ستون اصلیسیاسی

این شهر پایگاه مخالفین دولت نیست!

کد خبر : 7984

مشاور عالی شهردار مشهد می گوید: اگرچه نمایندگان همه نهادهای انتخابی در این شهر غالبا اصولگرا هستند اما این موضوع به معنی این نیست که مشهد پایگاه مخالفین دولت شده است.

به گزارش صبح مشهد به نقل از ایرنا، علی اصغر عنابستانی در حاشیه یک سفر کاری به تهران اظهار داشت: شهرداری مشهد گرایش سیاسی اصولگرایانه دارد اما آنرا در امور جاری شهر دخالت نمی دهد. علی اصغر عنابستانی معتقد است مردمی که به این شورا رای داده اند انتظار دارند خط مشی سیاسی شان نیز در شهرداری لحاظ شود.

** گفته می شود شهرداری مشهد به خصوص پس از انتخابات مجلس دهم گرایش سیاسی مشهودی به سمت جبهه پایداری پیدا کرده است؟!
عنابستانی: این را چندان صحیح نمی دانم. من آدمی سیاسی هستم پس بگذارید سیاسی جواب شما را بدهم. وقتی انتخابات شوراها برگزار می شود ما به درستی سرنوشت شهر را دست افرادی می سپاریم که رای بیشتری آورده اند. طبیعی است که این شوراها گرایش سیاسی داشته باشند چرا که افراد داخل آن هر چقدر هم متخصص باشند باز با دیدگاه سیاسی خاص خود به صحنه انتخابات پا می گذارند. مردمی که به آنها رای می دهند هم گرایش سیاسی دارند و بر اساس آن رای خود را به صندوق می ریزند. شورای شهر مشهد ۲۴ عضو اصولگرا دارد و تنها یک اصلاح طلب در آن وجود دارد. پس انتظار مردم از نمایندگان خود این بوده که گرایش سیاسی شان را در اداره شهر دیده شود. اما این به معنای فدا کردن امورات مردم پای گرایش های سیاسی اصولگرا یا اصلاح طلب نیست و شهرداری مشهد تمام تلاش خود را برای جلوگیری از وقوع چنین پدیده ای انجام داده است. این وصله به شهرداری مشهد نمی چسبد نه قبل از انتخابات مجلس و نه بعد از آن. اما قطعا جهت گیری شهر به سمتی است که شورای شهر آنرا از شهردار مطالبه می کند. این مسائلی که پس از انتخابات مجلس پیش آمده به عدم تحمل ما از یکدیگر برمی گردد. در این انتخابات هر ۵ نماینده شهر از فهرست اصولگرایان بودند بنابراین برخی می خواهند بگویند رای آوردن آنها ماحصل اقدامات شهرداری است که این طور نیست.چنانچه در انتخاباتهای مختلف، شهرداری دست یک طیف سیاسی خاص بوده ولی گروه دیگری در انتخابات شوراها رای آورده است. به جرات می گویم شهرداری مشهد هیچ دخالتی در انتخابات مجلس نکرده است و هیچ کس حتی یک ورق نیز نمی تواند برای این ادعایش شاهد بیاورد.

** اما گفته شده حتی در انتخابات آتی ریاست جمهوری نیز افرادی با بودجه فرهنگی شهرداری مشهد قصد تبلیغ در مناطق حاشیه ای شهر مشهد به نفع نامزدهای اصولگرا و ضد دولت مستقر دارند؟
عنابستانی: آقای وحید جلیلی معاون فرهنگی شهرداری مشهد است ولی متوجه نمی شوم چرا شهرداری باید از بودجه فرهنگی خود هزینه کرده و به وعاظ دهد تا به نفع یا ضرر دولت تبلیغ کنند. اصلا چنین چیزی نیست. ممکن است شهرداری در موضوع دین هزینه کند اما این کار اصلا سیاسی نیست. مثلا ما سال گذشته در بحث خدمات اربعین ۳ میلیارد تومان هزینه کردیم امسال هم کمی بیشتر. ولی نگاه ما دینی و مذهبی است نه سیاسی .اینها زواری هستند که از مشهد به کربلا می روند و وظیفه ما کمک به آنهاست. ضمن اینکه این رقم برای شهرداری پولی نیست.

** با این تفاصیل باز هم انتقادهای وجود دارد از جمله اینکه گفته می شود عده ای می خواهند مشهد را به کانون مخالفت با دولت تبدیل کنند؟
عنابستانی: افرادی که رای شوراها و مجلس مشهد را به دست آوردند از منتقدان دولت هستند و این قابل انکار نیست. اینکه امام جمعه عزیز مشهد و نماینده ولی فقیه هم که ناطق زبردستی هم است خواسته به این مجموعه منتقدین اضافه شود این ذهنیت را به وجود آورده که مشهد یکپارچه علیه دولت شده است. اما نه در مشهد نه هیچ شهر دیگری، کسی قصد سنگ اندازی در کار دولت را ندارد. خود من فرماندار، استاندار و سابقا در نهاد ریاست جمهوری بوده ام و نظرات خود را درباره عملکرد دولت می گویم ولی این به معنای آن نیست که بخواهم با بیان نظرات خود جلوی کارهای دولت را بگیرم. به طور مثال اخیرا با یکی از عزیزان صحبت کردم و گفتم توصیه جدی ام به دولت این است که اگر می خواهد در انتخابات آتی برنده شود حتما در این فرصت باقی مانده فکری برای اقتصاد کشور کند. خدایی نکرده این طور نیست که دولت بخواهد مشکلات اقتصادی کشور را حل کند و ما بگوییم نکن. الان رکود کشور را فرا گرفته است. فقط ۶۰ درصد از تعداد پروانه های ساختمانی کم شده است. شهردار چطور و با کدام درآمد می خواهد شهر را بچرخاند؟ ۳۰۰ نوع شغل وابسته به بخش مسکن است. ما انتقادی به دولت داریم و آن اینکه چرا رکود را برطرف نمی کند تا این مشاغل و دیگر شغل های وابسته به بخش های دیگر اقتصادی احیا شود. آیا این سنگ اندازی است؟

**در مورد مسائل فرهنگی چه؟ مشهد کانون مخالفت ها برای برگزاری کنسرت هایی می شد که از وزارت ارشاد مجوز دریافت کرده بودند؟
عنابستانی: از وزیر سابق ارشد آقای جنتی پرسیده بودند سالانه چند کنسرت موسیقی در کشور برگزار می شود، ایشان گفته بودند آمار دقیقی وجود ندارد اما در هر استان بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کنسرت را داریم. یعنی چیزی حدود ۱۵ هزار کنسرت در یکسال در کشور برگزار می شود اما برای لغو ۷،۸ تای آن چنین جنجالی به راه انداخته اند. علاوه بر این کسی نمی گوید برگزاری کنسرت در مشهد حرام است. آقای علم الهدی هم چنین حرفی را نمی زند بلکه حرف ما این است که شان امام رضا(ع) را حفظ کنید. من برای آقای علی مطهری مثالی زدم. به ایشان گفته ساندویچ خوردن کنار خیابان کار بدی نیست اما اگر شما که نایب رئیس مجلس هستید این کار را انجام دهید دور از شانتان است. در شان امام رضا(ع) هم نیست که در جوار وی اتفاقی بیفتد که امکان هتک در آن وجود دارد.

**برخی منتقدان می گویند کارهای خلافی در مشهد انجام می شود که آنها هم در شان امام رضا(ع) نیست. آیا در مشهد به اینها هم توجه لازم می شود؟
عنابستانی: حتما. اینها مستقیم ربطی به حوزه شهرداری ندارد اما ما نسبت به کاهش ناهنجاری به خصوص در حاشیه شهر به طور جدی در حال فعالتیم. ما نسبت به هر معضلی که خدایی ناکرده خدشه ای به حرمت و جایگاه امام(ع) وارد کند حساسیم. ضمن اینکه درصددیم شهر مشهد را با استفاده از معماری اسلامی به صورتی درآوریم که هر کس پا به آن می گذارد متوجه شود که اینجا یک شهر مذهبی است . اگر نگاهمان سیاسی نباشد این مسائل حل می شود.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یازده + 17 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن