اخبار مهماسلاید شو

معاون بهزیستی کشور خبر داد

در پی خودکشی ساجده ۱۵ ساله مدیران بهزیستی در مشهد تغییر می کنند

کد خبر : 35899

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ماجرای خودکشی دختر ۱۵ ساله مشهدی در یکی از مراکز بهزیستی مشهد گفت: علاوه بر دادستانی، سازمان بهزیستی کشور خود را مدعی العموم داخلی دانسته و براساس گزارش های رسیده از تیم تخصصی سازمان بهزیستی از مشهد، تغییرات مدیریتی کلان در سطح بهزیستی استان خراسان رضوی اعمال می شود و با مقصران برخورد قاطع صورت می گیرد.

به گزارش صبح مشهد به نقل از «خراسان رضوی»، ششم آذرماه، گوشه سرویس بهداشتی خانه سلامت بهزیستی، «ساجده» آخرین نفس های خود را در تنهایی می‌کشد و خود را حلق آویز می‌کند. با انتشار خبر خودکشی نوجوان ۱۵ ساله مشهدی، دادستانی مشهد به سرعت به موضوع ورود کرد و با دستور عابدین زاده معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، بررسی های دقیق به همراه تیم مددکاری ویژه برای کشف ابعاد مختلف این ماجرا آغاز شد که این پیگیری ها منجر به اعلام جرم معاون دادستان علیه پوریوسف مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، حقدادی معاون اجتماعی بهزیستی استان، رئیس بهزیستی مشهد و مدیرمسئول مرکز خانه سلامت شد. همزمان سازمان بهزیستی کشور نیز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: تیم متخصصان ویژه این سازمان برای بررسی این حادثه به مشهد اعزام شده اند که حالا حبیب ا… مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، توضیحاتی درباره نتایج این بررسی و تصمیمات گرفته شده ارائه می کند.

معاون سازمان بهزیستی کشور درباره نتایج پیگیری ها و بررسی این پرونده به «خراسان رضوی» می‌گوید: یک ساعت پس از حادثه ،طبق پروتکل های سازمان بهزیستی از طریق اداره کل خراسان رضوی با ما تماس گرفته شد و موضوع را به ما اطلاع دادند که همان شب تیمی از کارشناسان و مددکاران ما برای اعزام به مشهد آماده شدند، کارشناسان ما از هر نظر برای این کار آموزش های مختلف را دیده اند، تمامی دوربین ها، پرونده مددجو، کارشناسی که آن را تحت نظر داشته، دیگر مددجویان و… همگی بررسی می شود که در این مورد نیز طی چند روز تمامی ابعاد آن جمع آوری شد.

ساجده نیاز به بستری داشته است
وی تصریح می کند: ساجده، از یک خانواده آسیب دیده به خانه سلامت بهزیستی منتقل شده بوده و از همان ابتدا مشکلاتی از نظر روحی داشته و کاملا در معرض آسیب بوده است، بررسی های همکاران ما نشان می‌دهد سطح آسیب به نوعی بوده که دختر بچه باید تحت مداوای سریع و اورژانسی قرار می‌گرفته و نیاز به بستری در مرکز درمانی روحی و روانی داشته اما این اتفاق نیفتاده و طبق مدارک موجود در پرونده توسط مددکار مورد معاینه قرار گرفته و قرص مصرف می کرده است.

وی می افزاید: این گونه مراکز برای ما به نوعی اورژانس یا شبه اورژانس تلقی می شود و نوع برخورد با مددجویان باید به شکلی باشد که اقدامات سریع و جدی روی آنان انجام شود که متاسفانه این کار برای ساجده انجام نشده است. معاون سازمان بهزیستی کشور می افزاید: استانداردهای دیگری نیز که همگی بارها در جلسات مدیریتی استان ها تاکید شده و خود من چندین بار به صورت متعدد به معاونین اجتماعی تاکید کرده ام در این مرکز رعایت نشده است، مثل این که برای ۲۳ نفر تنها یک مربی در نظر گرفته شده است که به هیچ وجه برای ما قابل قبول نیست و سقف تعداد نفرات مقیم این مراکز در نهایت باید ۱۲ نفر باشد.

وی تاکید می کند: اگرچه ساجده در آخرین معاینه علامتی بروز نداده یا حداقل در گزارش به آن اشاره نشده اما بررسی‌های کارشناسان ما نشان می دهد که علایم خودکشی و آسیب در این دختر کاملا مشهود بوده و ظاهرا چندین بار اعلام کرده که می خواهد این کار را عملی کند اما به آن اعتنایی نشده و از همه مهم تر، شرایطی برای انجام این کار در مرکز فراهم بوده، با این که پروتکل های نگهداری افراد در این مراکز بسیار سخت گیرانه و ابزارهای موجود در آن کنترل شده است و مدیریت مرکز نباید به شکلی شرایط را مهیا می کرده که این امکان برای مددجو فراهم باشد که خودکشی را انجام دهد.

فرید همچنین در پاسخ به بهانه جویی هایی برای تماس نداشتن ساجده با خانواده اش به دلیل هزینه ها اظهار می کند: نگاه ما به معضلات اجتماعی کاملا خانواده محور است و خانواده نقش اساسی در درمان افراد آسیب دیده دارد، اما اگر مدیریت مرکز به این نتیجه رسیده که به دلایلی یک مددجو برای مدت محدودی تماس نداشته باشد یا روان پزشک این را تشخیص بدهد ،قابل درک است اما بحث هزینه اصلا مطرح نیست و عجیب است که این مسائل مطرح شود، این ها بهانه است که اصلا نه از نظر من و نه از نظر ریاست سازمان از هیچ یک از ما قبول نخواهند کرد.

تغییرات مدیریتی در راه بهزیستی استان
معاون بهزیستی کشور در پاسخ به این سوال که برخورد بهزیستی با مسئولان بهزیستی استان در پی این حادثه غم انگیز چگونه خواهد بود؟ می گوید: از همان ابتدا مدیریت سازمان و حراست، موضوع را به صورت کامل رصد کرده و هر روز گزارش های ما را از تیم اعزامی و تیم مدیرانی که به صورت جداگانه به مشهد سفر کردند دریافت و بررسی می کردند، برای ما به هیچ وجه قابل قبول نیست که مدیر شهرستان مشهد حضور دارد یا خیر، معاون اجتماعی درگیر انتقال است یا نه، باید وظایف همه به طور دقیق و کامل انجام شود و اگر این وظایف انجام نشود حتما باید پاسخگو باشند، هیچ استثنایی در این باره وجود ندارد و حتی اگر من به عنوان معاون سازمان خطا کنم باید پاسخگو باشم. وی تصریح می کند: از همان ابتدای امر تغییراتی در مددکاران ومدیریت این مرکز اتفاق افتاد اما این تغییرات با نظر ریاست سازمان کافی نبوده و حتما در سطح کلان نیز تغییراتی انجام خواهد شد که تا چند روز دیگر اطلاعات دقیق آن اعلام می‌شود، البته به هرحال کسی که تفاوتی در حال او صورت نمی گیرد، ساجده همان دختربچه بی گناه است که با این اقدامات دوباره به زندگی بازنمی گردد که همه ما را متاثر و ناراحت کرده اما تکرار نشدن این موضوعات از اهمیت بالایی برخوردار است و باید برخوردی انجام شود که بازدارندگی لازم برای جلوگیری از تکرار این ماجرا را داشته باشد.

منبع: خراسان

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۳ نظرها

  1. چند روز پیش یک خانمی دختر ۵یا ۶ ساله اش را در بالکن خانه اش رها کرده بود ودر را روی اون بسته بود حدودا ۲ ساعت بچه در هوای ۳ درجه زیر صفر در بالکن داد می یزد و گریه میکرد و از مامانش التماس می کرد در رو باز کنه من به ۱۱۰ زنگ زدم گفتن به ۱۲۳ زنگ بزن به اونجا زنگ زدم گفتن به ۱۱۰ زنگ بزن وقتی گفتم ۱۱۰ گفتن به شما زنگ بزنم با لحن بسیار تندی با من بر خورد کردند و گفتن به ما ربطی نداره پس ۱۲۳ بهزیستی و حمایت از کودکان برای چه راه اندازی شده؟

  2. اگه چندوقت پیش که خبر سواستفاده از زنان و دختران در کمپهای ترک اعتیاد و خانه های امن مخصوص بی‌خانمان‌ها در مشهد رسانه‌ای شد که اونام زیرنظر بهزیستی اداره میشن با مسولان بهزیستی برخورد قاطع صورت گرفته بود شاید الان این دختر زنده بود نه اینکه بگن رییس برکنار شد و مشکل برطرف ، چرا دادستان از مسولین بازجویی دقیق و اطلاع رسانی شفاف نمیکنه…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار × پنج =

دکمه بازگشت به بالا
بستن