استانیزندگیشهری

معاون شهردار تشریح کرد؛ نقش مشهد در حماسه اربعین حسینی

کد خبر : 18072

معاون شهردار با اشاره به استفاده حداکثری از ظرفیت های مردمی، برنامه‌های مدیریت شهری در اربعین ٩٧ را تشریح کرد

«بر اساس مصوبه شورای شهر مشهد، یعنی بهره‌وری بیشتر و هزینه کمتر، قرار است فعالیت‌های شهرداری مشهد در اربعین به صورتی ویژه‌ انجام شود به طوری که تخمین می‌زنیم اگر میانگین هزینه شهرداری در کشور عراق طی سال‌های گذشته ۴ میلیارد تومان باشد، امسال بدون کم کردن از هیچ خدمتی، این هزینه را از نصف نیز کمتر خواهیم کرد.» این بخشی از صحبت‌های رئیس ستاد اربعین شهرداری مشهد در نشست خبری دیروز او بود.

به گزارش صبح مشهد به نقل از شهرآرا، به گفته محمدرضا کلایی، هم‌اکنون نمی‌توان میزان دقیق هزینه‌های شهرداری مشهد را در عراق احصا کرد اما قرار است خدمات مانند گذشته و حتی بهتر از قبل باشد. رئیس ستاد اربعین شهرداری مشهد این وعده را هم داد که محاسبات هزینه‌ها پس از پایان مراسم به اطلاع شهروندان خواهد رسید. به گفته وی، در مجموع تلاش شده است ‌شهرداری در این مراسم بیشتر نقش هماهنگ‌کننده را داشته باشد تا به این ترتیب از هزینه‌های موجود کم شود.

محمدرضا حیدری، رئیس شورای شهر مشهد، هم پیش از این در این باره گفته بود: ‌بدون تردید، برگزاری مراسم‌ مذهبی و شعایر دینی ‌وظیفه‌ای دینی است که از هنجارهای مذهبی جامعه ما به حساب می‌آید. آنچه ‌این شعایر و مناسک را ماندگار می‌کند پیوند با مردم عاشقی است که با اختیار در این راستا حرکت کرده‌اند. در دهه‌های مختلف، عالمان دینی و همه آحاد مردم به توسعه فرهنگ دینی کمک کرده‌اند. این مراسم و شعایر با دولت‌ها و حکومت‌ها پیوند نخورده است زیرا اگر تأمین منابع مالی آن با حکومت‌ها گره می‌خورد، دیگر شکوه کنونی خود را نداشت.‌ ‌اکنون به گفته کلایی، امسال دانش فنی فعالیت‌های مدیریت شهری در کشور عراق افزایش یافته است و به‌هیچ‌وجه نمی‌توان آن را با سال‌های گذشته مقایسه کرد. راهبرد اصلی این ستاد در سال جاری افزایش بهره وری و استفاده حداکثری از ظرفیت های مردمی است نیروهای مردمی در ارائه خدمات سامان‌دهی شده‌اند. همچنین کمک‌های مردمی در ٢ بخش نقدی و غیرنقدی وجود دارد.

۶٠٠ پاکبان، ١٠٠ اتوبوس و ٨ سوله

شهرداری مشهد قرار است به رسم سال‌های گذشته از ٢۶ مهر تا ١٠ آبان‌ماه، مصادف با پیاده‌روی اربعین حسینی، در حوزه‌های مختلف اعم از حمل‌ و نقل، تنظیف معابر و بهره‌برداری از سوله‌ها خدمت‌رسانی کند.

به گفته کلایی، امسال ۶٠٠ پاکبان نمونه قرار است ۵/١٧ کیلومتر مربع از شهر نجف را تنظیف کنند. همچنین حمل و نقل در عراق و مسیر شوملی به نجف با ١٠٠ دستگاه اتوبوس انجام خواهد شد. ٣ دستگاه یدک‌کش و تعمیرات نیز به همراه این اتوبوس‌ها ارسال می‌شود.

او همچنین تعداد افراد ستادی اعزام‌شونده به این مراسم را ٧٠ نفر اعلام کرد و گفت تعداد این افراد در مقایسه با سال گذشته کاهش می‌یابد.

کلایی با بیان اینکه ٨ سوله شهرداری مشهد در عراق آماده بهره‌برداری است که در مجموع ١٢ هزار نفر در هر شب ظرفیت دارد افزود: برخی از این سوله‌ها ‌مجهز به تخت و برخی از آن‌ها مفروش هستند. محل اسکان کارکنان خدمات شهری نیز در این مکان‌ها خواهد بود. او درباره استفاده از سوله‌ها در طول سال این‌طور توضیح داد: بر اساس قراردادی که چند سال قبل منعقد شده بود، زمین از سوی عتبه علویه تأمین و شهرداری مسئول ساخت سوله شد. با استقرار شورای پنجم در مشهد، مدیریت عتبه علویه در عراق نیز تغییر کرد و باعث شد تصمیم‌گیری آنان در این باره به تعویق بیفتد. در حال رایزنی هستیم تا بعد از اربعین نیز بتوانیم بهره‌برداری همیشگی از این سوله‌ها برای شهروندان مشهدی داشته باشیم. به گفته کلایی، آستان قدس رضوی با ایجاد ١٨ موکب در این مراسم، فعالیت ارزنده‌ای برای زائران پیاده اربعین دارد. رئیس ستاد اربعین شهرداری مشهد با اعتقاد به اینکه سطح و ارائه خدمات مطابق با سال‌های گذشته است ادامه داد: از ۶ ماه گذشته ارزیابی‌ها شروع شده است و پاکبانان و رانندگانی که خدمت‌رسانی بهتری ارائه دهند در این مراسم حضور خواهند داشت. همچنین افرادی که سال‌های گذشته حضور داشته و خوب خدمت کرده‌اند امسال به عنوان سرکارگر حضور خواهند داشت.او درباره تأثیرات فرهنگی حضور شهرداری مشهد در کشور عراق گفت: ارائه فرهنگی غنی و دقیق از شهروندان مشهدی در این مراسم تأثیر بسیاری بر شناخت شیعیان دیگر خواهد گذاشت. از طرف دیگر، ‌حضور کارکنان خدمات شهری در این مراسم، دوره آموزشی معنوی خوبی برای آن‌ها خواهد بود. کلایی این را هم اضافه کرد که خدمات رسانی در اربعین حسینی مانور اقتدار مدیریت شهری مشهد است و همین حضور باعث شده شهرداری مشهد رتبه اول را به لحاظ خدمت‌رسانی کسب کند.

اعزام به عراق با آخر صفر تداخل ندارد

وی تأکید کرد: اعزام به عراق با برنامه‌های دهه آخر صفر تداخل زمانی ندارد و به خدمت رسانی در شهر خللی وارد نمی شود و ‌پاکبانان و افراد دیگر قبل از ایام پایانی این ماه به مشهد برمی‌گردند و مشغول خدمت خواهند شد. کلایی درباره قانونی بودن فعالیت شهرداری در کشوری دیگر این‌طور گفت: مبنای خدمت‌رسانی شهرداری در عراق مصوبه وزارت کشور است. سال گذشته نیز حسابرس در این باره تذکر داد اما بعد از نشان دادن مستندات، قانع شد. رئیس ستاد اربعین شهرداری مشهد همچنین درباره مأموریت و نحوه فعالیت پاکبانان در عراق اظهار کرد: از لحاظ قانونی، این افراد به مأموریت می‌روند اما هیچ حق مأموریتی دریافت نمی‌کنند. او همچنین از برگزاری مراسم بدرقه کارکنان شهرداری در روز سه‌شنبه این هفته خبر داد. این افراد قرار است از حرم مطهر برای خدمت به زائران اربعین اعزام شوند.

ثبت نام ۴٢ هزار زائر پیاده برای شرکت در اربعین

دیروز هم دبیر ستاد اربعین خراسان رضوی به ایرنا خبر داد که ۴٢ هزارو ٨٠٧ زائر پیاده اربعین حسینی از این استان در سامانه سماح سازمان حج و زیارت ثبت نام کرده‌اند.

مهدی فروزان ادامه داد: این افراد در قالب ٢٠ هزار و ٨٧٩ گروه ثبت نام و سامان‌دهی شده‌اند. همچنین تاکنون برای ٢۶ هزار و ۴٢ نفر از متقاضیان پیاده‌روی اربعین در سال جاری روادید صادر شده است و روند صدور آن همچنان ادامه دارد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن