اسلاید شوستون اصلیسیاسی

روحانی در دور دوم شجاع تر می آید

کد خبر : 5484
عقاید من هم با آقای روحانی نزدیک است و تفاوتی ندارد
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مصاحبه‌ای اختصاصی با دبیر سایت شخصی خود (hashemirafsanjani.ir)  در خصوص عملکرد ۳ساله دولت روحانی گفت: من می‌دانم آقای روحانی صلاحیت دارد و می‌فهمد و می‌تواند با همین کابینه‌ای که توانسته تشکیل بدهد، کشور را بسازد و با این کابینه‌ای که در مجلس مشکل داشت توانست وزرایش را انتخاب کند. آقای روحانی با همین کابینه می‌تواند به اهداف برسد، مگر اینکه این مزاحمت‌ها نگذارد که نمی‌گذارد.

به گزارش  صبح مشهد  آیت ا… هاشمی رفسنجانی،  ادامه داد: من احتمال می‌دهم که ان‌شاءا… ایشان به دور بعدی می‌آیند و دور بعدی شجاع‌تر کارهایش را انجام می‌دهد و ما گام بلندی را در ۴ سال بعدی می‌بینیم.
به گزارش آفتاب، وی با اشاره به انتخابات سال ۹۲ و حل مسئله هسته ای گفت: در موقع خوبی موفق شدیم که به طرف حل این مسئله برویم. این هم در سایه‌ انتخابات ۹۲ بود. من از لحاظ روحیه‌ خودم دیگر آماده‌ برگشت به ریاست جمهوری نبودم. با احساس این خطرها گفتم که نامزد می‌شوم؟ ولی جلوی این را هم در داخل گرفتند. اما خداوند این راه را پیش ما گذاشت و آقای روحانی هم مانده بودند. چون زمانی که من نامزد شدم، آقای روحانی اصرار داشتند که بروند و می‌گفتند که الان لزومی ندارد که من باشم و من هم کمک می‌کنم. من گفتم: بمانید، یا شما پیروز می‌شوید و یا من و هر کدام که پیروز شدیم، از دیگری حمایت می‌کنیم.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: عقاید من هم با آقای روحانی نزدیک است و تفاوتی ندارد. سال‌ها با هم در جنگ، صلح، امنیت و همه زمینه‌ها کار می‌کردیم. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درپاسخ به سوالی درخصوص چگونگی پیش بینی به نتیجه رسیدن مذاکرات گفت: این محاسبه‌ من بود. چون در منطقه ممکن نبود ایران را به زانو در آورند، در حالی که آثارش همه را در بر نگیرد. این را هم می‌فهمیدند ایران جای کوچکی نیست. من از روی محاسبه فکر کردم که آنها اصرار ندارند به اینکه این موضوع بن‌بست بماند و می‌خواستند که حل شود. وی افزود: به علاوه این خطر را می‌دیدند که ما مجبور شویم با روسیه و چین هماهنگ ‌شویم که در آن زمان هم برای آنها سنگین می‌شد. به هر حال من در محاسبه به این نتیجه رسیده بودم که می‌توانیم بدون اینکه منافع‌مان  و اهداف هسته‌ای را از دست بدهیم، به رفع تحریم‌ها برسیم.
آیت ا… هاشمی رفسنجانی در خصوص مذاکرات در دولت قبل نیز تصریح کرد: آنها آن موقع هم برای مذاکره آمدند. ولی در مذاکره این ها فقط شعار می‌دادند. یعنی به آنجا می‌رفتند و مذاکره می‌کردند و به جای اینکه به تفاهمی برسند، یا عقلشان نمی‌کشید و یا این که نمی‌خواستند به نتیجه برسند. وقتی هم که جلسه تمام می‌شد، یک مصاحبه یا بیانیه‌ شعاری انجام می‌دادند که مثلاً ما این کار را کردیم و یا این‌گونه گفتیم. آن‌ها هم می‌رفتند و حرف‌های دیگری می‌زدند.
قبل از اینکه آقای روحانی بیایند، می‌دانستم رهبری می‌خواهند مسئله حل شود
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برگزاری مذاکرات کارشناسی پیش از دولت روحانی گفت: قبل از اینکه آقای روحانی بیایند، می‌دانستم رهبری می‌خواهند مسئله حل شود. بالاخره اراده‌ رهبری پشت قضیه بود. علی‌رغم این همه شیطنتی که می‌شد و رهبری هم گاهی به مذاکرات انتقاد می‌کردند، ولی تا آخر از اینها حمایت کردند و گاهی هم به حالت تقدیس رسید و به این صورت درآمد. ما هم پیشقدم بودیم و می‌خواستیم حل شود و خود آقای روحانی در مذاکرات قبلی در زمان آقای خاتمی بوده و تجربه‌ای هم داشت و همه زمینه‌ها مساعد شد. وی افزود: آقای ظریف از اوایلی که ما کار سیاست خارجی را فعال کردیم، بوده و امکانات انسانی خوبی هم داشت. من فکر می‌کنم مثل یک تریلی بود که اینها را به دنبال خودش می‌کشید و مسیرش را عوض کرد. در هر جایی گیر می‌کرد، بن‌بست را می‌شکست، می‌خواست به جایی برسد.
هاشمی رفسنجانی با تأیید این مطلب که امکان فاصله‌گذاری بین عملکرد اوباما درباره‌ برجام و ظلم‌های تاریخی که آمریکا به جمهوری اسلامی کرده، وجود دارد گفت: «بله دارد. ولی من نمی‌خواهم در اینجا حرفی بزنم. اینکه چرا نمی‌شود بحث دیگری است. به نظرم کاملاً وجود دارد … زمینه‌هایی برای کار هستند. آنها همه‌ اینها را محاسبه می‌کنند. به نظرم امکان دارد که جبران کنند.» وی در عین حال در بخش دیگری از سخنانش درباره اوباما گفت: اوباما عملاً حاکم بر غرب است و همه می‌دانند. همین الان که هیچ چیزی هم نمی‌گوید، بانک‌های بزرگ دنیا، چون آمریکا هنوز مشکل دارد، از ترس و هیبت آمریکا، نمی‌آیند با ما کار کنند. هاشمی رفسنجانی در پاسخ به این سوال که «جریانی در داخل کشور تصمیم دارد سال ۹۶ انتخابات دو قطبی معیشتی، ایجاد کند. شبیه آنچه که در انتخابات ۸۴ اتفاق افتاد، یعنی بحث را به مسائل اقتصادی ببرند و اینکه چه کسی یارانه بدهد و…» آیا آن انتخابات تکرار می‌شود؟ گفت: وعده‌های همان موقع هم آن قدر مؤثر نبود. مردم رأی خودشان را درست دادند و می‌دانیم اتفاقاتی افتاد که الان دیگر نمی‌شود و یا لااقل وزارت کشور دست دولت است. اولاً مردم فهمیدند که کارهای نمایشی زندگی‌شان را حل نمی‌کند و به صدقه‌ گیر تبدیل می‌کند. این را فهمیدند. راه درست این است که ما بیاییم اشتغال درست کنیم.
عربستان بالاخره سر عقل می آید
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص امکان برقراری ارتباط با عربستان نیز تأکید کرد: من فکر می‌کنم خاضع کردن عربستان خیلی سخت نیست. عربستان هم می‌فهمد که مقابله با ایران برایش سودی ندارد و در همین مدت هم فهمیده است و در یمن واقعاً در گل مانده است و مرتباً در آنجا تحقیر می‌شود. کشوری که این همه تسلیحات دارد و این همه لشکرکشی و یارگیری کرده، هیچ کاری جز کشتن آدم‌ها نمی‌تواند بکند. بالاخره سر عقل می‌آیند. منتها باید رفتار و مسائل اخلاقی را در نظر گرفت و کار کرد. وی در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه ما باید دست اول را به سمت عربستان دراز کنیم، گفت: اگر لازم باشد، چه اشکالی دارد؟ قبلاً این کار را کردیم. آقای ظریف مکرر گفته که ما آماده‌ایم هر جا که لازم باشد، مذاکره کنیم.
برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

16 − چهار =

دکمه بازگشت به بالا
بستن