مدیر عامل پدیده شاندیز در برنامه تلویزیونی اشاره درخصوص نرم افزار خرید و فروش سهام گفت: ما تقاضا کردیم تا مثل بسیاری از کارگزاری ها از نرم افزار بورس استفاده کنیم اما رقم اعلام شده خیلی گران است و توان خرید آن را نداریم و ظرف سه هفته آینده نرم افزاری را که تدوین کرده ایم آزمایش خواهیم کرد و چنان چه مشکلی نبود نقل و انتقال سهام را انجام خواهیم داد.
به گزارش صبح مشهد به نقل از خراسان، محسن شوشتری افزود: اگر پدیده صورت های مالی درستی داشت نیازی به مصوبات و مساعدت ها نبود و بدون دردسر مثل یک شرکت عادی به بورس میرفت.وی در خصوص راه اندازی اتاق مبادلات سهام، تشریح کرد: بعد از دوماه بررسی و تحلیل های کارشناسی، راه حل برون رفت از مشکلات شرکت توسط هیئت مدیره جمع بندی شد و بعدها در جلسه ۳۰ مردادماه، مصوبه ای در خصوص حل مشکلات پدیده به امضای مسئولان استانی و کشوری از جمله وزیر اقتصاد و دارایی، وزیر کشور، رئیس کل بانک مرکزی، استاندار خراسان رضوی، نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار و … رسید که از جمله بندهای مهم این مصوبه تحت نظارت بودن پدیده توسط بورس، تامین نقدینگی از طریق تشکیل کنسرسیوم و استمهال بدهی ها بود.
شوشتری ادامه داد: برای هر یک از این بندها ضربالاجلی تعیین و مقرر شد در زمان مشخصی به انجام برسد. برای مثال مقرر شده بود دوستان بورس یک هفته پس از تصویب این مصوبه برای بازرسی از پروژه تشریف بیاورند، البته علاوه بر جلسه ۳۰ مرداد ماه، جلسه ای در تاریخ ۲۳تیرماه نیز با حضور استاندار و نمایندگان بورس در این خصوص برگزار شده بود.
وی ادامه داد: این جلسات برگزار شد تا با برخی مساعدت ها از ضوابط بورس استفاده کنیم و نقل و انتقالات سهام مان را انجام دهیم وبرای ورود به بورس نیازمند نرم افزار بودیم که قیمت میلیاردی دادند و ما ناگزیر هستیم خود را با قواعد و ضوابط بورس تطبیق دهیم. در نتیجه نرم افزار مورد نیاز را با قیمت مناسب تری تدوین و کلیات آن را به ستاد تدبیر ارائه کردیم البته هم اکنون ایراداتی دارد که با رفع آن ها و تایید ستاد تدبیر، اتاق را خارج از بورس راه اندازی میکنیم.
شوشتری در خصوص وضعیت تعهدنامه داران گفت: در حال حاضر ۵۵ درصد سهامداران پدیده، تعهدنامه دارند و برگه تعهد گرفته اند و میزان آن سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است و تعهدنامه داران پول خود را می خواهند. البته باید به این نکته توجه کرد که معمولا معاملات شرکت هایی که سهام خود را در بازار خرید و فروش می کنند با نوسان همراه است و باید این را پذیرفت.
مدیر عامل شرکت پدیده شاندیز با اشاره به این که دریافت تسهیلات از بانک صادرات نیازمند تامین وثیقه هایی است، گفت: در حال پیگیری برای عملیاتی کردن بدهی های شهرداری هستیم تا بتوانیم پایان کار را دریافت کنیم و وثیقه هایی را که قرار است برای دریافت تسهیلات به بانک صادرات ارائه کنیم دریافت کنیم.
وی در خصوص جذب سرمایه گذار با بیان این که پدیده پروژه بسیار سنگینی است، گفت: از یک سو هم اکنون در کشور وضعیت رکود را شاهد هستیم و می بینیم حتی برندهایی که دچار مشکل نبوده اند نیز گرفتار رکودند. از سوی دیگر جذب سرمایه گذار یا فروش، نیازمند سند، پایان کار و … است.
وی با اشاره به این که خوشبختانه دارایی های پدیده به مراتب بیشتر از بدهی های آن است، گفت: در این خصوص هیچ جای نگرانی وجود ندارد، همچنین میزان سهام و سهامداران نیز مشخص است، هم اکنون ۱۳۶ هزار کد سهامداری وجود دارد که با توجه به این که تعدادی از این افراد سهام خود را واگذار کرده اند در حال بررسی های لازم به منظور روشن شدن تعداد هستیم واحتمالا ازاین تعداد حدود ۱۲ هزار نفر کم خواهد شد.
مدیر عامل شرکت پدیده شاندیز ضمن تاکید بر این که هیچ گونه دستگاه دولتی یا سهامدار عمده از جمله سپاه و آستان قدس سهامدار پدیده نیستند، گفت: با برنامه های ستاد تدبیر ۸۵ درصد سهامداران، سهامدار خرد هستند.