معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی، گفت: هر ساله بین ۷۰ تا ۸۰ درصد کودکان کار و خیابان شناسایی شده را کودکان اتباعی تشکیل میدهند که معمولا به صورت غیر قانونی وارد کشور شدهاند. چاره اندیشی در این خصوص میتواند بخش زیادی از مسائل مرتبط با حوزه کودکان کار و خیابان را مرتفع سازد .
به گزارش صبح مشهد، حمیده محدث افزود: اداره کل بهزیستی استان خراسان رضوی با دو مرکز شبانهروزی و دو مرکز روزانه فعال در حوزه کودکان کار و خیابان به این کودکان وخانوادههای آنها خدمات ارائه مینماید. آگاهی بخشی به جامعه، حمایت از تحصیل کودکان، حمایت از خانوادهها در قالب تامین نیازهای معیشتی، کمک هزینههای درمان، حرفه آموزی اعضای بالای ۱۵ سال خانواده و اشتغال اعضای خانواده از جمله اقداماتی است که در راستای حمایت و توانمندسازی کودکان کار وخیابان و خانوادههای آنها صورت میگیرد .
وی خاطرنشان کرد: درسال گذشته مبلغ ۷ میلیارد تومان به منظور ساماندهی و توانمندسازی کودکان کار و خیابان در قالب ودیعه مسکن، تامین لوازم ضروری، کمک هزینه معیشتی و… توسط بهزیستی خراسان رضوی تخصیص یافته است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه در سال گذشته ۵۶۶ کودک کار و خیابان شناسایی شدند، گفت: ۱۲ ژوئن یکی از روزهای مهم تقویم جهانی در حوزه حقوق کودک است. این روز که به نام روز جهانی منع کار کودک نامگذاری شده تلاشی برای افزایش آگاهی و فعالیت در زمینه جلوگیری از کار کودکان است. هر چند که کار کودک در پیماننامه جهانی حقوق کودک منع شده است با این حال در بسیاری از نقاط جهان و از جمله ایران کودکان در بخشهای مختلف کار میکنند.
در بسیاری از نقاط جهان آمار کودکان کار مشخص نیست؛ در ایران نیز خصوصاً با حضور تعداد زیادی از کودکان اتباع فاقد مدارک هویتی در چرخه کار کودک، اطلاع دقیقی از تعداد کودکان کار در کشورمان در دست نیست و صرفا آمار کودکان شناسایی شده ارائه میگردد . کار کودکان به هر دلیلی که رخ دهد، منجر به افزایش نابرابری و تبعیضهای اجتماعی خواهد شد و به رشد جسمی، ذهنی و اجتماعی کودک آسیب وارد کرده و آنها را در برابر فقر و محرومیت آسیبپذیر میکند.