مشاور رسانهای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: کنترل فضای مجازی دیگر در دست غربیها نیست چراکه آنان توان مدیریت آن را ندارند.
به گزارش صبح مشهد به نقل از تسنیم، حمیدرضا مقدمفر امروز در سومین اجلاس ملی فعالان شاخص جبهه فضای مجازی انقلاب اسلامی با عنوان «فصل وصل» اظهار داشت: دو نگاه «تهدیدمحور» و «فرصتمحور» نسبت به فضای سایبری و مجازی وجود دارد که توجه به هر دو نگاه برای جمهوری اسلامی ایران ضرورت دارد و محدودشدن به هرکدام از این نگاهها غلط است. امروز در فضای مجازی با فرآیند شکلگیری یک زیستبوم جدید مواجه هستیم که در همه دنیا اثرگذار است بنابراین آسیبهایی از ناحیه این دورانِ گذار گریبانگیر ما خواهد بود.
مشاور رسانهای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با ابراز اینکه فضای مجازی نقطه کانونی عملیاتی دشمن است، گفت: دشمن از فضای مجازی علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده میکند. البته ما اهداف کلان دشمن را میشناسیم اما در زمینه تاکتیکی مشکل داریم. دشمن معتقد است که دنیا باید مدیریت شود و این مدیریت از جنس فکر و ادراک است، بهعبارتی «مدیریت ادراک»، هدف اصلی و عملیاتی آنهاست که مصداق جنگ نرم و کنترل دنیا از راه دور است.
وی با بیان اینکه دشمن بهدنبال ترویج «نسبیتگرایی و پلورالیسم» از طریق فضای مجازی است، گفت: یکی از القائات جریان باطل در شبکههای اجتماعی آن است که بگوید اساساً بهتر است دعوای حق و باطل را کنار بگذاریم، چراکه نه شما مطلقاً درست میگویید و نه ما؛ و اساساً حق و باطل مطلقی وجود ندارد و باید به پلورالیسم تن داد.
مقدمفر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توطئههای دشمنان برای بهراه انداختن جنگ شیعه و سنی گفت: اخیراً کتابی با عنوان جنگ جهانی چهارم در غرب منتشر شده که بخشی از راهبردهای دشمن در چرایی بهراه انداختن جنگ شیعه و سنی را توضیح میدهد. برخی دولتهای غربی و آمریکاییها معتقدند جنگ سیساله مابین ۱۹۱۸ تا ۱۹۴۸ که شامل جنگ جهانی اول و دوم هم میشود، در حقیقت جنگ بین پروتستان و کاتولیک بود و نتیجه بعد از این دو جنگ آن شد که مردم کلاً مسیحیت را کنار بگذارند و سکولاریزم در غرب تعمیق شود. در حال حاضر نیز تحلیلشان این است که آنچه تحت عنوان شیعه و سنی راه انداختیم، نهایتاً سبب حذف تمامیت اسلام خواهد شد و سکولاریزم جایگزین آن میشود.
رئیس ستاد نشر و تبلیغ نامه مقام معظم رهبری در ادامه سخنان خود با اشاره به تأثیرات نامه رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: برخی جوانان و نخبگان ما نمیدانند که نامه ایشان چه لطمهای به استراتژی و دکترین دشمن در جهان وارد کرده است.
وی افزود: در عرصه فضای مجازی به یک پشتوانه فکری و نظری احتیاج داریم ولی متأسفانه در زمینه فلسفه فضای مجازی و شناخت عمیق این فضا، تولیدات مکتوب و غیرمکتوب قوی نداریم که در نتیجه سبب شده برخی از افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، درک درستی از پیچیدگیهای فضای مجازی نداشته باشند.
مقدمفر با تأکید بر اینکه امروز هدفگذاریهای دشمن در فضای مجازی مشخص است، اظهار داشت: ما در حال جنگ سایبری هستیم و آمریکا قویترین سپاهش را به سپاه سایبری تبدیل کرده و جمهوری اسلامی ایران هم امروز اولویت اهداف یگان عملیاتی سایبری آنهاست. از سوی دیگر شبکههای اجتماعی فرصتی است که باید نهایت بهرهگیری از آن را داشته باشیم چراکه براساس آنچه در لبنان و یمن اتفاق افتاد، مسیر تاریخ درحال تغییر است مردم بهدنبال ارزشها هستند.
وی با ابراز اینکه مدیریت دشمن در فضای مجازی مطلق نیست، خاطرنشان کرد: کنترل فضای مجازی دیگر در دست غربیها نیست چراکه آنان توان مدیریت آن را ندارند. امروز بهگونهای حتی مدیریت حزب کارگر انگلستان، جنبش والاستریت و شکلگیری نهضت سرخپوستان و سیاهپوستان آمریکا تحت تأثیر شبکههای اجتماعی است.
مشاور رسانهای فرمانده کل سپاه با بیان “امروز باید به تولید محتوای مطلوب ذائقه نسل جدید در کشور و سپس جهان بپردازیم”، خاطرنشان کرد: داشتن رسانه بهذات خود دیگر منبع قدرت نیست چراکه امروز رسانهها متکثر شده و انحصاری نیستند، در واقع یک نفر به همه رسانهها و شبکههای اجتماعی میتواند مرتبط باشد. امروز فردی قدرتمندتر است که پیام قدرتمندتری داشته باشد، در واقع با یک قطعه عکس و فیلم میتوان «جهانی» شد.