اجتماعی

ماه ترین ماه خدا؛ خداوند به ما نزدیک است ولی ما چطور؟!

کد خبر : 10946

نویسنده : حسین دشتبان

 

بعد از گذشت بهار معنویت و ماه نبوت « رجب و شعبان » ماه ترین ماه خدا « رمضان » را از اعماق جان استشمام می کنیم.
نجوای عارفانه ی عشاق از دریچه ی وجودی این ماه به استماع همگان می رسدو این تبلوری خاص در جهان اسلام است.
روزه داری و شب زنده داری باید برای انسان مقدمه ی دوری از محرمات الهی و انجام فرایض و واجبات باشد تا به تقوای حقیقی رسیده و بزرگترین ثمره ی روزه داری را بدست آورد؛ همه ی ارزشهایی که رسول مکرم اسلام (ص) برای ماه خدا بیان فرموده نصیب هرکسی نمی شود بلکه برکات ویژه ی این ماه نصیب بندگان صالح خدا خواهد شد ، همان کسانی که این فضیلت ها را قدر می دانند!!
فرا رسیدن ماه مبارک رمضان برای مومنین و خداباوران مژده ای بسیار مسرّت بخش است زیرا آنان آگاهند که در این ماه بهتر از هر زمان دیگری می توانند با تقویت نیروی معنوی و ایمان خویش و ارتباط با حضرت حق تبارک و تعالی رضایت معبود را بدست آورند.
مردم در ماه مبارک رمضان به مهمانی خدا دعوت شدند، دعوتنامه را پیامبر امین (ص) آورده و خداوند اهل ایمان را به مهمانی معنوی ، روحانی و باطنی دعوت کرده است.(برگرفته از سوره بقره آیه ۱۸۳)
در این مهمانی معنوی همه چیز آماده و مهیا است اکنون شما مهمان ویژه ی خدای جهان هستی هستید ، اگر چه جهان هستی بر سر سفره ی عام حضرت رحمان نشسته و از آن بهره می برند.
ادیم زمین سفره ی عام اوست / بر این خوان یغما چه دشمن چه دوست (بوستان سعدی / دیباچه ، بیت ۱۴)
این مهمانی و سرور یک پذیرایی عممومی نیست بلکه مخصوص نمازگزاران و روزه داران و کسانی که می خواهند از نماز و روزه برای تقویت معنوی خود بهره بگیرند آماده شده است.
پس برای رسیدن به کمال مادی و معنوی ، فردی واجتماعی و ظاهری وباطنی از صبر که روزه داری انواع صبر را شامل می شود و از نماز که با روزه داری یک روح دارد کمک بگیرید.(برگرفته از سوره بقره آیات ۴۵ و ۱۵۳)
آری ، با رسیدن ماه مبارک رمضان ، ماه خود سازی فرا میرسد و دوستان خدا به استقبال آن می روند و خود را آماده می کنند تا آنچه خداوند به روزه داران ونمازگزاران این ماه وعده داده است با تلاش و کوشش خویش دریافت نمایند.
بنابراین باید با یاری خداوند کمر همت بست و از اکنون مهیای ورود به مهمان سرای خدا شد و سخت اندیشید که موانع تهذیب و تزکیه ی نفس که بالاترین هدف معنوی روزه داری است چیست و چه قدر از این موانع را می توان از سر راه برداشت و چه تصمیماتی می توان گرفت زیرا در سر راه هر فرد ، خانواده و جوامع موانع عمومی و ویژه ای است که رفع هر کدام نیز راه خاصی دارد که باید آن را در این ماه پرفضیلت یافت و قدر دانست.
ماه رمضان ، بهار قرآن و نیایش است در این ماه ، خداباوران با دعا رو به حضرت حق می برند به او نزدیک می شوند و هر آنچه که دوست دارند از او می خواهند.
اکنون که با همت بلند به عبادت خدا پرداخته و شیاطین را از خود دور رانده ایم و رضایت و قرب و نور ولایت خدا حاصل شده است مبادا با اندک لغزش یا غفلتی دستاوردهای این ماه مبارک را از دست داده و دستمان از بارهای فرهنگی آن خالی بماند زیرا با روزه داری توانسته ایم پاسخ و یورشی ارزنده به تهاجم فرهنگی غرب وشرق داشته باشیم .
امیدواریم همه ی مهمانان خداوند بتوانند در این ماه آلودگی های خویش را بزدایند و با رفع عیب های باطنی ، خویش را تطهیر نمایند.

امید است این تلاش و سعی در راه خدا منتهی به قرب الهی و رسیدن به مقام محمود با شد. ان شاءالله

و آخر دعوانا أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِین

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفت + 6 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن