مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) با اشاره بهاینکه آستان قدس رضوی و بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) در شورای ملی دهه کرامت عضویت دارند؛ گفت: پیام برگزاری این جشنواره نشاط و امید است، چراکه جامعه ما بهاین مسئله نیازمند است.
بهگزارش صبح مشهد، ظهر امروز نشست خبری شانزدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی بینالمللی امام رضا(ع)، مدیر خبرگزاری رضوی و جمعی دیگر از معاونین برگزار شد.
امام رضا(ع)؛ رمز گفتوگو بین ادیان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این نشست با بیان اینکه هدف از برگزاری این برنامه بیان اهداف، راهبردها و شعائر در برنامههای سطح شهر، ملی و بینالمللی دهه کرامت است؛ گفت: دهه کرامت که در میان ولادت دو نفر از اهل بیت(ع) قرار گرفته، بیانگر ظهور ملی و بینالمللی برای عرض ارادت، تکریم شعائر دینی بوده، در این میانف مشهد بهعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام میزبان این انسجام ملی برای عرض ارادت است.
جعفر مروارید با بیان اینکه امام رضا(ع) اسوه اخلاق و گفتوگو است؛ بیان کرد: دلیل ما برای پاسداشت مقام ایشان، تنها یادگیری آموزههای معارف اسلامی نیست، بلکه امام رضا(ع) را بهعنوان رمز گفتوگو و ارتباط بین ادیان میدانیم.
وی با اشاره بهاینکه امروزه کشور مورد تهاجم قرار گرفته است؛ ادامه داد: در این شرایط نیازمند ارتباط مسالمتآمیز با جهان هستیم و در این میان، داشتن الگویی همچون امام رضا(ع) راهنمای ما است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی یادآور شد: فعالیتهای دهه کرامت که جشنهای مردمی را در بر میگرفت، از سال ٨٧ آغاز شد، اما بهدلیل انسجام بیشتر آن، بحث ایجاد دبیرخانه مستقل برای انجام فعالیتها مطرح شد.
مروارید عنوان کرد: با توجه بهضرورت ساماندهی جریانهای خودجوش مردمی، ستادی با حضور استاندار خراسان رضوی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بهعنوان دبیر ستاد، آستان قدس رضوی، معاونت شهرداری و چند نهاد دیگر ازجمله دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی که مجموعه شورای راهبردی را تشکیل میدهند، ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه ۳۴ دستگاه دولتی در ایام دهه کرامت ۶۴۹ برنامه برای این دهه در نظر گرفتهاند؛ بیان کرد: راهبردهای الگوسازی زندگی اسلامی، توجه بهجایگاه امام رضا(ع) و شناساندن اندیشه اسلامی، الگوسازی شخصیت اهل بیت(ع) و امام رضا (ع) با رویکرد فرامذهبی ملی و شعر ادبی، تاکید بر مشهد بهعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، توجه بهفراگیر بودن در سازمانهای مردم نهاد، توجه بهجوانان با رویکرد نشاط اجتماعی، توجه بهمنشور ابلاغیه هفتگانه تولیت آستان قدس رضوی، توجه بهشعار سال و توجه بهانطباق برنامهها با روز شمار ازجمله محوریتهای برنامههای دهه کرامت توسط دستگاههای دولتی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تاکید کرد: اهتمام ویژه به برنامههای جشن، سرود و نشاط اجتماعی و تلاش در راستای فعالسازی دستگاههای خصوصی و دولتی همراه با حمایت از فعالیتهای فرهنگی و هنری پیرامون این دهه نیز ازجمله فعالیتهای دهه کرامت است.
وی یادآور شد: «خدمت کریمانه» شعاری است که امسال هم برای دهه کرامت در نظر گرفته شده که چتر محوری برنامههای دهه کرامت بوده و عناوین مختلفی هم برای روزهای دهه کرامت در نظر گرفته شده است.
مروارید با اشاره بهاینکه در سطح شهر مشهد، آستان قدس رضوی و شهرداری برنامههایی را برای دهه کرامت در نظر دارند؛ یادآور شد: «شهر کرامت»، محلهآرایی در ایام جشنها و مراسم محلی، ایستگاه نذری و ارائه خدمات اجتماعی، ۵۴۰ ایستگاه نذری، برپایی اردوهای جهادی اعزام گروههای خادم یاری، جلسات آموزشی اصناف شهری، ارتقای فرهنگ میزبانی، برنامههای خیرخواهانه، ایجاد ایستگاه پیرامون حرم و رایزنی برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد با هماهنگی ستاد دیه خراسان رضوی از جمله برنامههای آستان قدس رضوی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: اجتماع بانوان مشهدی در میدان شهدا، برگزاری جشنواره ریحانه در بوستان ریحانه، برگزاری جشن روز دختر، محلهآرایی در ۱۵۸ محله، حمایت از ۸۰۰ جشن، حمایت از برگزاری یک هزار و ۹۲۰ رویداد فرهنگی در فرهنگسراها، ایجاد ۸۰ نورافشانی، برگزاری جشنواره زندگی در ۴۰ بازه، برگزاری برنامه آستانجانان در فرهنگسراها و برگزاری جشنواره غذاهای محلی در ۸ نقطه شهر از جمله برنامههای شهرداری در ایام دهه کرامت است.
وی با اشاره بهاینکه سایر نهاد نیز فعالیتهای متنوعی در این ایام دارند؛ ادامه داد: جشنواره تئاتر کودک رضوی، جشنواره «محراب»، جشنواره فیلم «رأفت»، برگزاری مسابقه کتابخوانی نمونهای از برنامههای اجرایی اداره کل فرهگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در ایام دهه کرامت است.
