اجتماعیستون اصلی

پلمب ۵۰۰ وسیله در مجموعه های تفریحی استان

کد خبر : 6927
نشست خبری مدیرکل استاندارد خراسان رضوی و دو تن از معاونان وی به مناسبت هفته استاندارد روز گذشته در مشهد برگزار شد و پلمب ۵۰۰ وسیله در مجموعه های تفریحی استان طی امسال، استاندارد بودن سه پارک از چهار پارک آبی در مشهد و در حال تدوین بودن سه استاندارد بین المللی در استان از جمله مهم ترین مطالب مطرح شده در آن بود.

نظارت بر رعایت استاندارد در ۲ هزار و ۱۰۰ واحد تولیدی در استان
به گزارش صبح مشهد به نقل از خراسان رضوی، مدیرکل استاندارد خراسان رضوی روز گذشته در این نشست از نظارت بر رعایت استاندارد در دو هزار و ۱۰۰ واحد تولیدی در استان خبر داد و گفت: خراسان رضوی ۱۰ درصد از پروانه‌ها و آزمایشگاه‌های استانداردسازی کشور را در اختیار دارد.

 

علیرضا جمیع همچنین با بیان این که ۱۹۲ جایگاه سی.ان.جی استان به طور مرتب از لحاظ استاندارد کنترل می شود، افزود: هم اکنون دستور قطع گاز سه مرکز سی.ان.جی در استان که از لحاظ استاندارد مشکل دارند، صادر شده است.

 

وی با اشاره به انجام آزمون استاندارد و بازرسی اوزان سبک و سنگین و نازل‌های سوخت، اظهار کرد: طی امسال ۴۶۷ باسکول ثابت همکف در استان بازرسی شده است.مدیرکل استاندارد خراسان رضوی افزود: طی نیمه امسال همچنین ۱۱ هزار و ۱۵۶ مورد از وسایل و تجهیزات سنجش سبک مورد آزمون استاندارد قرار گرفته است که حدود ۸ درصد انحراف داشتند. همچنین ۱۹ واحد از تاسیسات سیلندرپرکنی گاز نیز کنترل شده است.

 

وی درباره جعل نشان استاندارد هم گفت: طبق قوانین جعل اسناد دولتی بین سه ماه تا دو سال حبس خواهد داشت و ما در هیچ زمینه ای کوتاه نخواهیم آمد.جمیع افزود: طی امسال نمونه هایی از جعل نشان استاندارد وجود داشته است.اواما تعداد آن را اعلام نکرد.
لزوم بازرسی‌های ادواری آسانسورها
وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به لزوم بازرسی‌های ادواری آسانسورها گفت: آسانسورها باید هر سال آزمایش و بازنگری شود. ما به همه دستگاه‌ها و مجتمع‌های آپارتمانی این موضوع را اعلام کرده‌ایم که به صورت ادواری این کار را انجام دهند.

 

مدیرکل استاندارد خراسان رضوی افزود: هم اکنون شهرداری برای صدور پایان کار ساختمان‌ها، درباره استاندارد بودن آسانسور از اداره کل استاندارد استعلام می‌کند و این کار فقط در مرتبه ابتدایی راه‌اندازی آسانسور انجام می‌گیرد.

 

وی با اشاره به فعال بودن ۱۳ شرکت بازرسی آسانسور دارای صلاحیت در استان، ادامه داد: سالانه حدود سه هزار گواهی استاندارد  آسانسور صادر می‌شود. شرکت های بازرسی حق ندارند با هیچ کدام از نصاب‌ها، سازندگان و… مشارکت داشته باشند.

 

جمیع با بیان این که هم اکنون بسیاری از آسانسورها مورد بازنگری ادواری قرار نگرفته است، افزود: بیش از نیمی از آسانسورهایی که پیش از سال ۸۲ نصب شده دچار مشکل است و هر آسانسور حداقل یک نوبت در سال باید بازرسی شود.

 

مدیرکل استاندارد خراسان رضوی ادامه داد: در این زمینه با مراکز عمومی مکاتباتی داشته‌ایم و این اخطار داده شده که اگر حادثه‌ای رخ دهد، مدیران آن مراکز باید پاسخ گو باشند. برخی آسانسورهای دستگاه‌های اجرایی استان نیز با مشکل مواجه است.وی با بیان این که تاکید و توجه ما بازرسی از آسانسورهای مراکز عمومی است، افزود: با دستگاه قضایی استان نیز در این باره مکاتبه داشته‌ایم.

 

جمیع همچنین گفت: سال گذشته و پس از حادثه خیابان جانباز، درخواست تدوین  استاندارد برای پله‌های برقی و جرثقیل‌های برجی را به تهران پیشنهاد کردیم.
دلیل تعطیل شدن شورای استاندارد استان
وی در پاسخ به سوال خراسان رضوی درباره تعطیل شدن شورای استاندارد استان هم اظهار کرد: هم اکنون کارگروه استاندارد در استان فعال و ریاست آن با معاون استاندار است و به نوعی جایگزین آن شوراست؛ اما می‌توانیم آن شورا را نیز تشکیل دهیم.او افزود: اموری که به دنبال آن هستیم، در این کارگروه انجام می شود.
تعلیق و ابطال ۱۶۰ پروانه استاندارد
معاون ارزیابی و انطباق مدیرکل استاندارد خراسان رضوی نیز در این نشست به ارائه آمار شش ماهه امسال  پرداخت و گفت: طی این مدت ۱۷۰ فقره پروانه کاربرد علامت استاندارد جدید صادر شده است.محمدی افزود: در این مدت ۷۷۶ فقره پروانه نیز تمدید اعتبار شده همچنین ۱۶۰ پروانه تعلیق یا ابطال شده است.

 

وی ادامه داد: در این مدت دو هزار و ۸۶۶ فقره بازرسی از واحدهای تولیدی و چهار هزار و ۵۹۷ فقره بازرسی از مراکز عرضه انجام شده است.

 

معاون ارزیابی و انطباق مدیرکل استاندارد خراسان رضوی درباره نمونه برداری از تولیدات استاندارد واحدهای تولیدی هم گفت: در بخش نمونه برداری از مراکز تولیدی ۹ هزار و ۸۴۹ بازرسی انجام گرفته و ۳۱۱ نمونه از مراکز عرضه نمونه برداری شده است.

 

وی با اشاره به این که هم اکنون حدود هزار قلم کالا و خدمت در کشور مشمول استاندارد اجباری است، افزود: تاکنون دو هزار و ۲۵۶ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری معتبر و ۳۰۲ پروانه استاندارد تشویقی معتبر در استان صادر شده است.

 

محمدی ادامه داد: طی نیمه امسال هزار و  ۱۰۰ اخطار و تذکر به واحدهای تولیدی در زمینه رعایت استاندارد داده شده است.

 

وی همچنین از وجود حدود ۶۰ مجموعه تفریحی شامل سرپوشیده، سرباز و پارک های آبی در خراسان رضوی خبر داد و گفت: از این تعداد ۲۹ مجموعه در مشهد و ۳۱ مجموعه در شهرستان‌ها قرار دارد.

 

معاون ارزیابی و انطباق مدیرکل استاندارد خراسان رضوی افزود: در این ۶۰ مجموعه ۳۷۸ واحد از تجهیزات دارای گواهی نامه بازرسی است و مشکلی برای فعالیت ندارد.

 

وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۵۰۰ فقره وسیله و تجهیزات این ۶۰ مجموعه نیز که شرایط فعالیت را نداشته، پلمب شده است.

 

محمدی در پاسخ به این سوال درباره وضع استاندارد پارک های آبی مشهد نیز گفت: از چهار پارک آبی مشهد، سه پارک گواهی استاندارد را دارند و تنها پارک آبی ایرانیان فاقد استاندارد است.

 

وی با اشاره به انجام هزار و ۱۵۶ مورد بازرسی از وسایل و تجهیزات ۶۰ مجموعه تفریحی در استان طی امسال؛ افزود: بیش از ۸۰ درصد تجهیزات شهربازی های مشهد کنترلی ندارد و اگر هم دارد، پلمب است و این رقم در شهرستان‌ها این درصد پایین‌تر است.
در حال تدوین بودن سه استاندارد بین المللی در استان
معاون استانداردسازی و آموزش مدیرکل استاندارد خراسان رضوی نیز در این نشست از در حال تدوین بودن سه استاندارد بین المللی در استان خبر داد و گفت: امسال اجازه تدوین سه استاندارد بین‌المللی برای ادویه‌ها و چاشنی‌ها با همکاری ۱۴ کشور با محوریت استان در سه موضوع جعفری خشک، شوید خشک و آیین کار فراوری زعفران داده شده است.

 

فرحناز قلاسی افزود: تدوین استانداردهای بین‌المللی برای نخستین بار در استان انجام می شود.وی با اشاره به وجود ۲۷ هزار استاندارد در کشور، ادامه داد: امسال باید ۵۰ استاندارد ملی در استان تدوین شود که در شش ماهه امسال، کار تدوین ۳۰ استاندارد انجام شده است. همچنین ۵۰۰ استاندارد در استان بازنگری شده است.

 

معاون استانداردسازی و آموزش مدیرکل استاندارد استان به فعالیت تعدادی آزمایشگاه در رشته‌های مختلف در این اداره کل اشاره کرد و گفت: در کنار آن، ۱۵۸ آزمایشگاه در بخش خصوصی نیز مورد تایید این اداره کل قرار گرفته که این تعداد ۱۵ درصد از آزمایشگاه‌های کل کشور را شامل می‌شود.

 

وی افزود: صحت عملکرد این آزمایشگاه‌ها ارزیابی می شود که بر این اساس از ابتدای سال تاکنون فعالیت پنج آزمایشگاه تعلیق شده است.قلاسی ادامه داد: بخش نظارتی مهمی که اداره کل استاندارد آن را انجام می‌دهد، شرکت‌های بازرسی است و هم اکنون ۱۰ شرکت بازرسی کالا در استان تایید صلاحیت شده است. همچنین شرکت‌های بازرسی فنی شامل بازرسی جوش، آسانسورها، پخت نان و شهربازی‌ها و مراکز حرفه‌ای آبی است.

 

وی درباره استاندارد آب لیموی ترش هم اظهار کرد: تجدید نظر استاندارد آب لیموی ترش تدوین شده و در نمونه برداری‌های کنونی ما درصد اصالت آب لیمو افزایش یافته است.

 

معاون استانداردسازی و آموزش مدیرکل استاندارد استان افزود:  سال‌های گذشته ۸۰ تا ۹۰ درصد آب لیموها در استاندارد قبول نمی‌شد، اما امسال مشکل کمتر شده است و هم اکنون تمام آب لیموهای کشور در این استان آزمایش می‌شود.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × یک =

دکمه بازگشت به بالا
بستن