پایتخت فرهنگ اسلامی

درباره‌ی صنایع دستی همدم، به مناسبت روز جهانی صنایع گرشگری؛

گلهایی که خورشید می‌سازند!

کد خبر : 29277

فرزندان موسسه‌ی خیریه‌ی همدم با تلاش خستگی‌ناپذیری که نشان می‌دهند، اسم و رسم خوبی در صنایع دستی خراسان و خصوصا مشهد پیدا کرده‌اند.
به گزارش صبح مشهد به نقل از روابط عمومی موسسه‌ی خیریه‌ی همدم دکتر زهرا حجت (مدیر عامل) با بیان این مطلب و تبریک به مناسبت فرارسیدن روز جهانی صنایع دستی، گفت: «فرزندان هنرمند همدم با فراگیری صنایع دستی مختلف، ضمن بهره بردن از جدیدترین روش‌های توانبخشی جهانی و بالابردن روحیه‌ی خود و خواهران‌شان، هزینه‌ی برخی از مخارج خود را نیز از این راه تامین می‌کنند.»
وی ادامه داد: «کارگاه‌های ابتدایی و پیشرفته‌ی صنایع دستی همدم با توجه به توانایی ذهنی و جسمی بچه‌ها و زیر نظر مربیان مجرب و کارآزموده هر روز از ساعت ۸ لغایت ۱۲ پذیرای فرزندان عزیز موسسه هستند و به لطف خدا و پشتکار اهالی این خانه، شاهد هنرنمایی خارق‌العاده‌ی آن‌ها بوده‌ایم. این کارگاه‌ها نماد خودباوری کسانی است که شاید در نگاه اول نتوان به توانشان باور پیدا کرد اما در چند سال اخیر در همدم ما شرایطی برای بازدیدهای عمومی فراهم کرده‌ایم تا خود مراجعین به‌صورت زنده شاهد فعالیتهای دختران ما باشند.»
خانم دکتر حجت با نام بردن کارگاه‌های صنایع دستی همدم گفت: «کارگاه ملیلیه دوزی، قلم زنی روی مس و برنج، گلیم بافی، سوزن دوزی و گل‌سازی بخشی از کارگاه‌های فعال موسسه هستند که مورد توجه اساتید این رشته‌ها قرار گرفته‌اند و خوشبختانه در سالهای اخیر توانسته‌ایم در همه‌ی رشته‌های فوق و در رقابت با سایر فعالین این رشته‌ها خصوصا بچه‌های کاملا سالم، از آنها پیشی بگیریم به‌طوریکه در سال ۱۳۹۸ مقام بهترین بافنده‌ی گلیم و بهترین قلم زن روی مس از آن این موسسه‌ی خیریه شد.»
مدیر عامل همدم با اشاره به لزوم نظارت‌های مستمر سایر ارگان‌ها و همدلی و همکاری آنها با موسسات خیریه گفت: «در طول سال و ضمن بازدیدهای متداول سازمان بهزیستی کشوری از این کارگاه‌ها، چندین باراز سوی سازمان صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری و همین‌طوراداره کل فنی و حرفه ای خراسان رضوی، آزمون‌های مشخص و استانداردی از هنرمندان موسسه گرفته می‌شود تا هم توانمندی و هم رتبه‌ی هنری آنها سنجیده شود که خوشبختانه دختران همدم، همیشه با موفقیت و افتخار آنها را پشت سر گذرنده‌اند و همواره شاهد همدلی و لطف و ومحبت کارشناسان آن سازمان‌ها نیز بوده‌ایم.»

دکتر حجت، در پایان با اشاره به یکی از فعالیتهای خدا پسندانه و هنرمندانه‌ی همدم که باعث کم شدن هزینه‌ی تهیه‌ی تاج گل‌های مرسوم عزاداری‌های سطح شهر می‌شود، گفت: «همه جور گل در این باغ پر از لبخند و مملو از هنر پیدا می‌شود؛ از نرگس و گِلایُل و ارکیده گرفته تا مرغ بهشتی و شیپوری و شمعدانی. دختران کارگاه با دست های هنرمندشان که نه، با دل هایی بهاری و شاداب گل برگ ها را روی فوم پهن می کنند و برش می زنند و رنگ می کنند و خودشان را به دست گل ها می سپارند. مربی پرانرژی و سرحال کارگاه خانم «عصارگل» با مهارت و تجربه ای که دارد فضایی سرشار از صمیمیت ایجاد کرده است. او علاقه‌ی زیادی به بچه ها و کارهای آن ها دارد و همین باعث شده تا نتیجه‌ی کار دلچسب و دلنشین باشد. مربی کلاس در کنار آموزش گل، حدیث هم به شاگردانش یاد می دهد. گاهی داستان هم می گوید. این کارگاه ۲۰ هنرجو دارد که همه آموزش پذیر هستند و مشتاق یادگیری. بچه ها ساخت ۳۰ نوع گل را آموزش دیده اند و می توانند با راهنمایی مربی و دست مایه هنر شان خالق گل باشند.»
شیما، یکی از دختران هنرمند کارگاه گلسازی همدم می‌گوید: «ما هم درس می خوانیم و هم گل می سازیم، درس‌هایمان هم خیلی خوب است.»
بچه‌ها، مدرک گلسازی شان را به دیوار کارگاه زده اند و می فهمیم که در هنرشان خیلی ماهرند. پس از کمی گردش در این باغ و حظ بردن، شیما می رود تا گل-های نرگس را بیاورد و نشانمان بدهد. نرگس ها را که می‌ببینیم گل از گلمان می‌شکفد. نسیم طراوت و سادگی این گل آراسته، در بند بند روح می دود و دلهای عاشق را تازه‌تر از همیشه می‌کند.
گل سازی یکی از هنرهای دختران مرکز است؛ سوزن دوزی، سرمه دوزی، ملیله دوزی، رنگ زدن روی پارچه و حتی ساخت تابلو های سه بعدی را هم خوب می دانند. تمام این هنرها فضای کارگاه را پر کرده.
زهرا آچار شهرکی و اختر ناصحی دو هنرجویی هستند که در کنار گلسازی، با تزیین روی شیشه و قلاب بافی با انگشت، گلدان های قشنگی می‌سازند. بالیدن این گل ها را در دستان هنرمند و نوازشگر دختران مرکز به وضوح می‌توان دید، حتی در آفتابگردان روبروی پنجره که اگر خوب دقّت کنی، می بینی به خورشید و دختران خورشید لبخند می‌زند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

17 + دو =

دکمه بازگشت به بالا
بستن