اخبار غدیر

در نشست شناسایی نقاط قوت و ضعف سیاست‌گذاری فرهنگی و سیاسی رسانه‌ها در برابر دشمن مطرح شد:

روایت را از دشمنان بگیریم

کد خبر : 61051

نشستی با حضور حجت‌الاسلام دهشت درموسسه فرهنگی و هنری باران برگزار شد که به شناسایی نقاط قوت و ضعف و همچنین فرصت‌ها و تهدیدهای سیاست‌گذاری فرهنگی و سیاسی رسانه‌ها در برابر دشمن اختصاص داشت. این نشست با هدف بررسی و تحلیل ابعاد مختلف سیاست‌گذاری‌های فرهنگی و سیاسی، که به عنوان چهارچوبی برای برنامه‌ریزی درازمدت به شمار می‌رود و از آرمان‌ها، ارزش‌ها و ایدئولوژی حاکم بر جامعه الهام می‌گیرد، برگزار گردید.

به گزارش صبح مشهد به نقل از روابط عمومی موسسه فرهنگی و هنری باران، در این نشست، شرکت‌کنندگان به بررسی نقاط قوت موجود در سیاست‌گذاری‌های رسانه‌ای پرداختند و به شناسایی ضعف‌ها و چالش‌های موجود در این حوزه نیز توجه کردند. همچنین، فرصت‌ها و تهدیدهای پیش‌رو در زمینه سیاست‌گذاری فرهنگی و سیاسی رسانه‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

حجت‌الاسلام مرتضی دهشت در سخنرانی خود بر اهمیت نقش رسانه‌ها در شکل‌دهی به افکار عمومی و تأثیر آن بر سیاست‌گذاری‌های فرهنگی و سیاسی تأکید کرد و گفت: “رسانه‌ها باید به عنوان ابزارهای مؤثر در ارتقاء آگاهی عمومی و تقویت ارزش‌های فرهنگی و سیاسی عمل کنند.”

وی همچنین بر ضرورت همکاری و همفکری میان نهادهای مختلف در این زمینه تأکید کرد و خواستار ایجاد یک شبکه منسجم از رسانه‌ها برای مقابله با تهدیدات فرهنگی و سیاسی شد.

حجت السلام دهشت با اشاره به اینکه نظام رسانه‌ای و امپریالیستی خبری در پی شکستن روایت‌های اصلی خبری است، اظهار کرد: رسانه‌های دشمن به صورت جدی تلاش می‌کنند که هیچ روایت سالمی را برای مخاطبان خود باقی نگذارد.

وی افزود: یکی از اصلی‌ترین اهداف دشمن از شایعه‌سازی تضعیف اعتماد عمومی نسبت به نهاد‌ها و سازمان‌های مختلف است و با انتشار شایعات و اخبار نادرست مردم را به تدریج بی اعتماد نسبت به رسانه‌ها، دولت و سایر نهاد‌های اجتماعی می‌کند و این کاهش اعتماد می‌تواند به ناپایداری اجتماعی و سیاسی منجر شود؛ شایعات می‌توانند به سرعت باعث ایجاد نفاق و تفرقه در میان گروه‌های مختلف اجتماعی شوند و با انتشار اطلاعات نادرست و خلاف واقع دشمن می‌تواند اختلافات قومی، مذهبی و سیاسی را تشدید کرده و همبستگی اجتماعی را تضعیف کند؛ بعضی از شایعات به گونه‌ای طراحی شده‌اند که افراد را به خشونت و آشوب تحریک می‌کنند و این نوع شایعات معمولاً با هدف ایجاد بی‌ثباتی و هرج و مرج در جامعه منتشر می‌شوند به عنوان مثال شایعاتی که به غلط ادعا می‌کنند یک گروه خاص مسئول مشکلات امنیتی، اقتصادی یا اجتماعی است می‌توانند به تنش‌ها و درگیری‌های اجتماعی منجر شوند.

وی ادامه داد: در مورد اینکه چه نهادی باید این کار را انجام دهد باید توجه شود که مهمترین نهاد در حوزه‌های خبری، بحث‌های خبری رسانه‌ای و تکنیک استفاده از تکنیک‌های دقیق خبری است تا بتوانیم روایت را از دشمنان بگیریم و خبررسانی را خود داشته باشیم، اگرچه در گوشه و کنار خبر‌هایی گفته خواهد شد و رسانه‌های معاند حرف‌های خودشان را خواهند زد ولی وقتی ما روایت اصلی را داشته باشیم، جامعه همراه ما خواهد شد.

این نشست به عنوان یک فرصت مناسب برای تبادل نظر و ارائه راهکارهای مؤثر در راستای تقویت سیاست‌گذاری‌های فرهنگی و سیاسی رسانه‌ها در برابر دشمنان تلقی شد و شرکت‌کنندگان به بحث و تبادل نظر در این زمینه پرداختند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هشت + 12 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن