شهری

ساخت ۲۱۰۰ فضای ورزشی درون‌مدرسه‌ای/ افزایش۴۰ درصدی فضاهای ورزشی دانش‌آموزان

کد خبر : 56527

سرپرست معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: ۴۰ درصد به ظرفیت فضاهای ورزشی دانش‌آموزان کشور با اجرای طرح شهید سلیمانی و احداث و بهره‌برداری از این مکانهای ورزشی افزوده شد.

به گزارش صبح مشهد، صادق ستاری‌فرد در نشست خبری مجمع عمومی سالیانه در جمع خبرنگاران در مشهد اظهار داشت: باتوجه به اینکه سرانه فضای ورزش دانش‌آموزی نسبت به میانگین سرانه فضای ورزشی در کشور نصف است، خراسان رضوی و مشهد به واسطه وجود مضجع شریف امام رضا (ع) یکی از استان‌های دارای جاذبه معنوی و آثار تربیتی برای برگزاری مسابقات دانش‌آموزی است.

وی در ادامه مانع اصلی رشد و توسعه ورزش دانش‌آموزان را عدم پیش‌بینی زیرساخت ورزشی مناسب دانست و افزود: اجرای طرح سلیمانی به ازای هر دانش‌آموز را از ۴۰ به ۴۱ صدم متر مربع ارتقا داد، این درحالی است که در قالب طرح شهید سلیمانی ۲ هزار و ۱۰۰ فضای ورزشی درون مدرسه‌ای در مدت ۱۸ ماه در کشور ایجاد شده است که تحول بزرگی است، صرفاً در خراسان رضوی ۱۳۰ چمن مصنوعی افتتاح شد.

سرپرست معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: هم اکنون ۱۷ هزار و ۸۰۰ کانون ورزش دانش‌آموزی به عنوان سرمایه‌های ورزش دانش‌آموزی در کشور مشغول فعالیت هستند، همچنین ۷هزار مجموعه ورزشی در سراسر کشور دایر و ۳۵ رشته فدراسیون‌های ورزشی در حوزه دانش‌آموزی فعالند.

ستاری فرد اظهار داشت: ما می‌گوییم که امروز آموزش و پرورش نیاز به تبیین دقیق فعالیت‌ها و مشارکت دستگاه‌های مختلف برای انجام مؤثر ماموریت‌های مربوطه رادارد بنابراین مجمع عمومی سالانه فدراسیون ورزش دانش‌آموزی به عنوان بزرگترین و مؤثرترین در رشد و اعتلای ورزش قهرمانی در رشته‌های مختلف برگزار می‌کند و با نظر به نقش تربیتی و تلطیف فعالیت‌های ورزشی و تربیتی با هم ماموریت و جایگاه این نهاد ورزشی را دو چندان می‌کند.

وی درخصوص فدراسیون ورزش دانش‌آموزی نیز تاکید کرد: فدراسیون هیچ کمک و اعتباری از وزارت ورزش و جوانان دریافت نمی‌کند، درصورتی که در این زمینه نیاز داریم.

ستاری فرد با اشاره به توجه ویژه دولت به ورزش دانش‌آموزی طی ۲ سال گذشته بیان کرد: در ادامه این حمایت‌ها در قانون برنامه هفتم توسعه کشور تأمین نیروی انسانی، توسعه و تجهیز حوزه ورزش دانش‌آموزی تأکید شده است، بر این اساس از ابتدای برنامه هفتم سالانه حدود پنج هزار میلیارد ریال به این بخش اختصاص داده می‌شود.

سرپرست معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش درپاسخ به سؤال خبرنگاران با اشاره به اینکه فدراسیون از نظر مخاطب گستردگی فراوانی دارد و ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در رده‌های سنی مختلف کشور عضو آن هستند، ادامه داد: این نهاد همچنین از جهت تعدد و تنوع رشته‌های ورزشی۳۰ هزار معلم تربیت بدنی را در اختیار دارد که ضرورت توجه به فدراسیون را نمایان می‌کند.

سرپرست معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: ورزش قوی عنوانی است که ازتأکیدات مقام معظم رهبری است وشناسایی دانش‌آموزان دارای ویژگی‌ها و استعداد‌های خاص ورزشی موجب پشتیبانی از ورزش ملی و قهرمانی می‌شود این درحالی است که برگزاری مجمع عمومی سالیانه فدراسیون ورزش دانش‌آموزی در مشهد برای نخستین بار در کشور به میزبانی مشهدالرضا با رویکرد جنبه‌های معنوی و اثرگذاری آن انجام شده است.

ستاری فرد خاطرنشان کرد: خراسان رضوی از جهت ظرفیت‌های فرهنگی و معنوی موجود از نقاط تمرکز فدراسیون در اجرای برنامه‌ها می‌باشد، معمولاً مشهد در تابستان میزبان برگزاری مسابقات ورزشی مختلف است که تلفیق ورزش و معنویت را با خود به همراه دارد.

نرخ اضافه وزن دانش‌آموزان از ۴۰ درصد ‌عبور کرد

وی ادامه داد: متاسفانه در برخی شهرها میزان نرخ اضافه وزن دانش آموزان از ۴۰ درصد هم عبور کرده است، بنابراین زنگ خطر در این حوزه به صدا درآمده است.
صادق ستاری افزود: فرد بیماری چاقی علاوه بر تبعات اجتماعی و سلامتی حتی در زمینه پیشرفت تحصیلی هم برای دانش‌آموز چالش آفرین می‌شود و این درحالی است که سبک شهر نشینی و سبک تغذیه و کم تحرکی در دانش آموزان موجب بروز این چالش‌ها شده است.

وی بیان کرد‌: متاسفانه در برخی شهرها میزان نرخ اضافه وزن دانش آموزان از ۴۰ درصد هم عبور کرده است، بنابراین زنگ خطر در این حوزه به صدا درآمده است.

ستاری فرد تصریح کرد : ۳۳ درصد دانش آموزان کشور از مجموع ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر دچار مشکلات جدی هستند.

سرپرست معاونت تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش در خصوص ساختار قامتی دانش آموزان نیز گفت:در زمینه شیوع چاقی، اضافه وزن و مشکلات ساختار قامتی میان دانش آموزان در شرایط بحرانی قرار داریم، به طوریکه از هر سه دانش آموز یک نفر دچار چاقی یا مشکلات ساختار قامتی است.

وی توجه به نظام سلامت در کشور را مهم دانست و افزود: در زمینه شیوع اضافه وزن و مشکلات ساختار قامتی به جد دچار بحران هستیم و ورود وزارت بهداشت به این موضوع ضروری است و خواستار همکاری این وزارتخانه برای حل چالش های موجود هستیم.

ستاری فرد بیان کرد: تبلیغ کالاهای آسیب رسان برای سلامت افراد طبق قانون ممنوع است و این در حالی است که تبلیغ در مورد این کالاها از جمله چیپس و پفک به راحتی انجام می‌شود.

وی مسئله سلامت دانش‌آموزان در این زمینه را نیازمند عزم ملی و همکاری و پشتیبانی حداکثری نظام سلامت دانست و گفت: در سیاست های کلی نظام سلامت هم نیز له طور جدی تاکید و ابلاغ شده است.

منبع: تسنیم خراسان رضوی

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × دو =

دکمه بازگشت به بالا
بستن