خانمی ۲۷ ساله هستم و متاهل. تقریبا ۴ سال از شروع زندگیمشترکمان گذشته است. چند وقت پیش به صورت اتفاقی متوجه شدم که شوهرم با چند دختر در ارتباط است. وقتی به او اعتراض کردم و گفتم که تکرار نکن، گفت که سخت نگیر چون من فقط تو را دوست دارم و آنها برای من، فقط سرگرمیاند. نمی دانم باید چه کنم. البته دوستش هم دارم.
نویسنده : دکتر رضا یعقوبی | روانشناس بالینی
صبح مشهد– مخاطبگرامی، شما در شرایط سختی قرار دارید و امیدوارم هرچه زودتر موفق شوید که این موقعیت را اصلاح کنید. برای دست یابی به این هدف، چند توصیه به شما دارم.
به جای گفتن «تکرار نکن»، احساستان را بگویید
واکنش شما به رفتار نامناسب شوهرتان این است که از او میخواهید این کار را نکند؛ اما این روش پاسخگو نیست! بهتر است روش دیگری را امتحان کنید. برای مثال قبل از این که از همسرتان بخواهید رفتارش را تکرار نکند، باید درباره اینکه دوست دارید چگونه با شما رفتار شود با او صحبت کنید. به چند مثال توجه کنید: «دوست دارم همسرم فقط با من رابطه عاطفی داشته باشد و نه با فرد دیگری»، «وقتی میبینم با دختر دیگری در ارتباطی، بسیار ناراحت میشوم»، «فکر کنم اگر به این رفتارت ادامه بدهی، نتوانم تحمل کنم و مجبور شوم برای ادامه رابطهام با تو تجدید نظر کنم»، «با وجود این که قبلا درباره احساسم درباره ارتباطت با دخترها با تو صحبت کرده بودم ولی گویا حاضر نیستی به خواسته من توجه کنی!» و … . این نوع گفتوگوها مبتنی بر تکنیکهای ارتباطی از جمله «خودآگاهی»، «بیان احساس»، «زبان من» و «جرئتمندی» است که جزو تکنیکهای برقراری ارتباط موثر است و فراگیری آنها به شما کمک میکند بتوانید در ارتباط با دیگران قدرتمند عمل کنید.
قوانین زندگیمشترک را به شوهرتان یادآوری کنید
در خور یادآوری است که در ارتباطات بین فردی شما باید از حقوق انسانی خودتان آگاه باشید تا بتوانید از آن دفاع کنید. رابطه زناشویی هم به عنوان یکی از مهمترین ارتباطات بین فردی از قوانینی برخوردار است که در صورت نادیده گرفته شدن باعث از هم پاشیدن آن رابطه میشود. یکی از اصول این رابطه «وفاداری» است و اگر زیرپا گذاشته شود، پایه و ستون این رابطه نابود میشود. به همین دلیل اگر یکی از طرفین چارچوب را زیرپا گذاشت باید تذکر لازم به وی داده شود تا از تکرار آن جلوگیری شود.
به شوهرتان، جدیتتان را نشان دهید
احتمالا تا الان همسر شما متوجه جدیت شما درباره این مشکل نشده است و به همین دلیل در کنار گذاشتن این عادت اهمال کاری میکند. شاید ترسهایی در شما وجود دارد که اجازه نمیدهد با قاطعیت بیشتری حقوق خودتان را مطرح کنید مانند ترس از دست دادن همسرتان یا ترس از تنهایی. برای مقابله با این ترسها باید مهارت هایی را فرابگیرید تا بتوانید با آن مواجه شوید. در ضمن نهایتا میتوانید از همسرتان برای حضور در کلینیک مشاوره روان شناختی دعوت به عمل آورید تا در حضور مشاور به طور اساسیتری به این مسئله پرداخته شود. شاید همسرتان مسائل حل نشدهای با خودش دارد که لازم است درمان شود.