زندگی

کاریزما چیست و چگونه شخصیت کاریزماتیک داشته باشیم

کد خبر : 29615

اگر می‌خواهید شخصیت کاریزماتیک داشته باشید و نزد دیگران به اعتبار و محبوبیت زیاد برسید بد نیست توصیه‌های این مطلب را بخوانید:
صبح مشهد– کلمه کاریزما به گوش همه ما آشنا است. افراد کاریزماتیک اشخاصی محبوب هستند که می‌توانند روی اطرافیان خود اثرگذار باشند اما دلیل کاریزماتیک شدن برخی اشخاص چیست و ما چگونه می‌توانیم به این ویژگی دست پیدا کنیم؟

کاریزما یعنی چه؟
از نظر لغوی، کاریزما یک کلمه یونانی به معنی هدیه یا برتری الهی است. این کلمه با جاذبه، حضور، جادو و تأثیرگذاری بر دیگران ارتباط دارد.

بنابراین ما می‌توانیم کاریزما را به عنوان توانایی جذب و تأثیرگذاری سحرگونه بر اطرافیان خود تعریف کنیم. معمولاً آسان است که بگوییم یک شخص کاریزماتیک است یا نه. با این وجود، تعیین مهارت‌ها و ویژگی‌هایی که این افراد در اختیار دارند و دیگران فاقد آن هستند اغلب دشوار است.

انواع مختلفی از افراد کاریزماتیک وجود دارد. برخی ممکن است آرام‌تر باشند و ممکن است بیشتر به افسون‌های شخصی خود اتکا کنند تا به کلماتی که بر دیگران تأثیر می‌گذارد. برخی دیگر اجتماعی‌تر و با روابط اجتماعی بهترند و توانایی تسلط روانی به دیگران را با شور و شوق و قدرت دارند. در نهایت، کاریزما نتیجه مهارت‌های عالی ارتباطی و بین فردی است. بنابراین می توان کاریزمای خود را توسعه داده و بهبود بخشید.

افراد کاریزماتیک چه ویژگی هایی دارند

شخصیت کاریزماتیک چگونه است
شخصیت کاریزماتیک به معنای کمال نیست! یک تصور غلط رایج وجود دارد که افراد با شخصیت کاریزماتیک بالا ایده‌آل هستند و جذابیت آنها ناشی از مهارت‌های سطح بالا مثل درآمد بالا یا ظاهر خوب است. اما اصلاً اینگونه نیست. شخص کاریزماتیک از بعضی جهات آسیب‌پذیر است و تشخیص ضعف او را دوست داشتنی و صمیمانه‌تر می‌کند. بنابراین شرم آور نیست که خطاهای خود را نشان دهید. نیاز به اثبات ایده‌آل بودن خسته کننده و رنج‌آور است و کاریزمای واقعی از اصالت، ضعف و صداقت ناشی می‌شود.

افراد کاریزماتیک می‌دانند که چگونه به دیگران خوب گوش دهند. آنها نسبت گوش دادن به صحبت کردن را با نسبت یک به دو حفظ می‌کنند. ساده‌ترین راه برای صحبت کمتر و گوش دادن بیشتر این است: سوالات توضیحی زیادی بپرسید.

به جای اینکه برای صحبت کردن سطحی باشید با پرسیدن سؤال و درخواست مثال، عمیق تر باشید. با این کار نه تنها اطلاعات بیشتری در مورد موضوع در اختیار شما قرار می‌دهد بلکه ارتباط خود را نیز بیشتر خواهید کرد و به یاد داشته باشید: وقتی بیشتر صحبت می‌کنید کمتر یاد می‌گیرید.

خصوصیات یک شخصیت کاریزماتیک
در دانشگاه کانادا تورنتو گروهی از متخصصان مطالعه‌ای را انجام دادند که در آن ۱۰۰۰ شرکت کننده شرکت کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد تا خودشان را براساس مجموعه‌ای از صفات رده بندی کنند که به آنها کاریزمای قوی می‌دهد که بر اساس دو عامل تأثیر، توانایی رهبری و اثبات حضور استوار بود. این مطالعه که در روزنامه ایندیپندنت انگلیس منتشر شد نتیجه گرفت که شش مورد اصلی در شخص باید وجود داشته باشد تا او را کاریزماتیک بنامیم.

این الزامات عبارتند از: قدرت حضور حتی در خانه.

امکان تأثیرگذاری بر دیگران.

دارا بودن روحیه رهبری و مدیریت.

امکان گسترش احساسات در هر مکالمه‌ای به شکل آسان.

امکان تعامل با هر شخص، صرف نظر از سطح او.

دارای لبخندی متمایز در مواجهه با دیگران.

حال برای اینکه دریابید که شخصیت کاریزماتیک دارد می‌توانید از شش مورد فوق به صفاتی که در شما موجود است نگاه کنید و کل را بر عدد شش تقسیم کنید. اگر از ۳.۷ به بالا رسیدید نسبت به یک فرد معمولی صفات کاریزماتیک بیشتری دارید و اگر از این تعداد کمتر باشد می‌توانید روی شخصیت خود کار کنید تا کاریزماتیک‌تر شوید و همانطور که گفته می‌شود، کاریزما ژنتیکی نیست اما می‌توانید روی آن کار کنید و آن را توسعه دهید.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن