رییس سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: ۱۱۰ مرکز مداخلهگر سلامت در مشهد پارسال توسط بازرسان این سازمان شناسایی و مهر و موم شدند.
به گزارش صبح مشهد به نقل از ایرنا، دکتر علیرضا صداقت روز چهارشنبه در حاشیه نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت و با موضوع رسانه و سلامت برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: سال گذشته ۵۸۳ مورد گزارش در زمینه مداخله گری سلامت توسط افراد فاقد مجوز رسیدگی شده است که از این تعداد حدود ۲۶۰ مورد صحت سنجی شده و ۱۱۰ مرکز مداخله گر سلامت نیز مهر و موم شده اند.
وی ادامه داد: در راستای نظارت، رسیدگی و برخورد با مداخلهگران سلامت، کارگروهی با حضور چندین سازمان شامل معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سازمان نظام پزشکی مشهد، تعزیرات حکومتی استان خراسان رضوی، اداره کل ورزش و جوان استان و سرپرستی مراجع قضایی تشکیل شده است.
رییس سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: در این کمیته گزارشهای دریافت شده در زمینه مداخلهگران سلامت ابتدا صحتسنجی شده و طی فرآیند کارشناسی با متخلفان برخورد جدی خواهد شد.
وی با بیان اینکه جرایم مربوط به برخورد با مداخله گران سلامت از بازدارندگی کافی برخوردار نیست، افزود: بدین دلیل متخلفان پس از پرداخت جریمه پایین دوباره اقدام به امر مداخله گری می کنند، بنابراین قانونگذار باید جرایمی با بازدارندگی بالاتری را در این زمینه وضع کند تا مانع تکرار تخلفات در این حوزه شود.
صداقت با بیان این که عرضه و تقاضا در زمینه اعمال زیبایی سبب افزایش مداخله گری سلامت و به خطر افتادن سلامت افراد می شود، گفت: اطلاع رسانی در این خصوص باید از سوی اصحاب رسانه صورت گیرد و مردم میتوانند برای اطلاع از هویت پزشکان به سامانه https://membersearch.irimc.org مراجعه کنند.
رییس سازمان نظام پزشکی مشهد تصریح کرد: مردم باید از دریافت خدمات زیبایی مانند ژل و بوتاکس در مراکز غیر مجاز مانند آرایشگاهها پرهیز و به پزشکان مراجعه کنند.
وی خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی به دلیل پایین بودن تعرفههای پزشکی، پزشکان عمومی برای افزایش سطح درآمدی خود علاوه بر کار درمان به انجام عملهای زیبایی نیز روی آورده اند که در حیطه و جزو مهارت های پزشکی آنان نیز به شمار میرود.
صداقت با بیان اینکه پزشک عمومی حلقه اصلی درمان است، گفت: از ۱۸ هزار عضو سازمان نظام پزشکی مشهد، پنج هزار و ۵۰۰ پزشک عمومی هستند که ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از آنان پروانه مطب دارند.
به گفته وی، اکنون تنها ۹۰۰ پزشک عمومی در مشهد مطب دارند.
تاکنون پرونده ۲۵ شهید مدافع سلامت در خراسان رضوی تایید شده است
نماینده سازمان نظام پزشکی مشهد در کمیته احراز مصادیق شهدای سلامت استان خراسان رضوی هم گفت: بر اساس آخرین پیگیریهای صورت گرفته تاکنون ۲۵ پرونده مربوط به شهدای مدافع سلامت در این استان تایید شده است.
دکتر مسعود زحمتکش افزود: از ابتدای همهگیری کرونا تاکنون ۴۰ پرونده شهید سلامت در استان خراسان رضوی تشکیل و از این تعداد ۲۵ مورد احراز شهادت شده و به تایید کمیته احراز مصادیق شهدای سلامت کشوری رسیده است.
وی ادامه داد: از این تعداد ۱۳ مورد مربوط به سازمان نظام پزشکی مشهد شامل ۱۰ پزشک، یک ماما، یک بینایی سنج و یک داروساز بوده است که در حین خدمت و برای نجات جان بیماران به شهادت رسیدهاند.
مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد با بیان اینکه موجهای سهمگینی از کرونا را سپری کردیم، بیان کرد: پزشکان و پرستاران با وجود ابتلا به این بیماری و عوارض آن، در شیفت های کاری حضور داشته و دارند.
زحمتکش افزود: متاسفانه با فروکش کردن شیوع کرونا جامعه پزشکی به عنوان قهرمانان سلامت نیز به فراموشی سپرده شده و این قشر فرهیخته مورد هجمه های مختلف همچون نصب نکردن دستگاه کارتخوان برای فرار مالیاتی و غیره قرار گرفت، در حالیکه تخریب جامعه پزشکی نه تنها به سلامت جامعه کمک نمی کند بلکه مضر و آسیب رسان است.
وی بیان داشت: تعداد پزشکانی که دستگاه کارت خوان ندارند شاید چیزی حدود ۱۰۰ نفر باشند، اما تعمیم آن به کل سازمان نظام پزشکی با دارا بودن بیش از ۱۸ هزار پزشک که در راستای حفظ سلامت جامعه فعالیت دارند کار شایسته ای نیست.
سازمان نظام پزشکی مشهد اکنون دارای بیش از ۱۸ هزار عضو از میان پزشکان، دندانپزشکان، داروسازان، ماماها، آزمایشگاه های تشخیص طبی و کارشناسان پروانه دار است که امور صنفی خود را از طریق این سازمان مردم نهاد پیگیری میکنند.
نهم تا ۱۵ اردیبهشت ماه هفته سلامت در کشور نامگذاری شده است.