اسلاید شواقتصادیستون اصلی

بدهی نجومی پس از فیش نجومی!

کد خبر : 3643
لاریجانی در پاسخ به تذکر کواکبیان: دولت به گزارش نهاد های نظارتی توجهی نکرد

به گزارش صبح مشهد رئیس سازمان بازرسی کل کشور ضمن واکنش به برخی از انتقاد ها از این نهاد در رابطه با فیش های حقوقی، بی توجهی مسئولان ذی ربط نسبت به گزارش ها و هشدار های این سازمان را علت برخی از انحرافات دانست. وی به عنوان مثالِ این موضوع، گزارش تخلفات مدیرعامل سابق بانک رفاه به مسئولان و بی توجهی آن ها به این گزارش را یادآور شد.
بدهی ۱۷۰ میلیاردی خانواده مدیرعامل سابق بانک رفاه
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با نقش این سازمان در مقابله با فیش های نجومی تاکید می کند که این سازمان فقط مسئول ارائه گزارش به مبادی ذی ربط است. وی دوشنبه شب در برنامه تیتر امشب شبکه خبر، با اشاره به پرونده مدیرعامل سابق بانک رفاه گفت: بنده در این باره با رئیس جمهور نیز صحبت کرده و سوال کردم که خانواده این آقا که ایشان تسهیلات برایشان در نظر گرفته چقدر بدهی دارند که اعلام شد ۱۷۰ میلیارد تومان بدهی دارند. خب، سازمان بازرسی کل کشور که محاکمه و مجازات نمی کند، وظیفه اش تهیه گزارش و اعلام به مبادی ذی ربط است که این کار را نیز انجام داده و مستندات مکتوب آن نیز موجود است.رئیس سازمان بازرسی ادامه داد: در خصوص سوء جریانات منجر به نقض قوانین و مقررات در شبکه بانکی کشور در گزارش شماره ۶۷۶۲۷ مورخ ۱۵-۴-۹۳ اعلام شد که بر اساس مصوبه مورخ ۵-۲-۹۲ هیئت وزیران در خصوص نحوه محاسبه و پرداخت حقوق و مزایا، وجوه قابل توجهی به اعضای هیئت مدیره بانک های دولتی پرداخت شده است.
حقوق های ۳۰ میلیونی مدیران در شرکتی با وضعیت نامناسب مالی
قاضی سراج با اشاره به سوءاستفاده برخی شرکت ها از مصوبه فوق الذکر مثالی از شرکت سرمایه گذاری دماوند زد. به گفته وی این شرکت افزایش دریافتی ۴۰ درصدی حقوق مدیران را بدون جلب نظر سهامداران عمده و با توجه به بخشنامه وزارت کار مصوب کرد. به گفته سراج با وجود این که این شرکت وضعیت مناسبی از نظر سوددهی نداشت  اما حقوق مدیر عامل و اعضای موظف هیئت مدیره به ترتیب به مبلغ ۳۰۳ میلیون ریال و ۲۷۳ میلیون ریال افزایش یافته است.
حقوق ۴۰ و مانده وام ۳۵۰ میلیونی مدیرعامل جدید بانک رفاه
قاضی سراج مثال های دیگری از تخلفات گزارش شده به مدیران مسئول در خصوص شرکت های مختلف ارائه کرد و در ادامه گفت: همکاران ما برای یک گزارش ۶ ماه کار می کنند و به مدیران مربوطه اعلام می کنند اما آن ها تمکین نمی کنند، به طور مثال در بانک رفاه کارگران مدیرعاملی که الان منصوب شده است ۴۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میانگین حقوق یک ماهه است، ۳۵۰ میلیون باقی مانده وامش با سود یک درصد است.در حالی که دادستان دیوان محاسبات هفته گذشته از حقوق های نجومی ۹۵۰ مدیر خبر داده بود قاضی سراج ضمن واکنش تند به این گونه اظهارات، گفت: اعلام می کنند که ۹۵۰ نفر از مدیران دزد و غارتگر هستند آقایان باید مطالعه کنند و بدون تحقیق آبروی مردم را نبرند.وی افزود:  فقط ۳ درصد از این مدیران بیش از ۴۰ میلیون حقوق گرفته اند که اگر مدیران ۱۰۰۰ نفر باشند یعنی فقط ۳۰ نفر حقوق بالای ۴۰ میلیون گرفته اند.
۶ گزارش سازمان بازرسی از صندوق توسعه
قاضی سراج درباره مسئولیت خود به عنوان رئیس هیئت نظارت صندوق توسعه ملی گفت: من ۶ گزارش آماده کردم و همه انحراف ها و مشکلات در صندوق در این گزارش ها منعکس شده است. ۶ میلیارد دلار از منابع صندوق موجود نبود که با مکاتبات و پیگیری های فراوان توانستیم این منابع را وارد صندوق کنیم.
وزیر اقتصاد به خاطر برکناری ۹ مدیر متخلف تحت فشار قرار خواهد گرفت
سراج با بیان این که وزیر اقتصاد ۹ مدیر را برکنار کرد و بدانید که قطعاً به همین دلیل تحت فشار قرار می گیرد ادامه داد: خوشبختانه قاطعانه عمل کرد و عذرخواهی هم کرد. الان هم در حال بازگرداندن پول ها هستند و آقای طیب نیا به من گفت «به این کار ادامه می دهم و جا هایی که به این نتیجه برسم که مدیری غیرقانونی دریافت کرده، حتماً برخورد خواهم کرد» .قاضی سراج تصریح کرد: در حدود یک ماه است که حقوق های ۶۰۲ مدیر را در یکی از سازمان ها راستی آزمایی و احصا کردیم، حقوق نفرات اول از ۴۰ میلیون تومان به بالا هستند و نفر آخر ۵ میلیون تومان است. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که تاکنون چه مقدار از پول ها به بیت المال بازگشته است، گفت: در رابطه با صندوق توسعه ملی تاکنون یک میلیارد و خرده ای بازگشته است و بعضی از افراد دیگر نیز پول ها را بازگردانده اند.
انتقاد تند از لایحه دو فوریتی دولت برای افزایش مناطق آزاد
به گزارش تسنیم، سراج در بخش دیگری از سخنانش در این برنامه، با اشاره به برخی تخلفات در مناطق آزاد گفت: بیش از ۹ هزار شرکت در جزیره کیش ثبت شده است در حالی که ۹۳۰۰ شرکت مربوط به یک کد ملی است. ۲۸۰۰ پرونده مربوط به یک آپارتمان است. معلوم است که این ها کارشان صدور فاکتور صوری و فرار از مالیات است. دولت هم لایحه دو فوریتی داده که ۱۲ منطقه آزاد تاسیس شود که اگر بشود یک سال دیگر من باید دوباره به برنامه شما بیایم و جواب بدهم که چه کرده ایم.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شانزده − 8 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن