یک «مشکل جهانی»
عبداللهی اضافه کرد: اکنون از کمبود ویتامین D به عنوان یک «مشکل جهانی» یاد می شود و حتی در کشورهای آفتابخیزی مثل استرالیا نیز ۵۰ درصد مردم با مشکل کمبود ویتامین D مواجه هستند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در کشورهای اروپایی نیز بین ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم دچار کمبود ویتامین D هستند.وی ادامه داد: مهم ترین علت کمبود ویتامین D، این است که منابع غذایی آن بسیار کم است و به طور کلی منابع غذایی از نظر این ویتامین فقیر هستند. این ویتامین البته در آفتاب وجود دارد اما اکثر مردم به خصوص در جوامع شهری و آپارتمان نشین به اندازه کافی از ویتامین D استفاده نمی کنند.
عبداللهی اضافه کرد: حداقل میزان آفتاب مورد نیاز برای تامین ویتامین D برخورد بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با نور مستقیم خورشید است و حداقل دست و صورت باید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد.
وی گفت: در گذشته که خانه ها حیاط داشت و بچهها به حیاط می رفتند، میزان کمبود ویتامین D کمتر بود اما اکنون در زندگی آپارتمان نشینی این مشکل بیشتر شده و آلودگی هوا نیز این مسئله را تشدید کرده است.
عبداللهی افزود: کمبود ویتامین D موجب مشکلات زیادی از جمله پوکی استخوان، بروز سرطان، افسردگی و بیماری پاپرانتزی میشود و در وضعیت فعلی تنها راه حل جبران کمبود این ویتامین، انجام کارهای مداخلاتی مانند مصرف مکمل ویتامین D3 است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مداخلات وزارت بهداشت برای جبران کمبود ویتامین D از سال ۱۳۹۳ شروع شد و توزیع رایگان مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D3 به رایگان و هر ماه یک مکمل برای تمام گروه های سنی در شبکه بهداشتی -درمانی کشور شروع شده است.
وی گفت: علاوه بر آن کار غنی سازی مواد غذایی مانند شیر با ویتامین D نیز شروع شده است و از وزارت آموزش و پرورش هم خواسته ایم که کار توزیع شیرهای غنی شده با ویتامین D در مدارس انجام شود و با این اقدامات تلاش می کنیم که تا حدی از افزایش شیوع کمبود ویتامین D در کشور پیشگیری کنیم.