهر امروز در اختتامیه جشنواره تولیدات رادیویی زیارت که در سالن همایش‌های صدا و سیمای خراسان رضوی برگزار شد اظهارداشت: هیچ عملی به اندازه زیارت مثمر ثمر به نتایج فردی و اجتماعی نخواهد شد و بهترین مسیر در ارتباط با ذات مقدس پروردگار از طریق امام رضا (ع) انجام می‌پذیرد و این امر بزرگترین نقش زیارت نیز به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه افرادی که در ترویج و توسعه فرهنگ زیارت تلاش می‌کنند، نقش مهمی در این عرصه داشته و مجاهدان بزرگ فرهنگی هستند افزود: زیارت موثرترین ابزار توسعه معارف دینی است، بنابراین در حوزه اطلاع‌رسانی و ترویج فرهنگ زیارت هر چقدر هزینه و سرمایه‌گذاری شود، ارزشمند است.

امام جمعه مشهدمقدس خاطرنشان کرد:مسئله زیارت نقطه اتصالی است که انسان را از حوزه بشری خویش وارد عرصه عبودیت ذات پروردگار می‌کند و توجه به آن باید از سوی صدا و سیما و اهالی رسانه با حداکثر توان و خدمت انجام گیرد.

آیت الله علم‌الهدی تصریح کرد: رادیو زیارت به عنوان یکی از ارکان ترویج فرهنگ زیارت، جایگاه ویژه ای در توسعه شخصیت اهل بیت به خصوص امام رضا (ع) دارد که باید امواجش در تمام کشور و حتی خارج از مرزهای بین المللی که شیعیان این امام رئوف حضور دارند تسری یابد از طرفی رادیو زیارت باید مقدمه ایجاد شبکه زیارت باشد، چرا که با احداث این شبکه، مردم همیشه در صحن و سرای حرم مطهر رضوی حضور خواهند داشت.

جشنواره زیارت مسئول گفتمان سازی است/ارسال ۸۴۲ اثر به جشنواره زیارت

مدیر کل صدا و سیمای خراسان رضوی نیز گفت:جشنواره زیارت باید مسئولیت گفتمان سازی را به عهده گیرد و در مقابل برنامه سازان سکولار محتوای رسانه‌ای مناسب تولید کند.

رادیو زیارت
محسن نصرپور اظهارداشت: اختتامیه این جشنواره چند سال به دلیل شیوع کرونا به تاخیر افتاد تا اینکه امسال همزمان با جسارت عنکبوت صفتان به حریم رضوی توانستیم اختتامیه جشنواره رادیو زیارت را برگزار کنیم، در سال‌های شیوع کرونا آستان‌های مقدس حرم ائمه اجازه ندادند زیارت در این مدت به محاق برود.

نصرپور گفت: جشنواره زیارت باید مسئولیت گفتمان سازی را به عهده گیرد و در مقابل برنامه سازان سکولار محتوای رسانه‌ای مناسب تولید کند لذا امیدواریم با اجرای موفق جشنواره رادیو زیارت و تداوم آن در سال‌های آینده علاوه بر شناساندن ظرفیت‌های غنی زیارت در معرفی شبکه زیارت گام برداریم.

وی افزود: به واسطه دسترسی مردم به تکنولوژی‌های ارتباطی انحصار تولید پیام شکسته شده است و اکنون مردم می‌توانند با توجه به نوع نگرش و تفکر خود محتوای منحصر به فرد خود را تولید و توزیع کنند برای همین باید به مفهوم زیارت در فضای مجازی توجه شود.

نصر پور تصریح کرد: در این جشنواره سعی کرده است جزو آن دسته از جشنواره‌هایی باشد که «مردم و تولیدات مردمی» از ارکان اصلی آن است ؛ به‌گونه‌ای که می‌توان آثار تولیدی‌شان را در چرخه داوری و چه‌بسا، حائز رتبه و جایزه شدن نیز مشاهده کنند. این رویکردِ تازه یعنی هم‌نشینی و هم‌افزایی «حرفه‌ای‌ها» و «تجربی‌ها» در بخش‌های مختلف یک جشنواره، رویکرد مبارکی است که نه‌تن‌ها به گسترش میدان انتشار پیام‌های محوری این حرکت یعنی «فرهنگ زیارت» منجر خواهد شد بلکه با حمایت از مردمی‌سازی تولیدات دینی، بر ضریب تعمیق و نفوذ غایی آن پیام‌ها در افکار عمومی نیز تأثیری شگرف، خواهد گذاشت.

لزوم ارتباط مستمر با امام رضا(ع) از طریق ابزار رسانه

یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی نیز با بیان این مطلب که مردم باید بتوانند از طریق ابزار رسانه ارتباط مستمر با امام رضا را داشته باشند. اظهارداشت: زیارت باید در بطن زندگی مردم معنا داشته باشد و ما باید بتوانیم موضوع زیارت را از راه دور و نزدیک برای مردم نهادینه کنیم.

وی با بیان اینکه رویکرد ما در موضوع زیارت ایجاد امکان زیارت آسان است گفت: مهمترین افتخار ما خدمت به زائران است و اگر بتوانیم زمینه زیارت را به صورت کمی و کیفی فراهم کنیم اثرپذیری اجتماعی فرهنگی و روانی آن بیشتر خواهد شد.

هادی افشار صفوی، مدیر رادیو زیارت نیز اظهارداشت: مجموعا ۸۴۲ اثر در قالب شــش کمیســیون و بیش از دو هزار اثر نیز در پویش (من رسانه حسینم) به دبیرخانه جشــنواره رســید؛ در کمیسیون نمایش ۶۸ اثر دریافت شــده بود که به لحاظ ساختار و زمان ۵۹ اثر داوری شــد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − 10 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن