به گزارش صبح مشهد به نقل از خبرگزاری فرهنگ رضوی در این مراسم که با عنوان «اذن عزا» در محل صحن انقلاب اسلامی برگزار شد، جمعی از مسئولان استان، حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی؛ تولیت آستان قدس رضوی، مدیران، مسئولان، خادمان آستان مقدس امام هشتم (ع)، تعدادی از هیئتهای عزاداری، و جمع کثیری از زائران و مجاوران حضور داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی تولیت آستان قدس رضوی در این مراسم با اشاره به اینکه مسلمانان جهان باید با پیروی از ندای عاشورا، با جاهلیت مدرن مبارزه کنند، واقعه عاشورا را به عنوان تابلویی که دربردارنده همه مضامین عالی انسانی و الهی است، معرفی و ابراز کرد: رأفت، توکل به خالق هستی، رضایت الهی، ایثار، خلوص در نیت، نوعدوستی و دیگرخواهی در پرتوی خداخواهی از رمزهای این تابلوی عظیم به شمار می رود.
وی با تأکید بر اینکه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برای تک تک لحظات عاشورا برنامه ریزی داشت، اظهار کرد: امام حسین(ع) تا عصر عاشورا مدیریت این واقعه عظیم را خودشان برعهده گرفتند و پس از شهادتشان، حضرت زین العابدین(ع) با مدیریت اجرایی حضرت زینب(س) این جریان مهم تاریخی و دینی را ادامه دادند، در حالی که یزیدیان بعد از عاشورا می خواستند واقعه عظیم عاشورا را در تاریخ محو کنند و به خاطر همین بدن های مبارک اهل بیت(ع) را در زیر سم اسبان در هم کوبیدند و سرها را در شهرها گردانند تا مردم به آنها بی احترامی و توهین کنند، اما اراده خدا عاشورا را سرآغاز مکتب شهادت و هدایت بشریت قرار داد.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، فعالیت های امام سجاد(ع) پس از واقعه کربلا را راهبرد پیوند قلب ها با عاشورا دانست و با اشاره به اینکه اربعین حسینی، مقوم زنده ماندن یاد و خاطره عاشوراست، ابراز کرد: گریه و عزاداری برای امام حسین(ع) در تمام ایام سال به ویژه در شب های جمعه که ابواب رحمت الهی گشوده می شود، بیانگر آن است که حسین بن علی(ع) دروازه ورود به رحمت الهی است.
وی ادامه داد: فریاد استغاثه اباعبدالله در روز عاشورا که فرمودند: هَل مِن ناصر یَنصُرنی، تاریخ و زمان را در هم نوردیده و هنوز این بانگ الهی بلند است و هر آنکس که به این پیام لبیک بگوید، خود را یاور حضرت در روز عاشورا می بیند.
عضو هیئترئیسه مجلس خبرگان، درباره فلسفه زنده نگه داشتن واقعه عاشورا توسط ائمه هدی(ع) و علما اظهار کرد: امام حسین(ع) برای اصلاح جامعه بشری یعنی همان فریضه واجب امر به معروف و نهی از منکر قیام کردند و این اقدام ایشان فقط به سال ۶۱ هجری اختصاص ندارد، بلکه تا قیامت ادامه خواهد داشت و یقینا خون مبارک سیدالشهدا(ع) رمز هدایت و اصلاح جامعه بشری خواهد بود.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، جهل زدایی و بصیرت افزایی را از برکات قیام اباعبدالله(ع) در روز عاشورا برشمرد و با اشاره به اینکه شهدای ما با تاسی به امام حسین(ع) در راستای پایداری ارزش های اسلامی و الهی جهاد کردند، گفت: هیئت های مذهبی، مدرسه و کلاس درس بصیرت، دلدادگی به اهل بیت(ع) و محل معرفت افزایی برای جامعه محسوب می شوند.
وی با اشاره به اینکه در عزاداری اهل بیت(ع) شور و شعور و احساس و تعقل در هم آمیخته است، ابراز کرد: در عرصه ترویج فرهنگ عاشورا شعرا، مداحان و وعاظ می توانند نقش بسزایی داشته باشند و هر عملی که موجب وهن اسلام است، باید ترک شود.
یادآور میشود؛ در این مراسم که با حضور هیئت های سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین(ع) در صحن انقلاب اسلامی برگزار شد، پرچم گنبد و پوشش ضریح حرم مطهر امام رضا(ع) نیز به رسمی دیرینه در غروب آغازین ماه محرم رنگ ماتم به خود گرفت و تعویض شد. قرائت صلوات خاصه، مرثیه سرایی و عزاداری حاج سعید حدادیان نیز از دیگر بخشهای ویژه برنامه «إذن عزا» بود.
گفتنی است، مراسم تعویض پرچم گنبد حرم مطهر امام رضا (ع) چند بار در سال انجام میشود که بهصورت رسمی سه بار در آغاز ماه محرم، ماه ربیعالاول و میلاد امام رضا (ع) صورت میگیرد.
گفتنی است از چند روز پیش، خیابانها و کوچههای مشهد نیز خود را برای ورود به ماه عزای حسینی آماده کرده است و سراسر شهر و مساجد،حسینیهها، تکایا و هیئتهای مذهبی و بسیاری از منازل شخصی که در دهه محرم به اقامه عزای امام شهیدان(ع) میپردازند، سیاهپوش شده و عزاداری نخستین شب محرم آغاز شده است.