اسلاید شواقتصادی

شهرام سلطانی مدیر عامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان در نشست خبری مطرح کرد:

بیش از ۷۰ درصد تجهیزات معادن سنگ آهن سنگان بومی سازی شده است/ از تهدید تحریم فرصت ساختیم

کد خبر : 40398

بومی سازی تجهیزات مورد نیاز معادن سنگان به همراه ایفای مسئولیت های اجتماعی در دو شهرستان خواف و رشتخوار مهم ترین محور گفتگوی خبری مهندس شهرام سلطانی مدیر عامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان با اصحاب رسانه بود.

صبح مشهد–  مجتمع سنگ‌ آهن سنگان خواف در استان خراسان رضوی با ذخیره یک میلیارد تن یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌آهن جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌ آهن در ایران است.

مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ آهن کشور در وسعتی به طول تقریبی ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در استان خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.

از جمله ویژگی های بارز معادن سنگ آهن سنگان خواف امکان فعالیت‌های معدنکاری در ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح و کاهش هزینه‌های استخراج و کاهش هزینه‌های معدنکاری و نیز وجود عناصر نادر خاکی است و مشارکت بخش‌های دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو) و مجموعه اپال پارسیان و تعدادی دیگر از شرکت‌های بزرگ معدنی این مجتع را به الگوی موفق سرمایه‌گذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور تبدیل کرده است.

از تهدید تحریم فرصت بومی سازی ساختیم

شهرام سلطانی ظهر امروز یکشنبه در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه اظهار داشت: شرکت اپال پارسیان در جهت گستراندن کارخانه‌های کنسانتره و گندله‌سازی در سال ۹۴ با هدف تولید و تکمیل زنجیره فولاد تأسیس شد.

وی خاطرنشان کرد: این شرکت از سال‌های گذشته تاکنون دارای پیشرفت فیزیکی چشمگیری بوده و در سال ۹۶ این کارخانه به ظرفیتی ۳.۲ تنی دست پیدا کرد، پروژه‌های مختلفی تاکنون منعقد شد در دست اجراست و بخش بزرگی از آنها به بهره برداری رسید.

مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان ادامه داد: در سال ۸۹ تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان‌های نیترو و ارگان‌های خارجی بسته اما به دلیل ایجاد تحریم‌ها پس از مدتی ۹۳ پیمانکار خارجی از فعالیت خود دست کشیدند، با وجود تغییر شرایط توسط بیرون رفتن تعداد زیادی از پیمانکاران، کارخانه اپال پارسیان سنگان ۷۰ درصد از تجهیزات گندله سازی را فراهم ساختند.

وی گفت: ۳۰ درصد باقی‌مانده نیز تجهیزات بزرگی مانند گریبکس و الکتروموتور را شامل می‌شود که این تجهیزات ساخت کشور آلمان بوده که نمی‌توان اقدامی در این زمینه کرد.

سلطانی تصریح کرد: یکی از اهداف‌شرکت سرمایه‌گذاری جلوگیری از خام فروشی بوده است، در گذشته در سنگان سنگ خام به فروش می‌رسیدکه یگی از روش‌ها تکنیک کنسانتره بوده است، این تکنیک و همچنین گندله به عهده مصرف‌کنندگان داخلی مانند فولاد مبارکه سبزوار و شرکت‌های فولاد خراسان واگذار شد.

وی بیان کرد: در بحث اشتغال‌زایی افراد بومی مورد توجه قرار گرفتند، فولاد سبزوار نیز به بهره برداری رسید و چندین هزار نفر به اشتغال‌زایی رسیدند، بسیاری از صنایع جانبی در تولیدات اولیه کنسانتره و تولیدات قطعات در کرمان، یزد و اصفهان تولید می‌شوند.

مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان افزود: یکی از موضوعاتی که این شرکت تأکید زیادی بر آن دارد بحث مسئولیت‌های اجتماعی بوده است، ۹۰ درصد از نیروهای فعال در شرکت بومی استان و ۶۰ درصد از آنها بومی شهرستان هستند، یکی از اقدامات مربوطه، فعالیت‌های حول و نقل و جاده‌ای بوده است و بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی خاطرنشان کرد: در بحث درمان در سال گذشته برای تکمیل کادر درمان ویژه کرونا و تجهیزات و لوازم هزینه شد، همچنین برای زندانیان جرایم غیر عمد نیز تمهیداتی در نظر گرفته و محقق شد و همچنین تاکنون ۱۱ هزار بسته معیشتی با ارزش ۷۰ میلیارد ریال توریع شده است.

از دیگر اقدامات شرکت اوال پارسیان سنگان، اضافه کردن تجهیزات حفاری و تولید معدن بوده است، حدود هزار و ۵۰۰ نفر در این شرکت مشغول به کار هستند و به طور کلی در طول سال تنها ۲۵ روز توقف دوره‌ای در شرکت صورت می‌پذیرد، امیدواریم وضعیت شرکت اپال پارسیان سنگان به همین شکل پیش رود.

گفتنی است، دسترسی به محل کانسارهای سنگ آهن سنگان از دو مسیر آسفالته مشهد، تربت‌حیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربت‌جام، تایباد و سنگان امکان پذیر بوده و معادن سنگ آهن سنگان در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربت‌حیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث است از جنوب سایت معدن سنگان عبور می‌کند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 + 9 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن