![](https://sobhmashhad.ir/wp-content/uploads/2021/05/زوج-متقابل-780x405.jpg)
مطمئناً شما هم با من هم عقیده هستید که هر فرد از زاویه ای متفاوت به دنیا نگاه می کند. بااینکه اکثر آدمها از این حقیقت آگاهند، باز هم احساس سردرگمی می کنند چون دقیقاً نمی دانند دلیل این تفاوت نگرش چیست.
فرزانه پیرو احمدی- کارشناس ارشد مشاوره خانواده
صبح مشهد- آدم ها روی اشتباهات خودشان متمرکز هستند. اکثر کسانیکه مشکل اعتمادبه نفس دارند از این واقعیت آگاه نیستند که اکثر افراد خیلی بیشتر از اشتباهات دیگران روی اشتباهات و کمبودهای خودشان متمرکز هستند.
آدم ها انعکاسی از ترس های خودشان را می بینند. دختری که از گربه ها می ترسد ممکن است هر چیزی که تکان بخورد تصور کند گربه است تا وقتی که به آن نگاه کند و متوجه شود که اینطور نیست. این مشکل درک و دریافت در برخورد آدمها با همدیگر هم اتفاق می افتد.
آدم ها اعتقادات و باورهای متفاوتی دارند. مثلاً اگر باور داشته باشید که همه آدمها بدجنس هستند، آنوقت رفتارهای آنها را براساس این باور قضاوت خواهید کرد .
آدم ها هویت های متفاوتی دارند
آدمها دنیا را براساس هویت های خودشان می بینند و درنتیجه یک چیز ممکن است برای فردی جذاب و برای دیگری عاری از جذابیت و کسل کننده باشد.
چرا واقعیت یک اتفاق ثابت برای افراد مختلف متفاوته؟
هر کسی از زاویه خودش به ماجرا نگاه میکنه
انسانها از طریق ۳ کانال، اطلاعات رو از جهان پیرامون دریافت میکنن. این ۳ کانال ترجیحی، کانالهای دیداری، شنیداری و حسی (یا لمسی) هستند. توضیح خیلی ساده و مختصر کانالهای ترجیحی این هست که هر انسانی اطلاعات رو از طریق یکی از این کانالها بیشتر و بهتر دریافت میکنه.
واقعیت از دید هر کس متفاوت است .زیرا هر فرد دنیا را از زاویه دید خود درک میکند. افراد بر اساس تجربیات ،باورها ،و احساسات خود به مسائل نگاه میکنند و ممکن است برداشتهای متفاوتی از یک حقیقت مشترک داشته باشند .که این تفاوت در ادراک باعث میشود که افراد در روابط ،بحث هاو حتی در یک اتفاقات روزمره با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشند .همانطور که گفتم انسان ها از طریق ۳ کانال اطلاعات را برای خود پردازش میکنند. مثلا در یک تصادف هر کسی با درک خود از حادثه آن را ثبت میکند و شروع به توضیح میکند.
بنابراین برای رسیدن به درک بهتر باید تلاش کنیم دنیا را از زاویه دید دیگران هم ببینیم .اگر بتوانیم از قضاوت زود هنگام دست بکشیم و خود را جای دیگران بگذاریم می توانیم با همدلی و درک بیشتری زندگی کنیم .