اسلاید شواقتصادیستون اصلی

مشهد دچارعوارض افسار گسیخته چند سرمایه گذاری است

کد خبر : 4519
معاون فرهنگی اجتماعی شهردارمشهد گفت:  شهر مشهد امروز دچارعوارض جدی و افسار گسیخته زیستی، اجتماعی، چند سرمایه گذاری است.

به گزارش صبح مشهد به نقل از خراسان رضوی” وحید جلیلی” در هفدهمین جلسه شورای راهبری پیوست فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد که با موضوع بررسی مطالعات فرهنگی اجتماعی پروژه آفتاب برگزار شد، اظهار کرد: در۲۰ سال اخیر سرمایه گذاری های عظیمی در مشهد انجام شده است و هیچ کدام مانیفستی ارائه نکرده اند که وضعیت فرهنگی  و اجتماعی را به هم بریزیم اما سرمایه گذاری هایی انجام شد که به تخریب محیط زیست انجامید و با توجیهات مختلف و خوش بینی تعلل صورت گرفت تا این که مقام معظم رهبری در مورد ارتفاعات جنوبی ورود مستقیم کردند.
جلیلی افزود: شهر مشهد امروزدچار عوارض جدی و افسار گسیخته زیستی، اجتماعی، چند سرمایه گذاری است که ابعاد اجتماعی آن را در منطقه ثامن می بینید.جلیلی با اشاره به تشکیل شورای راهبری در معاونت فرهنگی و اجتماعی تصریح کرد: رفع دغدغه های شهر و نخبگان و مردم را باید درقالب ساز و کار لازم دنبال کنیم .
وی تصریح کرد: شهرداری که ۱۲هکتار از پارک طرق را در اختیار سرمایه گذار قرار داده و حمایت هم می کند، ضوابطی هم برای سرمایه گذار می گذارد.
وی اظهار کرد: رسانه ها به جلسات این شورا اکتفا نکنند و با دعوت از نخبگان و نظریه پردازان در این زمینه نقش ایفا کنند.
وی یاد آور شد: یکی از دلایل این جلسه این بود که سرمایه گذار قبل از اخذ مجوز های قانونی عملیات را آغاز کرده بود و اعتراضاتی به اجرای پروژه شد. این که رسانه ها پیگیری کردند باعث شد در این زمینه مطالبه شود.
جلیلی یادآورشد: دبیرخانه شورای راهبری پیوست فرهنگی الزاماتی را تهیه کرده است که به سرمایه گذار ابلاغ خواهد شد.
اقتصاد در خدمت فرهنگ
مزجی معاون شهردار مشهد بر ضرورت توجه به مسائل فرهنگی تاکید کرد و گفت: در جلسه معارفه خودم نیز عرض کردم که به پیوست فرهنگی در پروژه های سرمایه گذاری اعتقاد دارم. اگر کار اقتصادی می کنیم باید به مسائل فرهنگی توجه کنیم. در گذشته این کار انجام نمی شد اکنون که نوبت ما شده است باید شرایط را تغییر دهیم.
وی به جلسه اش با حسین ثابت سرمایه گذار مشهدی اشاره کرد و گفت: در جلسه گفتم اکنون منتظرهستیم که ببینیم برای فرهنگ رضوی چه می کنید، که وی در جلسه گریه کرد و گفت من عاشق امام رضا(ع) هستم و دوست دارم برای امام رضا (ع) و زائران کاری انجام دهم.
وی تصریح کرد: اگر چه اوراق مشارکت سود ندارد ولی سرمایه های خرد مردم را جمع آوری می کند و آن ها را در پروژه هایی مانند قطار شهری حتی به اندازه ۱۰ هزار تومان شریک می کند.وی یادآورشد: حسین ثابت برای ورود به سرمایه گذاری در مشهد ۲۰میلیارد تومان اوراق مشارکت خریداری کرد. البته این سرمایه گذار فعالیت های اقتصادی را با نگاه فرهنگی ما انجام می دهد.
وی به جلسه ای با قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: از آستان قدس درخواست کردیم که حق تقدیمی را عین شهرداری دریافت نکنند و تخفیف بدهند که قائم مقام تولیت اعلام کرد از این پس حق تقدیمی با نظر کارشناس مرضی الطرفین تعیین خواهد شد.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش تاکید کرد: نیت اصلی حوزه اقتصادی، خدمت به حوزه فرهنگی است و دست ما بشکند اگر اقتصاد را بدون فرهنگ دنبال کند، ما خود را نوکر فرهنگ نورانی اسلام و قرآن می دانیم.
مزجی با بیان این که اشتباهات ما با تذکرات شما رفع خواهد شد، گفت: مار ا کنار خود بدانید ، ما نیز خود را فرهنگی فعال در عرصه اقتصادی می دانیم.در ابتدای جلسه “نامی” پژوهشگر اجتماعی و مسئول مطالعات فرهنگی و اجتماعی پروژه آفتاب در این جلسه با اشاره به موقعیت جغرافیایی پارک  طرق افزود: اجرای این پروژه امکان استفاده مردم ساکن درمناطق کم برخوردار و حاشیه مشهد را فراهم می کند.
وی به نبود سینما و مجموعه آبی در این محدوده اشاره کرد و گفت: ایجاد این گونه کاربری ها می تواند به نیاز های ساکنان این محدوده پاسخ دهد.نامی به شرایط پارک طرق اشاره کرد و گفت: در گذشته پارک امنیت نداشت و حتی اکنون هم در برخی نقاط پارک خرید و فروش مواد مخدر انجام می شود اگر چه اقدامات خوبی  طی ۵-۴ سال اخیر انجام شده اما در یک سال اخیر مشکلاتی به وجود آمده که ناشی از کاهش نیروهای انتظامی داخل  پارک است.
وی به شهرک های مسکونی انقلاب، عسکریه، ابوذر و بهارستان که  در مجاورت این پارک قرار دارد، اشاره کرد و گفت: اجرای پروژه آفتاب علاوه بر بهبود سیمای ورودی مشهد می تواند به بهبود وضعیت مردم این مناطق نیز کمک کند. نامی به مقایسه این مجموعه با مجموعه های سپاد و بازار فردوسی نیز پرداخت  و گفت: مردم نگران هستند که ورود به پارک پولی شود اما پولی نخواهد شد.
وی با اشاره به طرح های بالادستی اظهار کرد: سطح اشغال ۳ درصد در این طرح رعایت خواهد شد.وی در ادامه به نیازهای مردم منطقه و مشکلاتی از قبیل سرازیر شدن فاضلاب به پارک طرق و بوی مشمئز کننده آن اشاره کرد.  در ادامه دکتر فیاض استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران، بر ضرورت مشخص بودن رابطه طرح با محلات اطراف و متناسب بودن معماری طرح با شهر مشهد تاکید کرد.
همچنین دکتروکیلی عضو دانشگاهی شورای راهبری پیوست فرهنگی گفت: قبلا شاخص هایی را مشخص کردیم تا پیوست نگاران بلاتکلیف نباشند ؛ شاخص هایی مانند امنیت، عدالت و هویت برای ما مهم است و اگر هویت شهر مشهد آسیب ببیند اجرای پروژه لزومی ندارد.
واعظ نماینده معاونت شهرسازی شهرداری در این جلسه گفت: ستون های اجرا شده مورد تایید معاونت شهرسازی نبوده است و اگر طرحی دارند باید ارائه کنند.
۱۴ الزام برای سرمایه گذار
در ادامه شعرباف رئیس دبیرخانه شورای راهبری پیوست فرهنگی شهرداری مشهد با بیان این که ۸۸ هکتار از پارک طرق در اختیار شهرداری و ۱۲ هکتار در اختیار سرمایه گذار خواهد بود، ۱۴ الزام  عملیاتی پیوست فرهنگی پروژه سرمایه گذاری آفتاب (مربوط به بخش ۱۲ هکتاری در دست سرمایه گذار)را در سه بخش کالبدی ، عملکردی و قانونی قرائت کرد و گفت: الزامات کالبدی در ۱۲ هکتار از لحاظ حصار کشی های فیزیکی، کاملا  مقید به اجرای سیاست های ابلاغی شهرداری در نوع حصار، مکان حصار و نما و منظر آن است. این سیاست ها، همان مشخصاتی است که در بخش پایینی پارک هم توسط شهرداری طراحی و به صورت یکپارچه در کل پارک اجرایی می شود.
وی افزود: هر گونه حصار کشی در اطراف محدوده ۱۲ هکتاری، نباید مانع از امکان استفاده عمومی از فضای پارک شود. به جز بخش ۷۵۰۰ متر مربعی مربوط به هتل اقامتی که قاعدتا ویژه مهمانان هتل خواهد بود، تمام نقاط فضای سبز و نیز تجاری این بخش، باید برای کاربران عمومی قابل دسترس باشد و از ایجاد هر گونه محدوده اختصاصی در این مکان ممانعت شود.
شعرباف الزام طراحی بر مبنای حضور خانواده ها در بخش های دارای تراکم درختان و توجه به هویت زیارتی مشهد در کاربری های تعریف شده در بخش مراسم را از دیگر الزامات عنوان کرد و افزود: تایید مکان مسجد و ایجاد نماز خانه در بخش های تجاری و اقامتی  و ایجاد ارتباط زیر ساختی بین کمپ غدیر و پارک آفتاب از دیگر الزامات است.
وی گفت: رعایت طرح های فرادست در احداث هتل  و استفاده نکردن از کاربری های نامانوس مانند بولینگ وبیلیارد و دریاچه اختصاصی و  ارائه پیشنهادها در طرح معماری برای برجسته کردن هویت مذهبی و زیارتی نیزاز دیگر الزامات سرمایه گذار در این پروژه است.
به گفته وی سرمایه گذار باید پیشنهادهایی را برای در نظر گرفتن سهم خاصی از کاربری ها و اشتغال های موجود در طرح و  بخش های مختلف پروژه برای اهالی منطقه مجاور ارائه کند تا پس از تایید اجرایی شود.وی با قرائت دیگر الزامات گفت: اجرای عملی و میدانی پروژه منوط به تایید جزئیات طراحی توسط شورای راهبری پیوست فرهنگی است.
انتفاع اقتصادی مطرح نیست
همچنین در این جلسه مهندس شرکاء نماینده سرمایه گذار گفت: ورود سرمایه گذار برای ایجاد مجموعه آفتاب در پارک طرق به این پیچیدگی نبوده است بلکه به همراه سرمایه گذار به طرف نیشابور می رفتیم که دیدیم فردی آتش روشن کرده و در حال آتش زدن درختان است؛ سرمایه گذاراز خودرو پیاده شد و وقتی وضعیت نامناسب  پارک را دید، برای نجات این مجموعه اعلام آمادگی کرد.
وی با بیان این که سرمایه گذار بلند مرتبه سازی در این پارک را نپذیرفته است، گفت:  کاربری های پیشنهاد شده از طرح های فرادست استخراج شده وسطح اشغال و زیر بنا ها نیز با طرح بالا دستی تطبیق داده شده است و سرمایه گذارمجری طرح تایید شده توسط شهرداری خواهد بود.
وی گام اول را رفع معضل ۱۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب فاضلاب جاری عنوان کرد و یاد آور شد: اهالی روز اول تابلوی ما را کندند اما اکنون هر روز تقاضا می کنند که زودتر پروژه را شروع کنیم.
وی همچنین با اشاره به اقدامات و خدمات سرمایه گذار در بخش دیگری از شهر مشهد و ساخت مسجد و مدرسه و درمانگاه، تصریح کرد:سرمایه گذار برای این به مشهد آمده است که یادگاری از خود در مشهد به جا بگذارد و انتفاع اقتصادی مطرح نیست.
برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 − چهار =

دکمه بازگشت به بالا
بستن