دبیراجرایی کنگره بینالمللی کاسپین(CSI) از شرکت ۴۲۰ پژوهشگر و متخصص قلب و عروق از سراسر دنیا در این کنگره علمی خبر داد.
به گزارش صبح مشهد، دبیر اجرایی این کنگره در نشست خبری که ظهر امروز با حضور خبرنگاران در بیمارستان فوق تخصصی رضوی برگزار شد، عنوان کرد: کنگره بینالمللی کاسپین با همکاری انجمن و بنیاد جهانی بیماریهای مادرزادی قلب اروپا (CSI، برای نخستین بار در کشور ۱۱ تا ۱۳ آبان ماه از سوی بنیاد سلامت آستان قدس رضوی و در محل بیمارستان رضوی مشهد برگزار میشود و با این سمینار، برای نخستین بار، ایران در تقویم همایشهای بینالمللی انجمن بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب اروپا قرار گرفته است.
دکتر بهزاد علیزاده گفت: بر اساس این گزارش، این کنگره با مشارکت حداکثری انجمنها و مراکز علمی فعال قلب و عروق کشور و همین طور تمامی اعضاء هیات علمی گروههای قلب و عروق از دانشگاههای سراسر کشور اعم از انجمن قلب کودکان، انجمن قلب ایران، انجمن اکوکاردیوگرافی ایران، انجمن آترواسکلوروز ایران، انجمن جراحان قلب ایران، مرکز قلب تهران، انجمن اینتورنشنال کاردیولوژی ایران، انجمن اندو واسکولار ایران، مرکز تحقیقات قلب و عروق شهید رجائی، دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، مرکز تحقیقات قلب و عروقی دانشگاه شیراز، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بیمارستان شهید مدرس تهران، مرکز تحقیقات قلب و عروق تبریز، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، مرکز تحقیقات آترواسکلوروز اهواز و بیمارستان حشمت گیلان برگزار خواهد شد.
وی عنوان کرد: برگزاری این کنگره و حضور متخصصان برجسته قلب و عروق از ۱۸ کشور دنیا شامل کشورهای انگلستان، آلمان، تایلند، آمریکا، هند، کره جنوبی، ایتالیا، مالزی، تایلند، عربستان، ترکیه، قزاقستان، سوریه، آذربایجان، لهستان، افغانستان، تاجیکستان، لبنان و ایتالیا در ایران اسلامی و در شرایطی که هر روز تحریمهای جدیدی از سوی آمریکا بر علیه ایران وضع می شود؛ حکایت از اقتدار سیاسی و علمی کشورمان دارد.
دکتر علیزاده با بیان اینکه ویژگی این نشست علمی برگزاری کنگره با سازماندهی انجمنهای علمی آمریکا و اروپاست، بیان کرد: در این کنگره ۲۷ سخنران خارجی و ۴۱ سخنران ایرانی حضور خواهند داشت و از مهم ترین مدعوین این کنگره میتوان به پروفسور سیورت و پروفسور شکیل قریشی اشاره کرد که در این کنگره به طور مستقیم و از طریق انجام عمل زنده، تجربیات و دانش خود را در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهند داد.
به گفته این مقام اجرایی، کنگره کاسپین بالغ بر ۴۲۰ نفر شرکت کننده را پذیرش کرده است و در حال حاضر تقاضاهای فراوانی برای حضور در کنگره روبرو وجود دارد.
دکتر علیزاده اظهار کرد: در این کنگره به جراحیهای اینترونشنال و جراحیهای غیر تهاجمی قلب خواهیم پرداخت و طی این کنگره سه روزه، ۱۶ جراحی در بیمارستان فوق تخصصی رضوی با کمیسیونهای جراحی متشکل از جراحان داخلی و خارجی برگزار خواهد شد که به صورت زنده در سالن همایش پخش شده و همکاران داخلی و متخصصان میتوانند جزئیات جراحی را مشاهده و پرسشهای خود را حین جراحیها با جراحان مطرح کنند.
وی در خصوص این جراحیها عنوان کرد: بیمارانی که این جراحیهای تخصصی بر روی آن ها انجام خواهد شد، نمونهای از هزاران بیمار هستند که از شهر مشهد و اطراف و حتی در بخش گردشگری سلامت این بیمارستان انتخاب شدهاند.
وی برگزاری کلاسهای آموزشی را پنجرهای رو به تبادل عینی دانش متخصصان داخلی و خارجی دانست و گفت: برگزاری این کلاسهای آموزشی از صرف هزینههای گزاف برای ارسال و کسب دانش از خارج کشور میکاهد.
مواجهه پزشکان با نسل دوم بیماران مادرزادی قلب
این متخصص قلب عنوان کرد: در تمام دنیا از هر صد تولد زنده یک کودک متولد شده مبتلا به بیماریهای مادرزادی قلبی است و اکنون که ما در کشوری با جمعیت حدود ۷۰ میلیون زندگی می کنیم، جمعیت فراوانی را بیماریهای مادرزادی قلب تشکیل میدهند.
وی اضافه کرد: برخی از بیماریهای مادرزادی قلب تأثیر چندانی در زندگی فرد ایجاد نمیکنند و حتی شناسایی هم نمیشوند اما برخی از بیماریهای قلب در لحظه تولد ایجاد مشکل میکنند و ممکن است نوزاد به یک ماهه اول زندگی هم نرسد و نباید تصور کنیم که بیماری های مادرزادی قلب شیوع یافتهاند، بلکه آگاهی ما از وجود و بروز آن ها بیشتر شده و این در حالی است که متخصصان ایرانی میتوانند حتی قبل از به دنیا آمدن نوزاد متوجه وجود بیماری های قلبی مادرزادی در وی شوند.
دکتر علیزاده ابراز کرد: ۱۵ سال پیش در ایران تعداد فراوانی از این کودکان به یک سال نخست زندگی نمیرسیدند، اما اکنون پزشکان و متخصصان قلب با پدران و مادرانی با بیماریهای مادرزادی قلب روبرو هستند که برای بچه دار شدن به مشکل برخورده و این جنینها نسل دوم بیمارهای مادرزادی قلب را تشکیل میدهند