نویسنده : علی ولی زاده
امام رضا(ع) تنها غریب الغربا نیست بلکه مشهد هم غریب المدینه است، شهر امام رضا(ع) هم غریب است.خبر حذف بودجه زیارت آواری بود که از سوی دولت و مجلس بر مشهد فرود آمد. در حالی که سال هاست از ایجاد ردیف بودجه زیارت می گذرد و انتظار بود با مطرح شدن مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام اعتبار این ردیف افزایش یابد اما متاسفانه دولت به زائران هدیه داد و این ردیف را حذف کرد!! البته هنوز لایحه بودجه ۹۶ در مجلس تصویب نشده و امید به تلاش نمایندگان برای ادامه حیات این ردیف وجود دارد.همه به یاد داریم که در مجلس فراکسیون زیارت در گذشته تشکیل شد و انعقاد ردیف بودجه از آن ها به یادگار ماند و اکنون نیز توقع مردم از موکلان خود همین است که مشهدالرضا(ع) غریب واقع نشود.نباید فراموش کرد که نگاه های غیرکارشناسانه و غیرعلمی به مشهد باعث شده است که مشهد از پروژه های زیربنایی و عمرانی لازم برخوردار نباشد! و بودجه هایی که می توانست باعث شود، کمر مشهد در مقابل نیازهای شهری خم نشود به مشهد تخصیص نیافته و این نگاه غیرمهربانانه مرکزنشینان باعث شده که از سویی کلان شهر زیارتی جهان در مقابل پروژه های زیربنایی زانو بزند و از ضرورت های شهری محروم باشد و از سوی دیگر پایتخت معنوی ایران، غریب بماند، همین نوع نگاه عاملی شده که میزان ماندگاری زائران در مشهد از ۱۰ شبانه روز به یک و نیم روز برسد! همین نوع نگاه ها موجب شده که کلان شهر مذهبی جهان از ناوگان ریلی شهری فقط در حد یک خط برخوردار شود و خط دو هنوز منتظر است که روبان آن را ببافند! و سرنوشت خط ۳ با کرام الکاتبین است.آن روزی که مجلس و دولت بودجه زیارت را برای مشهد ردیف دادند این امید در دل ها زنده شد که مرکزنشینان بنا دارند در خصوص اعتبار و اختصاص بودجه های فرااستانی با مشهد آشتی کنند و عینک واقع بینی بزنند ولی با حذف ردیف بودجه زیارت باید گفت احساس می شود دولت و مجلس بنا دارند فقط تابلوی پایتخت معنوی را برای مشهد داشته باشند و بس!!، و باید منتظر بود که این تابلو هم چون پشتوانه اعتباری ندارد بر اثر گرما و سرما و … بپوسد و از بین برود.آقایان حذف بودجه زیارت آن هم در حالی که مشهد سالانه ۳۰ میلیون زائر دارد یا به عبارت دیگر از هر دو ایرانی یکی مهمان مشهد است چه معنا و مفهومی دارد؟ آیا وجود آمار وحشتناک حاشیه نشینی در مشهد ارمغان همین نوع نگاه نیست؟
آیا همین نگاه موجب نشده که مشهد حتی از ناوگان ریلی و اتوبوسرانی شهری قوی برخوردار نباشد، آیا همین باور باعث نشده که کلان شهر مذهبی جهان یک وجب اقامتگاه ارزان قیمت و زائرسرای ارزان قیمت نداشته باشد؟
آیا این نگرش باعث نشده که مشهد به شهر تشنه شهرت یابد؟ آقای رئیس جمهور از نگاه توریست پذیری هم اگر به مشهد نگاه کنید حق می دهید که به مشهد و مشهدی ها، به زائر و مجاور ظلم می شود اگر برای مشهد اعتبارات فرااستانی در نظر گرفته نشود.در کجای کتاب عدالت قرار می گیرد که اعتبارات شهری که می بایست به پروژه های زیربنایی اختصاص یابد صرف پذیرایی مهمانان بشود البته پذیرایی از زائران هم، افتخار است و هم توفیق برای مشهد و مجاوران ولی اگر انصاف در تخصیص اعتبارات ملی به مشهد لحاظ نشود باید گفت مشهد شرمنده زائر و مجاور خواهد بود و از ایاب و ذهاب و آب شرب تا اقامتگاه ارزان قیمت و آلودگی هوا مجبور است روی خطوط قرمز حرکت کند.مردم از نمایندگان خود در مجلس انتظار دارند که اجازه ندهند این ظلم تاریخی نسبت به مشهد صورت گیرد بالاخره آقایان حالا نوبت شما است و تاثیرگذار در معدلی که مردم از شما توقع دارند.البته معاون رئیس جمهور هم وعده داده که قضیه را دنبال کند، افکار عمومی نیز از دولت توقع دارد که پایتخت معنوی ایران را در بودجه، به طور واقعی ببیند و آوار بی مهری را بر مشهد فرود نیاورد.
منبع: خراسان