اخبار مهماقتصادی

۳۰شهر خراسان رضوی با وجود بارش های بهاری همچنان در شرایط تنش آبی قرار دارند!

کد خبر : 20425

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در گفتگویی وضعیت منابع تامین آب شهرهای تحت پوشش را در سال آبی ۹۸-۹۷ ودر پی بارش های بهاری سال جاری تشریح کرد.
به گزارش صبح مشهد، سید ابراهیم علوی افزود: هرچند نزولات جوی باعث بروز سیل و واردآمدن خسارت به شهروندان در برخی شهرهای استان شد ولی برکات آن به مراتب ازمشکلات ایجاد شده بیشتر بوده است.
وی بارش به شکل باران را دروضعیت ذخایرسدها و میزان روان آب ها و به تبع آن شهرهای برخوردار از آب های سطحی موثر ارزیابی وتاکید کرد : به دلیل تفاوت رژیم آب زیرزمینی با سطحی ، ۷۵تا۸۰درصد بارش ها در همان ابتدا تبخیر و مابقی به شکل رودخانه ، جویبار و سیلاب جاری و درصد ناچیزی از آن بسته به نوع خاک منطقه ، پس از یک پروسه پیچیده چندماه وارد مخازن آب زیر زمینی می شود.
وی یادآورشد: افزایش بارندگی منجربه افزایش روان آب ها و آبگیری مخازن سدها می شود و برروی دشت ها مخازن آبی زیرزمینی استان تاثیر آنی ندارد.
وی با بیان اینکه به جز قوچان که بخش کمی از نیاز آب شرب آن از سد تبارک آباد تامین می شود مابقی شهرها وابسته به منابع زیر زمینی (چاه ها) می باشند.
وی به کاهش برداشت آب از منابع زیرزیمنی توسط بخش کشاورزی از ابتدای سال جاری تاکنون اشاره کرد و اذعان داشت: این کاهش برداشت در افزایش دبی ۴۷۳ حلقه چاه شرب شهرهای استان تاثیری ندارد وفقط آن ها را با کاهش تولید مواجه نمی سازد بنابراین پیش بینی می شود در تابستان امسال ۳۰شهر خراسان رضوی که در نقطه سر به سر تولید و مصرف می باشند با تنش آبی مواجه باشند.
رئیس هیئت مدیره شرکت آبفای استان نتیجه گرفت: با یک سال ترسالی که بارش ها در آن از میانگین بلند مدت بیشتر است، نمی توان ادعا کرد استان وارد دوره ترسالی شده است و نیاز به تکرار چندین سال ترسالی می باشد.
وی توجه مشترکان را به این مهم معطوف داشت که خشکسالی های طولانی حادث شده باعث از دست رفتن منابع و افت سطح آب های زیرزمینی در آب خوان ها شده و بسیار خوشبینانه است که با یک سال بارندگی مناسب کسری مخازن آب زیرزمینی جبران و منابع آبی متعادل شود.
وی مصرف کنندگان را به مراقبت از منابع آبی و دقت در نحوه مصرف آب توصیه کرد و سازگاری با کم آبی را تنها راه مقابله با عدم تعادل در تولید و مصرف آب اعلام کرد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

18 − 13 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن