اخبار مهماقتصادی

معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی مشهد خبرداد؛ پرداخت ۳٫۵ میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره به هنرمندان صنایع‌دستی

کد خبر : 19546

معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد گفت: حدود سه‌ونیم میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره در سال جاری در اختیار هنرمندان صنایع دستی مشهد قرار گرفته است.

به گزارش صبح مشهد به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، سمیه روانخواه، در خصوص فعالیت‌های صنایع دستی، اظهار کرد: حوزه معاونت صنایع دستی مشهد در حقیقت صدور مجوز مشاغل خانگی را بر عهده دارد، ساماندهی و معرفی متقاضیان بیمه هنرمندان یا بیمه روستایی که ذیل بیمه صندوق روستایی هستند هم در این حوزه قرار می‌گیرد؛ در حقیقت این معاونت پی‌گیری پرونده‌های متقاضی تسهیلات در سامانه کارا را به عهده دارد.

وی خاطر نشان کرد: ما در حوزه مشاغل خانگی دو نوع مجوز داریم که یک از آن‌ها مجوز مشاغل خانگی پشتیبان و نوع دیگر مشاغل خانگی مستقل است.

معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد افزود: پشتیبان‌ها افرادی کارآفرین هستند وتوانایی تولید بالایی دارند، می‌توانند با ابزار ارتباط خوبی برقرار کنند و در حقیقت امتحان خود را پس داده و اظهار می‌کنند که توانایی تحت پوشش قرار دادن دو تا پنج نفر را بر اساس آیین نامه‌ی سال ۹۷ را دارند، چرا که میزان سرانه اشتغال سال به سال متفاوت است.

روانخواه ادامه داد: معمولا با توجه به بررسی سوابق، این افراد در صورتی که شرایط لازم را داشته باشند، پروانه مشاغل خانگی را به عنوان پشتیبان از ما دریافت می‌کنند که با این مجوز هم اجازه‌ فعالیت دارند و هم می‌توانند برای اخذ تسهیلات به بانک مراجعه کنند.

وی بیان کرد: در موضوع مشاغل خانگی، فرد نیازی نیست که کارگاه را با شرایط استاندارد کارگاه‌های صنعتی یا نیمه صنعتی داشته باشد، همین که در منزل فضایی ایجاد کرده باشد برای ما کفایت می‌کند؛ در حقیقت برای ما میزان تولیدی که پشتیبان در منزل انجام می‌دهد اهمیت دارد.

معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد ابراز کرد: امتیاز دیگری که به پشتیبان در بحث مشاغل خانگی داده می‌شود این است که الزامی به بیمه نیروز خود ندارند، چرا که نیرو باید در منزل خود مشغول به کار شود به عنوان مثال تولید کننده چرم بخشی از کار را در کارگاه خود انجام می‌دهد و باقی را به نیروهای تحت پوشش خود می‌سپارد.
روانخواه متذکر شد: این کار باعث می‌شود قیمت تولید پایین بیاید و بار کارآفرین بودن طبق قوانین و رعایت اصولی که باید انجام شود از دوش کارآفرین برداشته شود و چرخه‌ی تولید راحت‌تر به گردش می‌افتد.

وی عنوان کرد: مستقلین افرادی هستند که درابتدای راه بوده به صورت انفرادی کار می‌کنند و اندک سابقه‌ای در این حوزه دارند، فقط تجهیزات لازم را در اختیار ندارند و برای تهیه تجهیزات نیاز به کمک دارند تا بتوانند کار را توسعه دهند؛ به این دسته از مشاغل خانگی عم وام مستقلی داده می‌شود و می‌توانند ازمزایای بیمه ووام استفاده کنند.

معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد اضافه کرد: در سال ۹۷ حدود ۷۵ پرونده در حوزه مشاغل خانگی را به بانک‌ها معرفی کرده‌ایم که در حال حاضر حدود ۱٫۵ میلیارد تومان در حوزه مشاغل خانگی افراد توانسته‌اند جذب کنند که از این ۷۵ پرونده ۲۴ پرونده مخصوص پشتیبانان و باقی پرونده‌ها مخصوص مستقلین بوده است. نسبت به سال گذشته در پرونده‌هایی که معرفی کرده‌ایم رشدی ۱۵ درصدی داشته‌ایم.

روانخواه ادامه داد: روال کار هم به این شکل است چون دبیرخانه مشاغل خانگی در اداره کار مستقر است ما پرونده و مجوز راتایید می‌کنیم امضای اول را در شهرستان مشهد انجام می‌دهیم و پرونده برای امضای دوم به اداره کار فرستاده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: حوزه میراث فرهنگی، صنایع ومعادن، جهاد کشاورزی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهار دستگاه اجرایی هستند که پوشش دادن برخی از رشته‌ها را بر عهده دارند.

معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد مطرح کرد: رشته‌های صنایع دستی، ازرشته‌های تحت پوشش صنایع دستی هستند که با نگاه تلطیف‌تری نسبت به دیگر حوزه‌ها به آن‌ها توجه می‌شود چرا که برای ما بحث ایجاد اشتغال مهم است.

روانخواه در خصوص رشته‌های تحت پوشش معاونت صنایع‌دستی ابراز کرد: رشته چرم، رودوزی سنتی، سفال، سازسازی و… از جمله رشته‌های مشاغل خانگی است که می‌توان در منزل به آن‌ها پرداخت با این تفاوت که رشته‌های مبلمان و منبت جزء رشته‌های صنایع دستی هستند اما در منزل امکان کار در این رشته‌ها وجود ندارد.

وی افزود: با مجوزی که در حوزه مشاغل خانگی به افراد داده می‌شود هنرمندان می‌توانند از مزایای بیمه هم استفاده کنند و افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند از دادن مالیات هم معاف هستند.

معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد ادامه داد: معاف بودن از مالیات و بیمه نکردن نیروهای تحت پوشش پشتیبان از مزایایی است که برای کارآفرین در نظر گرفته شده است.

روانخواه مطرح کرد: امتیاز بعدی که دریافت می‌کنند این است که بعد از دریافت کارت از ما، افراد می‌توانند به دفتر کارگزاری بیمه روستایی مراجعه کنند و طبق تفاهم‌نامه‌ای که در تهران سازمان میراث فرهنگی با صندوق بیمه روستایی امضا کرده هنرمندان ما هم می‌توانند ذیل این بیمه، بیمه شوند.

وی ابراز کرد: در حال حاضر ۱۰۵ پرونده به سامان رسیده و افراد توانسته‌اند از مزایای بیمه روستایی استفاده کنند، این بیمه، بیمه بازنشستگی و مستمری را هم شامل می‌شود.

معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد بیان کرد: مدرک مهارتی را از افراد مطالبه می‌کنیم مخصوصا پشتیبان‌های ما باید مدارک لازم را دارا باشند چرا که به واسطه مبالغ وام که برای این گروه بیشتر است بررسی‌های ما هم بیشتر می‌شود؛ ارائه مدرک وضعیت پشتیبان در بازار را برای ما مشخص می‌کند چرا که حجم مواد اولیه که تهیه و کالایی که به بازار ارائه می‌کند متفاوت است.

روانخواه ادامه داد: سعی می‌کنیم مانعی برای مدارک ایجاد نکنیم و روی مدرکی از مکان خاص تاکید نداشته باشیم، معمولا افراد را به مراکز تحت نظارت خودمان می‌فرستیم تا مهارت فرد سنجیده شود؛ پشتیبان‌های ما عمدتا افرادی هستند که ما آن‌ها را می‌شناسیم چرا که تولیدکننده‌های قوی‌تری نسبت به مستقلین هستند.

وی خاطرنشان کرد: پس از دریافت وام بازدیدهای نظارتی ما روی پشتیبان‌ها و مستقلین شروع می‌شود، در واقع نظارت می‌کنیم که وام در کجا و به شکلی هزینه شده است چرا که هدف ما از این کار ایجاد شغل است.

معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد عنوان کرد: همچنین بررسی پرونده‎های سامانه کارا هم به عهده این معاونت است، سامانه کارا در حقیقت سامانه تسهیلات روستایی از محل صندوق توسعه ملی است که در مناطق کم جمعیت و مرزی سود چهار درصد و در مناطق پر جمعیت سود ۶ درصد است.

روانخواه گفت: ما از انتهای سال ۹۶ شروع به بررسی پرونده‌ها کردیم و اولویت ما با کارگاه‌های موفقی بود که در روستاها مشغول به کار هستند که تعهد بیمه هم دارند و به ازای هر ۱۰۰ میلیون تومان وامی که کارفرما دریافت می‌کند باید یک نفر را بیمه کند.

وی ادامه داد: این وام‌ها یک سال تنفس دارند، به این صورت که درخواست تسهیلات ثبت می‌شود ما در کارگروه شهرستان بررسی ومصوب می‌کنیم وسپس به بانک‌های عامل معرفی می‌کنیم، که در سال ۹۷ حدود دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان را از محل تحصیلات روستایی به کارگاه‌هایی در حوزه‌ روستایی توانمند بوده‌اند داده‌ایم.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن