استانیاسلاید شودانش و فناوریستون اصلی

انتقال آب از دریای عمان به مشهد به‌صرفه نیست/ کاهش مصارف و مدیریت در مصرف منطقی‌تر به نظر می‌رسد

کد خبر : 12012

دومین نشست خبری جشنواره فناوری آب، بهره‌وری و بازچرخانی سه‌شنبه ۱۴ شهریورماه در سالن شورا این دانشگاه‌‌ برگزار شد.
به گزارش صبح مشهد، کامران داوری ظهر امروز در دومین نشست خبری جشنواره ملی فناوری‌های آب، بهره‌وری و بازچرخانی، اظهار داشت: بر روی محدوده مطالعاتی مشهد در حوزه آبریزی ۲.۵ میلیارد مترمکعب در سال بوده که ۸۰ درصد آن تبخیر می‌شود و ۷۰۰ میلیون مترمکعب خالص بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: برابر استاندارد بین‌المللی زیر دو دهم مصرف فعلی آب را باید مصرف کنیم که در زمان بحران تا ۴۰ درصد بوده است که طبق ضوابط قانونی تا ۷۵ درصد باید تجدیدپذیر باشد.
رئیس جشنواره ملی‌ فناوری‌های آب بهره‌وری و بازچرخانی یادآور شد: اولین دوره جشنواره ملی فناوری‌های آب بهره‌وری و بازچرخانی با حضور مسئولان و مدیران اجرایی و دانشگاهی از ۲۱ تا ۲۳ شهریور در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود.
داوری اشاره داشت: این جشنواره سه روزه در ۷ محور پساب‌ها و آب‌های نامتعارف، آبیاری‌ و‌ زهاب، تأمین، انتقال و توزیع، مصارف و مدیریت تقاضا، گیاه، خاک و مزرعه، نانو و فناوری‌های نوین و اقلیم و فضای سبز شهری برگزار می‌شود و برنامه‌های آن نیز در ۶ محور فن‌بازار، نمایشگاه اختراعات، نمایشگاه فنی تخصصی، کارگاه‌های حرفه‌ای، سیمینارهای علمی و جشنواره فرهنگی و هنری خواهد بود.
وی افزود: از طریق اقدامات بهره‌وری اضافه برداشت‌ها را شاهد نخواهیم‌بود و مصرفی بهروه‌ورانه‌تر خواهیم‌داشت.
معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی بیان کرد: کاهش مصارف و پروژه انتقال آب از عمان دو راهبرد خروج از بحران آب است، انتقال آب از دریای عمان به مشهد ۱۰ سال زمان می‌برد و ۱۲ هزار میلیارد تومان هزینه در بردارد که به‌صرفه هم نیست و کاهش میزان مصارف و مدیریت در مصرف منطقی‌تر به نظر می‌رسد همچنین ضعف‌هایی در حوزه علوم‌انسانی وجود داشته که با انجام اقداماتی در بحث اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی مصرف آب تا حدودی این ضعف‌ها کاهش یافته‌است.
وی در پایان گفت : علاوه بر داوری طرح ها توسط بنیاد ملی نخبگان، از سمت شرکت های حامی با توجه به داوری بنیاد و نیز بر طبق داوری آن نهاد و بر اساس اولویت های پژوهشی که آن سازمان مدنظر دارد جوایز نفیس و لوح افتخار اهدا می گردد.

مهندس احمدرضا سلامی مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهری شهرداری مشهد، در جریان نشست خبری جشنواره‌ی ملی فناوری‌های آب، بهره‌وری و بازچرخانی بیان کرد: نکته‌ی مثبت این جشنواره در این است که علاوه بر اینکه موضوعات علمی مطرح می‌شود، راهکارها، فن بازار، نمایشگاه‌ها و… نیز ارائه می‌شود که از این طریق سرمایه‌گذاران می‌توانند با فنّاوری‌های مطرح‌شده آشنا شوند.
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهری شهرداری مشهد در ادامه تصریح کرد: ما در مجموعه‌ی شهرداری مشهد و سازمان پارک‌ها همیشه از تجربیات دانشگاه استفاده کرده‌ایم تا بتوانیم منابع آبی پایدار داشته باشیم.
مهندس سلامی ضمن تأکید به معرفی فنّاوری‌های روز از طریق نمایشگاه‌ها اعلام کرد: خوشبختانه یکی از فعالیت‌های سودمند ما ایجاد تصفیه‌خانه‌ها در فضای شهری با استفاده از فنّاوری روز بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: همچنین برای صرفه‌جویی در مصرف آب و تامین نیاز آبی فضای سبز شهری ساخت ۱۵ تصفیه‌خانه فاضلاب در بافت مسکونی سطح شهر مشهد در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهری شهرداری مشهد با بیان اینکه بخشی از آب مصرفی در پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مصرف می‌شود، افزود: سیستم‌های آبیاری نوین، قطره‌ای و تحت‌فشار در فضاهای سبز سطح شهر مشهد فعال خواهد شد.
سلامی در ادامه اشاره کرد: برای اجرای این طرح در مجموعه‌های ملکی حقیقی و حقوقی امتیاز ویژه‌ای معادل ۵۰ درصد کل هزینه از سوی شهرداری مشهد داده می‌شود.
وی اضافه کرد: به‌ دلیل عدم اطلاع‌رسانی مناسب استقبال خوبی از این طرح نشده، در نشست‌ها، سمینارها، همایش‌ها و جشنواره‌های تخصصی گلایه‌ها و نقاط ضعف‌ها اشاره می‌شود و می‌خواهیم که فقط به ارائه نواقص اشاره نشود بلکه جنبه‌های مثبت که این مشکل را بتواند حل کند هم باشد.
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهری شهرداری مشهد گفت: سالانه برای ۴۳۰۰ متر مربع فضای سبز شهری ۲۰ میلیون متر مکعب آب نیاز است.
سلامی در ادامه اشاره کرد:هزینه اجرای طرح در هر واحد بین ۵ تا ۲۰ میلیون تومان است که ۵۰ درصد آن را شهرداری مشهد می‌دهد.
وی در پایان اظهار داشت: بحث آب، بحثی است که می‌تواند در آینده جنگ‌های جهانی را به دنبال داشته باشد. امیدوارم با برگزاری چنین جشنواره‌هایی موجب افزایش توجه به این مسئله پراهمیت بشویم.

دکتر قنبری معاون پارک علم و فناوری استان در ادامه بیان کرد: ما در استانی هستیم که توانایی علمی و فناوری و اجرایی خوبی داریم انشا الله که چنین همایش‌های ی تداوم یابد چراکه موضوع بسیار مهمی است.
وی تأکید کرد: فناوری یک بازی برد برد و با خروجی بالاست. فناوری تلاش و پژوهشی است که باید به محصولی ختم شود و نیازی از جامعه را برطرف کند و خوشبختانه دانشگاه فردوسی در حوزه‌ی فناوری و پژوهش علمی بسیار فعال و پرتلاش است و. امیدواریم ماهم بتوانیم نقش خود را به‌درستی ایفا کنیم زیرا مدیریت صحیح در حذف بسیاری از موارد کمک می‌کند.
معاون پارک علم و فناوری استان تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین موارد در صنعت آب عدم وجود دیتا است. ما شرکت‌های فناوری داریم که خیلی دقیق به بهره‌وری‌هایی دست‌یافته‌اند اما متأسفانه در حوزه‌ی آب هزینه‌های زیادی شده است اما حداقل دیتا در دسترس است و دارای ارزش نیست.
رضا قنبری اظهار داشت: فناوری می‌تواند با بهره‌وری بالا وارد شود و نقش بازو و کلیدی مجموعه‌های فناورانه پارک علم و فناوری خراسان‌رضوی در اینگونه اقدامات به‌خوبی دیده‌شود.
وی در ادامه بیان‌کرد: تلاش و پژوهشی ویژه در حوزه فناوری در پارک علم‌و‌فناوری خراسان‌رضوی، دانشگاه فردوسی مشهد و دیگر مجموعه‌های علمی صورت پذیرفته‌است.
معاون پارک علم و فناوری خراسان رضوی یادآور شد: پارک علم‌و‌فناوری خراسان‌رضوی در حوزه نرم‌افزاری آن وارد شده تا با اجرای طرح‌ها و اقدامات فناورانه نتایج مثبت بهره‌وری و بازچرخشانی را شاهد باشیم و در یکی از این طرح‌ها کاهش ۹ درصدی مصرف آب را شاهد بوده‌ایم.
قنبری در ادامه گفت: متاسفانه تعداد شرکت‌های تخصصی در حوزه آب در پارک علم‌ و‌ فناوری خراسان‌رضوی کم است و تنها دو تا سه مورد بوده و وقتی عدم حمایت دستگاه دولتی را شاهد هستیم میزان ریسک سرمایه‌گذار هم پایین می‌آید.
وی تاکید کرد: پارک علم‌ و‌ فناوری خراسان‌رضوی از نخبگان حوزه آب درراستای راه‌اندازی مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان تخصصی حمایت می‌کند تا به واسطه این حمایت‌ها از تولیدکنندگان، شاهد استقبال گسترده مردمی و حمایت از مصرف‌کنندگان باشیم.
معاون پارک علم‌ و‌ فناوری خراسان‌رضوی اظهار داشت: جنبه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بهره بالایی در مدیریت مصرف آب دارد امیدواریم با برگزاری این جشنواره ها شاهد بهره‌وری و بازچرخانی خوبی در بحث مصرف آب باشیم.

