شهری

حدود ۲۵ درصد از مبتلایان به «سل» در خراسان رضوی اتباع خارجی هستند

کد خبر : 55163

رییس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق بررسی‌های انجام شده حدود ۲۵ درصد مبتلایان به بیماری «سل» در این استان اتباع خارجی و بیشتر در حاشیه شهر مشهد ساکن هستند.

به گزارش صبح مشهد، دکتر زهرا نهبندانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: هم اکنون نرخ ابتلا به سل در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی در استان خراسان رضوی، چهار و سه دهم در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است که از میانگین کشوری بالاتر است.

وی بیان کرد: علت بالا بودن نرخ بروز سل در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به میانگین کشوری، حضور جمعیت شناور اتباع به ویژه اتباع افغانستانی است، ولی این نرخ از برخی دانشگاههای علوم پزشکی مانند سیستان و بلوچستان، زابل و گلستان کمتر است.

رییس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دار دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: میانگین نرخ ابتلا به سل در کشور هشت و نیم در صد هزار نفر جمعیت است که این میزان در مناطق زیر پوشش دانشگاه، ۱۲ و هشت دهم در صد هزار نفر جمعیت گزارش شده است.

وی با اشاره به پراکندگی جغرافیایی بیماران مبتلا به سل در حاشیه شهر مشهد و محل‌های تجمع اتباع خارجی گفت: میزان ابتلا به سل در کشورهای همسایه پاکستان و افغانستان و همجوار با استان خراسان رضوی به ترتیب ۱۸ و ۱۲ برابر بیشتر از ایران است.

نهبندانی ادامه داد: در ۶ ماهه نخست امسال ۳۹۶ بیمار مبتلا به سل در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی شدند که از این تعداد، ۳۱۹ بیمار در مشهد و بقیه در سایر شهرستان‌های زیر پوشش این دانشگاه ساکن هستند.

وی گفت: سال گذشته ۶۷۸ بیمار مبتلا به سل در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی شدند که ۵۴۸ نفر از این تعداد در مشهد سکونت داشتند.

رییس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: شاخص بروز ابتلا به سل در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ در مناطق زیر پوشش این دانشگاه ۱.۹ در هر صدهزار نفر جمعیت افزایش یافته است، با توجه به اینکه برخی از علائم بیماری سل مشابه کرونا است، در سنوات گذشته بیشتر توجهات بر روی ویروس کرونا بود که با توجه به برگشت وضعیت به قبل از شیوع این ویروس و اجرای غربالگرهای فعال در اتباع خارجی شاهد افزایش شناسایی ها در این خصوص هستیم.

نهبندانی افزود: انجام آزمایش « اسمیر» خلط فرد مشکوک به سل و درمان این بیماری به طور رایگان بعد از تشکیل پرونده برای بیمار توسط مراکز بهداشتی درمانی ارائه می شود.

وی گفت: یکی از نشانه‌های بیماری سل، سرفه بیش از ۲ هفته همراه با خلط، تنگی نفس، درد قفسه سینه یا پشت، خلط خونی، کاهش اشتها، کاهش وزن، بی حالی، تعریق شبانه و خستگی زودرس است.

سل یک بیماری عفونی شایع و در بسیاری از موارد مرگبار و کشنده است. این بیماری توسط گونه‌های مختلف مایکوباکتریا، به‌طور معمول «مایکوباکتریوم توبرکلوزیس» ایجاد می‌شود.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هشت − 5 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن