پایتخت فرهنگ اسلامی

کتابخانه‌های عتبۀ حسینی و آستان قدس رضوی تفاهم‌نامۀ همکاری مشترک امضا کردند

کد خبر : 41598

سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و بخش امور فکری‌فرهنگی آستان مقدس حسینی، به منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی دو طرف و با هدف رشد علمی دو عتبۀ حسینی و رضوی، به امضای تفاهم‌نامه دست یافتند.

به گزارش صبح مشهد به نقل از گنجینۀ رضوی، در آستانۀ روز عرفه و با حضور مسئول امور فکری و فرهنگی آستان مقدس حسینی در حرم رضوی، این مرکز و سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی تفاهم‌نامۀ همکاری مشترک را برای مدت سه سال به امضا رساندند. این حرکت در راستای سند تدوین شده در اجلاسیۀ عتبات مقدسه و با هدف بهره‌مندی از امکانات علمی دو طرف در رشد و توسعۀ علمی بیشتر آستان‌های حسینی و رضوی انجام شد.

تبادل تجربیات در حوزه‌های دیجیتال‌سازی منابع، فهرست‌نویسی، مرمت و اعزام کارشناس در این زمینه‌ها؛ تبادل فهارس و تصاویر کتب خطی، چاپ‌سنگی، چاپی، اسناد، پایان‌نامه و نشریات طبق ضوابط؛ فراهم کردن امکان دستیابی به منابع دیجیتال از طریق اشتراک آی‌پی اختصاصی و همچنین مرمت آثار باستانی دو طرف از مهم‌ترین مفاد این تفاهم‌نامه است.

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این دیداربا اشاره به اینکه هدف همۀ اعتاب مقدسه، اعتلای کلمه‌الله و گسترش معارف اسلام ناب و شیعی است، تأکید کرد: این کار با هم‌افزایی به نتیجه خواهد رسید.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدجلال حسینی احیای تُراث را از مأموریت‌های اصلی این مراکز خواند و افزود: کتابخانه‌های آستان قدس رضوی با ۱۶۸هزار نسخۀ خطی و چاپ‌سنگی از جایگاه علمی ممتازی در جهان برخوردار است. وی با بیان اینکه حدود ۲۰هزار نسخۀ خطیِ این مجموعه را قرآن کریم و جزوات قرآنی تشکیل می‌دهد، افزود: کتابخانۀ آستان قدس رضوی به ویژه در حوزۀ معارف شیعی و اسلامی نسخ خطی ممتازی را در خود جا داده است.

همچنین شیخ رائد حیدری، مسئول امور فکری و فرهنگی آستان مقدس حسینی نیز در این نشست تصریح کرد: کتابخانۀ حرم امام حسین(ع) پس از سرنگونی دیکتاتوری صدام در سال ۲۰۰۴ میلادی تأسیس شده است و در حال حاضر حدود ۶هزار نسخۀ خطی، ۹۰هزار نسخۀ خطی دیجیتال، ۱۳۰هزار جلد کتاب چاپی و حدود ۲۶میلیون منبع دیجیتال را در اختیار دارد.

وی با بیان اینکه عتبۀ حسینی از گذشته فعالیت‌های آستان قدس رضوی را پیگیری می‌کند، خاطرنشان کرد: ما همیشه از افکار، ایده‌ها و آینده‌نگری آستان قدس رضوی بهره بردیم و برخی از پروژه‌های حرم حسینی، برگزفته از ایده‌های آستان قدس رضوی است.

وی با اشاره به حکومت دیکتاتوری صدام در عراق، برقرار شدن توفیق خدمت به زائران را از برکت انفاس پاک امام حسین(ع) و امام رضا(ع) دانست و تصریح کرد: دوستان ما در آستان قدس رضوی در خدمت‌گزاری به زوار از ما سبقت گرفتند و ما هرزمانی که به آستان رضوی آمدیم با پروژه‌ای جدید روبرو شدیم.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یازده − 5 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن