ضوابط میراث فرهنگی مبنای کار است
زارع صفت با اشاره به استقبال و حمایت سازمان میراث فرهنگی از حضور بخش خصوصی در محوطه های تاریخی تصریح کرد: فعالیت بخش خصوصی و سرمایه گذاری در این منطقه تاریخی با ملاحظات ویژه ای از سوی سازمان میراث فرهنگی انجام می شود و باید در اجرای طرح ها، ضوابط و مقررات مربوط به عرصه های تاریخی برای سرمایه گذاری مبنا و ملاک کار قرار بگیرد و سرمایه گذار هم موظف است مقررات میراث فرهنگی را مبنا قرار دهد و رعایت کند.
زارع صفت تصریح کرد: نمی توان عرصه تاریخی توس را مانند زمین خالی و فضایی بیابانی و بدون کاربری میراث فرهنگی فرض کرد و نکته ای که مورد توجه قرار دارد و در حال پیگیری است این است که سرمایه گذار باید مبانی میراث فرهنگی را بپذیرد و مبنای کار قرار دهد و قطعا مبانی میراث فرهنگی از هر حرکت اقتصادی یا توسعه ای در این عرصه تاریخی مهم تر است.
نکات ویژه عرصه تاریخی توس
زارع صفت گفت: درباره عرصه های تاریخی توس نکاتی مورد توجه است؛ از جمله این که این محوطه تاریخی باید حفظ شود، خیلی نمی توان به لایه های زیرین منطقه دسترسی داشت و همچنین کند و کاو در این عرصه محدود است چرا که ممکن است موجب تخریب لایه های تاریخی شود. این نکات مد نظر میراث فرهنگی، در مذاکره با سرمایه گذار نیز مطرح شده بود.
زارع صفت افزود: در ابتدای این مشارکت، با سرمایه گذار توافقاتی کرده بودیم و به اتفاق طرحی را تصویب کردیم که سرمایه گذار هم پذیرفت، منتهی در بررسی های بعدی که داشتند، اعلام کردند که طرح توافق شده برایشان اقتصادی نیست و باید به شکل دیگری عمل کنند.
مدیر کل میراث فرهنگی استان افزود: این شکل دیگر ادامه کار، اگر خارج از ضوابط ما باشد، قاعدتا مورد پذیرش سازمان میراث فرهنگی نخواهد بود مگر این که همچنان ضوابط مبنای کار قرار بگیرد و در بررسی های دو جانبه به نتیجه برسد. در همین زمینه پیگیری های لازم را انجام خواهیم داد تا بر اساس چارچوب هایی که برای عرصه تاریخی توس ابلاغ شده است و نظرات مشاور، به جمع بندی برسیم که مورد قبول سرمایه گذار هم باشد.
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی استان، این موضوع حداکثر تا ۲ ماه آینده نهایی و نتیجه مشخص خواهد شد. مدیر کل میراث فرهنگی استان تصریح کرد: اما طبیعتا منطقه تاریخی توس دارای مسائل خاص و متفاوت است چرا که یک عرصه تاریخی است و نمی شود عرصه تاریخی را به راحتی به بخش خصوصی واگذار کرد.