در ادامه‌ی نشست رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه اظهار داشت: در دانشگاه فردوسی برای رسیدن به دانشگاه کارآفرین نظام توسعه و فناوری را به وجود آورده‌ایم.
وی تصریح کرد: در تولید دانش در پژوهشکده‌های ما حتی پای مسئول کمیته فناوری و رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه فردوسی مشهد پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در راستای تولید فناوری بوده است و نیز این همایش هم بخشی از این فعالیت‌هاست.
اظهار داشت: تاکنون ۵۴ طرح فناورانه در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه فردوسی مشهد به ثبت رسیده و تسهیلاتی در جهت ثبت اختراعات ایده‌ها در سه سطح یک تا سه به مخترعان اعطا می‌‌گردد.
وی در ادامه بیان کرد: در دانشگاه فردوسی مشهد نظام توسعه فناوری دیده‌شده و به تولید دانش و فناوری و تجاری‌سازی آن توجه شده‌ است و ایده پردازی‌هایی در راستای تولید‌ و‌ انتقال دانش در دست داریم و ۲۰ درصد اقدامات فناورانه به همین سمت رفته‌ است.
رئیس کمیته فناوری جشنواره ملی فناوری‌های آب، بهره‌وری و بازچرخانی افزود: صندوق پژوهش در دانشگاه فردوسی مشهد راه‌اندازی شده و این صندوق از طرح‌های توسعه‌ای فناوری حمایت لازم و ویژه را از نخبگان و ارائه‌دهندگان طرح‌های شاخص می‌کند.
موسوی یادآور شد: در کنار برگزاری جشنواره ملی فناوری‌های آب، بهره‌وری و بازچرخانی، جشنواره‌های ملی رویش و فن‌بازار برگزار می‌شود ۱۴ استان در بحث ثبت اختراع و ۹ استان در بحث فن‌بازار‌ شرکت کرده‌اند.
وی در ادامه اشاره کرد: از خلاقیت‌های این جشنواره‌ها استقبال می‌شود و امیدواریم که مشکلات آبی به‌واسطه برگزاری و ثمردهی این جشنواره‌ها کاهش پیدا کند.
مسئول کمیته فناوری و رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه فردوسی مشهد در پایان اعلام کرد: این جشنواره اولین جشنواره‌ای است که در کنار آن جشنواره‌ی رویش و فن بازار به‌صورت نظام‌مند برگزار می‌شود.
دکتر حسین انصاری رئیس شورای اجرایی جشنواره و رئیس اتاق فکر استان خراسان در ادامه اظهار داشت: هیچ‌گونه اقدام مناسب و قابل دفاعی در حوزه آب وجود ندارد و امیدواریم در جشنواره ملی فناوری‌های آب، بهره‌وری و بازچرخانی به جامعیت لازم برسیم.
وی بیان کرد: پتانسیل بومی‌ای که در آن زندگی می‌کنیم به لحاظ درآمدی و توسعه‌ای مناسب نیست و یکی از بازوهای قوی را در راستای رفع این مشکل، انجام کارهای علمی و تحقیقاتی در حوزه آب با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد بوده‌ است.
رئیس شورای اجرایی جشنواره ملی فناوری‌های آب، بهره‌وری و بازچرخانی گفت: مشهد مهد فناوری‌های نوین صنعتی و فناوری بوده است، متأسفانه باوجوداین همه افتخار کسب‌شده در حوزه آب‌ هنوز اقدام مناسبی را شاهد نبوده‌ایم و این‌یک ضعف است.
وی یادآور شد: امیدواریم که جشنواره ملی فناوری‌های آب، بهره‌وری و بازچرخانی تأثیرپذیری‌ها و حمایت‌های لازم را بگذارد و اجرای طرح‌های نخبگان نیازمند حمایت مسئولان مربوطه بوده و باید این مسئله موردتوجه قرار گیرد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

7 + نه =

دکمه بازگشت به بالا
بستن