مروارید اظهار کرد: برنامههای دهه کرامت در نیشابور از ۱۰ تیرماه با عنوان حدیث سلسلهالذهب آغاز شده و برنامههایی با عنوان هجرت تاریخساز، جشنواره فیلم «رأفت»، محافل قرآنی و برپایی ۱۰۰ جشن روستایی از عناوین دیگر فعالیتهای فرهنگی در نیشابور است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی یادآور شد: با توجه بهچهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و شعار سال ۹۷ که حمایت از کالای ایرانی را تذکر میدهد، بهاین عناوین هم توجه داریم.
نشاط و امید پیام شانزدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع)
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) گفت: محوریت مدیریت برنامههای امام رضا(ع) در مشهد تمرکز دارد و باید تمرکز آن را بهبنیاد بینالمللی تقویت کنیم.
محمود رضا برازش با اشاره بهاینکه تمرکز بنیاد بینالمللی در تهران معطوف بود و اکنون آن را بهمشهد انتقال دادهایم؛ اظهار کرد: امیدوارم بتوانیم این جایگاه را حفظ کنیم و بگوییم، میتوانیم نهاد ملی را ایجاد و پشتیبانی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ۱۰ سال ابتدایی آغاز کار این مکان بهعنوان دبیرخانه امام رضا(ع) فعالیت میکرد؛ عنوان کرد: امسال چندین سالی است که بهعنوان بنیاد بینالمللی در حال فعالیت هستیم، با ایجاد اسم بنیاد انتظار فعالیت، بسیار بیشتر از قبل شده است.
برازش با اشاره بهاینکه حمایت از فعالیتهای فرهنگی، علمی، پژوهشی را دستور کار داریم؛ ادامه داد: در دهه کرامت سال جاری همه استانهای کشور برنامههای ویژهای را در نظر گرفتهاند و هیچ استانی از برنامههای دهه کرامت مستثنی نیست.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) با اشاره بهاینکه از برنامههای متنوع حمایت میکنیم؛ اظهار کرد: حمایت از دوندههایی که از شلمچه تا مشهد میدوند، همچنین گلباران حرم، از جمله برنامههای مورد حمایت بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) است.
وی با بیان اینکه دربخش بینالملل هم برنامههای خاصی را در نظر داریم؛ ادامه داد: ارسال کتاب و محصولات فرهنگی به ۷۸ کشور جهان، دعوت از گروههای فرهنگی و هنری و کمک بهاعزام برخی مسئولان و روحانیون که «مرو» میروند، از جملههای بینالمللی بنیاد امام رضا(ع) است.
برازش عنوان کرد: اختتامیه جشنواره دهه کرامت در برج سفید علوم پزشکی و در شب ولادت امام رضا(ع) با حضور مسئولان، هنرمندان و شخصیتها برگزار میشود.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) با اشاره بهاینکه آستان قدس رضوی و بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) در شورای ملی دهه کرامت عضویت دارند؛ افزود: پیام برگزاری این جشنواره نشاط و امید است، چراکه جامعه ما بهاین مسئله نیازمند است.
وی از حضور مهمانان مختلف در اختتامیه این جشنواره خبر داد و گفت: امسال در این جشنواره، میزبان تولیت کاظمین هستیم، اما مهمانان خارجی ما نسبت بهگذشته کمتر هستند.
برازش با اشاره بهاینکه درحال حرکتی از جشنواره بهبنیاد هستیم و بهصورت حساب شده حرکت میکنیم؛ عنوان کرد: از آنجایی که اعتبارات ما نیز در حال تغییر بهبودجه بنیادی و حمایتی در حال تغییر است و مجلس هم در بودجه ما تغییرات چندانی ایجاد نکرده، اکنون با ۲۰۰ میلیون تومان افزایش بودجه، بودجه بنیاد به ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان رسیده است.
کاهش ۵۰ درصدی مهمانان در اختتامیه جشنواره بینالمللی امام رضا(ع)
در ادامه این نشست، مدیرعامل خبرگزاری رضوی نیز گفت: امسال تعداد مهمانان خارجی برنامههای دهه کرامت بهنصف کاهش یافته و محل اقامت آنها نیز از هتلهای خیلی خوب بهمکانی معمول تغییر داده شده که علت آن هم وضعیت کشور است و برخی از مهمانان بهدلیل کاهش رفت و آمدها در مکان برگزاری مراسم، اقامت دارند.
سید جلال فیاضی یادآور شد: زمان اقامت مهمانان در مشهد نیز کاهش یافته و اتفاق خوبی است، چراکه این اقدامات با توجه بهشرایط کشور انجام شده است.
وی با اشاره بهدهه کرامت از برگزاری جشنواره خبرنگاران برتر رضوی خبر داد و عنوان کرد: این جشنواره بهصورت ماهانه برگزار میشود که طی آن در هر ماه ۵ نفر بهعنوان نفرات برتر انتخاب میشوند.
مدیرعامل خبرگزاری رضوی با بیان اینکه در پایان سال ۹۷ باشگاه خبرنگاران رضوی را از این افراد برتر تشکیل میدهیم؛ عنوان کرد: بنا داریم از تولیدات محتوایی همچون، مطلب، حدیث، آوا و نوا که مربوط بهامام رضا(ع) است، در فضای مجازی منتشر کنیم.