۷ ماه پیش بود که به خواستگارم جواب مثبت دادم و در این مدت، بارها آرزوی مرگ کردم. شوهرم مواد مصرف میکند و معتاد است. خجالت نمیکشد و جلوی من، نمیدانم شیره میکشد یا تریاک. دست بزن دارد و کوچکترین اعتراضی را هم تحمل نمیکند. یک نفر به من گفت که رفتارهایش، نشان میدهد که او شیشه مصرف میکند. حالم خیلی بد است.
صبح مشهد– نویسنده : منیژه مسگری | کارشناسارشد مشاورهخانواده/ کاش می گفتید قبل از ازدواج متوجه اعتیاد شوهرتان شده بودید یا خیر؟ چرا بدون تحقیق و بررسی، جواب مثبت دادید؟ همانطور که می دانید، اعتیاد به مواد مخدر مسئله ای پیچیده و چند جانبه است بنابراین به سادگی نمی توان درباره دلایل آن نظر و راهنمایی ارائه داد به خصوص این که شما اطلاعاتی درباره شوهرتان، سن، شغل و خانواده اش نداده اید. با این حال چند نکته قابل ذکر است که در ادامه به آن ها اشاره می شود.
شوهرتان را ترک دهید
نکته اول این که مدت کمی از ازدواج شما(تقریبا هشت ماه) می گذرد. بنابراین نباید ناامید شوید و دست از تلاش برای ترک دادن شوهرتان بردارید بلکه باید با تلاش منطقی و علمی، سعی در تغییر رفتارهای شوهرتان داشته باشید. فراموش نکنید او هم اکنون شوهر شماست.
متوجه ماده مصرفی شوهرتان بشوید
نکته دوم این که عوارض و راه های درمان شیره و تریاک با شیشه، فرق زیادی دارد. اگر بناست شما به شوهرتان کمک کنید، ابتدا باید مشخص شود شوهر تان گرفتار کدام یک از این ها یا همه این هاست؟ دانستن این موضوع به همدردی بیشتر با توجه به آسیب های این مواد، کمک خواهد کرد.
با بهترین شیوه ترکاعتیاد آشنا شوید
نکته سوم این که بدانید هم اکنون ترکیبی از دارو درمانی و روان درمانی همراه با تمهیدات و اقدامات اجتماعی و خانوادگی، بهترین شیوه رفع اعتیاد است. بنابراین علاوه بر حمایت خانوادگی که از شوهرتان خواهید داشت، باید از شیوه های درمانی کمک بگیرید.
مورد حمایت خانواده یا مراجع رسمی قرار گیرید
نکته چهارم هم اینکه چون اظهار کرده اید در این مدت کوتاه از شروع زندگی مشترک، چندین بار از شوهرتان کتک خورده اید و دست بزن دارد، حتما لازم است مورد حمایت خانواده یا مراجع رسمی قرار گیرید تا از اتفاقات و آسیب های جبران ناپذیر جسمی و روحی در امان باشید. البته یکی از آسیب های اعتیاد شوهرتان، عصبانیت شدید است. با این حال، برای این موضوع در صورت تکرار به دادگاه خانواده مراجعه کنید. همراه شدن اعتیاد با خشونت فیزیکی، احتمالا نشان دهنده وجود مشکلات شخصیتی و ارتباطی در شوهرتان است به خصوص اگر همراه با توهین و خشونت کلامی باشد. به همین دلیل باید به شناخت بهتری از شخصیت او برسید.
از خانواده ها کمک بگیرید
و اما نکته آخر، به تصمیم ها، رفتارها، خلق و خو و واکنش های خودتان هم توجه کنید و ببینید آیا در تداوم یا تشدید رفتارهای مخرب شوهرتان موثر است یا خیر؟ از سویی پیشینه این مشکل را بررسی کنید و این مسائل را از خانواده خود مخفی نکنید و حتما برای درمان و ادامه این ارتباط از خانواده خود و همسرتان راهنمایی و کمک بگیرید.