معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: با برنامهریزی برای جهش تولید چغندرقند در این استان در جهت کاهش وابستگی به شکر گام برمیداریم.
صبح مشهد– علی ساربان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با تدبیر و حمایت دولت در تحقق شعار امسال، جهش تولید در تمامی زیرمجموعههای کشاورزی این استان در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: در این راستا افزایش تولید محصولاتی مانند چغندرقند که تولید نهایی آن موجب کاهش وابستگی به واردات فراوردههای ناشی از آن میشود از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار است.
معاون جهاد کشاورزی استان گفت: افزایش سطح زیر کشت چغندرقند در این استان از ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار به ۱۶ هزار هکتار با فراهم شدن زیرساختها و امکانات لازم هدفگذاری شده است.
وی افزود: با افزایش حدود ۳۰ درصدی سطح زیر کشت، تولید چغندرقند از ۶۵۰ هزار تن در سال به ۸۸۰ هزار تن خواهد رسید.
ساربان با اشاره به تقویت و افزایش حمایت از توسعه و ترویج مکانیزاسیون در این استان نیز ادامه داد: پارسال ۲ هزار تراکتور و دنبالهبند با پرداخت بیش از هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال تسهیلات بین کشاورزان استان توزیع شد.
وی گفت: امسال نیز ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه تراکتور و دنبالهبند بین کشاورزان توزیع خواهد شد.
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: تامین و توزیع تراکتور و دنبالهبندهایی مانند بذرکار، دستگاه خط، پهپاد سمپاشی و کمباین غلات، پنبه، چغندر و امثال آن در دستور کار قرار دارد.
بخش کشاورزی استان خراسان رضوی به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی کشور با برخورداری از ظرفیتها وتوانمندیهای وسیع و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار سطح زیرکشت انواع محصولات زراعی و باغی و بیش از ۱۴میلیون واحد دامی، در مجموع با تولید بیش از هفت میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و آبزیان به ارزش ناخالص اقتصادی بیش از ۳۳۰ هزار میلیارد ریال، جایگاه تعیین کنندهای دراقتصاد ملی و استان داشته و نقش مهمی درتامین نیازهای حیاتی جامعه، امنیت غذایی، تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع و ایجاد اشتغال دارد.
سرانه مصرف شکر هر ایرانی ۲۶ تا ۳۰ کیلو گرم در سال است و سالانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن شکر در کشور مصرف میشود. هم اینک ۸۰ هزار تن شکر در انبارهای خراسان رضوی موجود است.