اجتماعیاسلاید شوستون اصلی

۳۰۰ تانکر فاضلاب روزانه به کشف رود می ریزد

کد خبر : 7484
جاری شدن جریان آب در کشف رود به خاطره ها پیوسته است و امروز آب های زلال سال های پرباران قدیم، جای خود را به فاضلاب کشنده و گندیده شهر مشهد داده است.
به گزارش صبح مشهد به نقل از خراسان، «بزرگ ترین تسویه خانه فاضلاب شرق کشور که مشکلات فنی پیدا کرده، به تانکرهای حمل فاضلاب خانگی که از شهر مشهد می آیند، اعلام کرده که فاضلاب را داخل کشف رود تخلیه کنند.
با مسئولان مربوطه تماس گرفتم، از محیط زیست تا آب و فاضلاب خراسان، ولی هیچ گونه اقدامی نشد. راننده یکی از تانکرها می گفت روزانه بیش از ۲۵۰ تانکر فاضلاب در کشف رود تخلیه می شود. در کنار این رودخانه انواع مختلف گونه های جانوری زیست می کنند. لطفا پیگیری کنید.»

این پیام را یکی از شهروندخبرنگاران ما به سامانه تلگرامی ما ارسال کرده و ضمن دنبال کردن یکی از تانکرهای حمل فاضلاب که فاضلاب خانگی را در کشف رود تخلیه کرده از این ماجرا عکس برداری و عکس های آن را نیز برای ما ارسال کرده است.
بازدید میدانی از فاضلابی که تانکرها به کشف رود می ریزند
جاری شدن جریان آب در کشف رود به خاطره ها پیوسته است و امروز آب های زلال سال های پرباران قدیم، جای خود را به فاضلاب کشنده و گندیده شهر مشهد داده است. کافی است ۲۰ کیلومتر راه را از مشهد تا جاده میامی طی کنی تا حال و روز این سال های کشف رود را نظاره کنی. جلوتر که می روی حدفاصل روستای قازقان و احمدآباد و یا در نزدیکی روستای چلقی، تانکرها یکی یکی بر بلندای سکویی توقف می کنند، حلقه لوله های تخلیه فاضلاب را باز کرده و سر لوله را درون کشف رود می خوابانند، بیچاره کشف رود که مجبور است این همه بوی گند و سموم و … را تحمل کند و آن را از سر ناچاری بر بستر خود جاری سازد. به تماشا ی این تانکرها ایستاده ام، در یکی دو ساعت حدود ۳۰ تانکر آمده اند و فاضلاب خانگی را در کشف رود تخلیه کردند، حتی بعضی از رانندگان به خود زحمت تخلیه از روی سکو را نمی دهند، همین که به ساحل رودخانه رسیدند، همان جا با عجله شیر تخلیه را باز می کنند. دیدن چند ثانیه از این صحنه حالت را به هم می زند.
۲ ماهی که ۱۲ سال شد
مهدی زارعی بخشدار رضویه از دل پرخون اهالی روستاهای رضویه می گوید؛ از بوی شدید تعفن، ورود فاضلاب به برخی روستاها و مزارع کشاورزی و آلودگی محیط زیست و هزاران مشکل بهداشتی دیگر.او می گوید: ظاهراً در سال ۸۳ قرار می شود که به صورت موقت و دو ماهه فاضلاب تانکرها در کشف رود تخلیه شود ولی آبان سال ۹۵ است و هنوز این دو ماه به پایان نرسیده است و روزانه ۳۰۰ تانکر، فاضلاب خانگی را در کشف رود تخلیه می کنند. تخلیه این مقدار فاضلاب موجب آلودگی سفره های آب، شیوع بیماری ها ، انتشار بوی تعفن و مشکلات بهداشتی برای مردم روستاهای مجاور می شود. وی درباره این  ادعا ی شهروندان که تانکرها به دلیل مشکلات فنی تصفیه خانه فاضلاب به تخلیه فاضلاب در کشف رود اقدام می کنند نیز می گوید: موضوع را با مدیر تصفیه خانه اولنگ در میان گذاشتیم وی اعلام کرد که موضوع تانکرهای فاضلاب هیچ ارتباطی به ما ندارد و ما مسئول فاضلاب جریان یافته در شبکه هستیم.
قصه از کجا شروع شد؟
به سراغ مجیددایی مدیر امور بهره برداری تصفیه خانه های فاضلاب مشهد می رویم و موضوع را از وی پیگیر می شویم. او درباره علت تخلیه فاضلاب خانگی در کشف رود می گوید: اجرای شبکه فاضلاب به یک سری زیرساخت، اعتبار و زمان نیاز دارد و نمی توانیم یک شبه برای شهر مشهد شبکه جمع آوری فاضلاب احداث کنیم، طبق روال قدیمی  که تا سال ۷۲ و قبل از تاسیس شرکت های آب و فاضلاب رایج بود، فاضلاب با تانکر جمع آوری می شد، اکنون نیز آن قسمت هایی از شهر که سیستم شبکه فاضلاب ندارد با تانکر جمع آوری می شود که از گذشته های بسیار دور این فاضلاب را در زمین های کشاورزی تخلیه می کردند اما از وقتی بحث های زیست محیطی و بهداشتی مطرح شد، این فاضلاب ها را به صورت متمرکز در تصفیه خانه  ای در جاده کنه بیست تخلیه می کردند که این روند تا سال ۸۳ ادامه داشت اما در همان سال  دستگاه متولی تصفیه خانه مربوطه اجازه تخلیه تانکرها را نداد و این تانکرها از آبان ۸۳ بلاتکلیف ماندند که ناگزیر موضوع به استانداری ارجاع شد و استانداری نیز جایی را در مجاورت رودخانه کشف رود در داخل اراضی تصفیه خانه اولنگ مشخص کرد تا این فاضلاب به صورت موقت در آن مکان تخلیه شود. وی در پاسخ به این که چه کسی اجازه تخلیه فاضلاب توسط تانکرها را در کشف رود داده است، بیان کرد: سال ۸۳ در استانداری جلسه ای برگزار و صورت جلسه شد که تانکرهای فاضلاب در کشف رود تخلیه شود که صورت جلسه آن نیز هم اکنون موجود است.
تخریب سکوی تخلیه و دیگر هیچ
در همین زمینه حسین علیمیرزایی دبیر کارگروه نجات کشف رود نیز در پاسخ به پیگیری های خبرنگار ما در این زمینه می گوید: تصمیم تخلیه فاضلاب در کشف رود مربوط به قدیم است و این که آب و فاضلاب می خواهد با این بهانه تخلیه فاضلاب را در کشف رود توجیه کند، اشتباه است و شهرداری و آب و فاضلاب باید فکری برای این پدیده بردارند. من جلوی تخلیه فاضلاب در کشف رود را با تخریب سکوهای تخلیه گرفتم ولی باز دیدم که به دلیل تخلیه فاضلاب توسط تانکرها در قسمت دیگری از کشف رود که از اطراف  روستاهامی گذشت  برای مردم مشکل به وجود آمد که پس از این اجازه دادیم فاضلاب در همان مکان قبلی رودخانه تخلیه شود.
وی تصریح می کند: به لحاظ قانونی باید استانداردها را درباره تخلیه فاضلاب رعایت کنند که این کار را نمی کنند و شرکت آب و فاضلاب باید فاضلاب تانکری را تصفیه کند که این شرکت نداشتن اعتبار را بهانه می کند.
ضرب الاجل تعیین می کنیم
وی تاکید می کند: در جلسه بعدی کارگروه نجات کشف رود این موارد را پیگیری می کنیم تا جلوی تخلیه فاضلاب در کشف رود گرفته شود و آب و فاضلاب فکری به حال این موضوع بردارد. دبیر کارگروه نجات کشف رود می گوید: متأسفانه بهداشت و محیط زیست اصلاً به این موضوع توجهی ندارند و ما خواستار آن هستیم که این دو دستگاه به طور جدی وارد این موضوع شوند. جلسه بعدی کارگروه نجات کشف رود در استانداری برگزار می شود و در آن جلسه تلاش می کنیم که به شرکت آب و فاضلاب ضرب الاجلی برای توقف تخلیه تانکرهای فاضلاب در کشف رود بدهیم و تلاش دیگر ما این است که مجوزی از کارگروه برای جلوگیری از تخلیه فاضلاب تانکری در این رودخانه بگیریم.
وی تصریح می کند: تخلیه تانکرهای فاضلاب موجب آلودگی سفره های آب زیرزمینی می شود. فاضلابی که تانکرها تخلیه می کنند بسیار مخرب تر و آلوده تر از فاضلاب شهری است و به تصفیه خانه مجزا نیاز دارد و نمی توان در تصفیه خانه های فاضلاب شهری این نوع فاضلاب را تصفیه کرد. روزانه حدود ۳۰۰ تانکر فاضلاب خانگی در کشف رود خالی می شود که البته در پایین دست ممکن است برخی از این آب برای مزارع کشاورزی خود استفاده کنند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × سه =

دکمه بازگشت به بالا
بستن