اقتصادی

دبیر اجرایی انجمن مدیران صنایع خراسان مطرح کرد

قطع گاز قیمت سیمان را حدود ۳۵ درصد افزایش داده است

کد خبر : 50122

دبیر اجرایی انجمن مدیران صنایع خراسان گفت: در حال حاضر ۲۵ درصد مصرف گاز صنایع در خراسان رضوی مربوط به صنعت فولاد و ۱۰ درصد مربوط به واحدهای سیمانی است که گاز آن نیز قطع شده است. قطع گاز قیمت سیمان را حدود ۳۵ درصد افزایش داده که این موضوع در بورس کالا هم قابل مشاهده است.

امیرمهدی مرادی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص قطع گاز و اثرات آن بر صنایع خراسان رضوی اظهار کرد: متاسفانه برآورد دقیقی از میزان خسارت به صنایع به دلیل قطع گاز در استان وجود ندارد. اگرچه هر سال این مساله در روزهای خاصی اعمال می‌شود. اگر قطعی گاز تنها در یک منطقه کشور رخ دهد، خسارت کمتری به بار می‌آید اما وقتی توده سرما کل کشور را در بر می‌گیرد، اکثر واحدهای صنعتی تحت تاثیر قطعی گاز قرار می‌گیرند.

وی درباره هزینه‌های تحمیلی به صنایع با قطع گاز افزود: هزینه‌های خرید سوخت دوم یا تعویض مشعل از نمونه‌های این هزینه‌هاست. در سال‌های گذشته به دلیل مصرف سوخت دوم جرایم محیط زیستی نیز به هزینه‌های صنایع اضافه می‌شد. البته امسال قوانینی برای بهبود این وضعیت مصوب شده اما باز هم نگرانی در خصوص اعمال‌ این جریمه‌ها وجود دارد.

دبیر اجرایی انجمن مدیران صنایع خراسان درباره چالش‌های واحدهای صنعتی برای تامین سوخت دوم تصریح کرد: با توجه به اینکه سوخت در کشور ما ارزان است، نگرانی از بابت قاچاق سوخت احساس می‌شود؛ بنابراین پلمب مخازن صنایع اهمیت بسیاری دارد. همچنین وقتی که مخازن ذخیره سوخت صنایع کوچک باشد، سهیمه واحد صنعتی به طور کامل اختصاص پیدا نمی‌کند. از طرفی برآوردی که برای سوخت واحدها انجام می‌شود، مبهم است و کارشناسی دقیقی برای آن وجود ندارد. به طور کلی در بخش توزیع فرآورده‌های نفتی حداقل‌ها به صنایع تخصیص می‌یابد تا قاچاق سوخت صورت نگیرد. در مجموع فرایند دریافت سوخت دوم صنایع با یکسری مشکلات همراه است.

مرادی با اشاره به اینکه قیمت گاز اختصاص یافته به صنعت فولاد بسیار متفاوت از صنایع دیگر است، گفت: صنعت فولاد ۲۵ درصد مصرف گاز صنایع خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است. گاز به عنوان خوراک این صنعت و با قیمت‌ پتروشیمی‌ها محاسبه می‌شود؛ این درحالی است که این صنعت امکان استفاده از سوخت دوم را ندارد. صنایع سیمانی‌ و نیروگاه‌ها نیز در اولویت قطع گاز هستند. البته این صنایع قابلیت استفاده از سوخت دوم را دارند.

وی درباره تاثیر قطع گاز بر صنعت سیمان بیان کرد: بر اثر افزایش قیمت گاز افزایش قیمت محصولات فولادی نیز رخ داده و به تبع بازار این صنایع در خارج از کشور هم تحت تاثیر قرار می‌گیرد. قطع گاز قیمت محصول تولید شده را بالا برده که این موضوع به نفع مشتری نیست.

دبیر اجرایی انجمن مدیران صنایع خراسان بیان کرد: هر سال گاز و برق صنایع قطع می‌شود و بابت همین موضوع این مجموعه‌ها نمی‌توانند فعالیت کنند. به این ترتیب تولید محصولات توجیه اقتصادی ندارد. اگرچه در حال حاضر از نزدیکترین پایانه‌ها، سوخت به واحدهای صنعتی اختصاص می‌یابد اما اینکه این سوخت به صورت مازاد و متناسب با میزان مصرف واحد تولیدی باشد، فرایندی است که با مشکلاتی رو به رو است.

مرادی ادامه داد: ممکن است واحدها مخازنشان چندگانه باشد و مخزن فقط برای کوره استفاده نشده و برای دیزل ژنراتو نیز مورد استفاده قرار گیرد. در این زمینه هم گاهی مشکلاتی وجود دارد. طبق قانون بهبود محیط کسب و کار صنایع نباید در اولویت قطع گاز باشند اما متاسفانه امروز صنایع در اولویت قرار گرفته‌اند؛ طبق قانون قطع گاز صنایع زمانی مجاز است که شورای تامین استان تشخیص دهد جان مردم به خطر افتاده و باید گاز و برق قطع شود. در چنین حالتی باز هم باید نحوه جبران خسارت صنایع مشخص شود.

وی بیان کرد: ایجاد زیرساخت‌ها وظیفه دولت است. در حال حاضر به دلیل کاهش درآمدهای نفتی فرصت ایجاد زیرساخت‌ها فراهم نیست. در گذشته پالایشگاه سرخس گاز تمام استان را تامین می‌کرد اما اکنون مصرف در استان بسیار افزایش یافته و حتی گازرسانی‌های جدید به استان باز هم جوابگوی نیازها نیست. همچنین ارزش حرارتی گازی که به صنایع استان تحویل داده می‌شود، پایین است.

انتهای پیام

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار + پانزده =

دکمه بازگشت به بالا
بستن