اسلاید شودانش و فناوریستون اصلیپربازدیدترین ها

از نوعی رها شدگی در روابط عمومی رنج می بریم

کد خبر : 1963

نماینده انجمن روابط عمومی ایران در خراسان رضوی گفت: تشریفات در ذهن مردم منفی و نادرست تعریف شده است.

به گزارش پایگاه خبری صبح مشهد نماینده انجمن روابط عمومی ایران در خراسان رضوی گفت: تشریفات در ذهن مردم منفی و نادرست تعریف شده است.علی محدث درچهارمین نشست از سلسله نشست های همایش “روابط عمومی نوین، استراژی تجاری” که با عنوان “دیپلماسی در روابط عمومی تجاری ” در دفتر روزنامه اقتصادی آسیا برگزار شد در خصوص چگونگی تشریفات در روابط عمومی گفت: تشریفات ممکن است درذهن مردم معنا نادرست و یا بار منفی داشته باشد در حالی که اگر تشریفات را به سمت آداب صحیح ارتباط  با دیگران پیش ببریم معنا و مفهوم دیگری می یابد.

از نوعی رها شدگی در روابط عمومی رنج می بریم

وی با اشاره به اینکه در سایر حوزه های سازمانی از جمله صنعت و تبلیغات در روابط عمومی از نوعی رها شدگی رنج می بریم اظهار کرد: اکثر افراد به خودشان زحمت فهم دقیق مسایل را نمی دهند و به صورت جدی و علمی حوزه مرتبط با کار خودشان را مطالعه نمی کنند،همچنین در بسیاری موارد سعی دارند مسایل غامض و پیچیده را تک مجهولی حل کنند.

وی با بیان اینکه در حوزه روابط عمومی مفاهیمی وجود دارد که باید بازتعریف شود گفت: تا باز تعریف های لازم در روابط عمومی اتفاق نیفتد در این حوزه راه درستی انتخاب نکرده ایم و دچار انحراف در معیار شده ایم.

محدث تاکید کرد: ماهیت، هدف و کارکرد روابط عمومی را دچار کارکرد اشتباه کرده ایم. روابط عمومی نیامده تا اشتباهات یک سازمان را پنهان کند و بخش هایی از آن را از مقابل دید مردم بردارد و یا بین سازمان و افکار عمومی فاصله بیندازد اما در کشور ما تمام این کارکردهایی که نباید در حوزه روابط عمومی باشد وجود دارد و برای روابط عمومی ها تعریف شده است.

او کارکردهای اشتباه در روابط عمومی ها را در ریشه های تاریخی ما جست و جو کرد و گفت: کارکرد اشتباه در روابط عمومی به ریشه های تاریخی ما بر میگردد، همانگونه که رویدادهای بزرگ تاریخی داشته ایم اما دچار اشتباهاتی نیز در طول دوران تاریخی کشورمان بوده ایم که از جمله آنها می توان به واژه ارباب رجوع اشاره کرد.

وی ادامه داد: مفهوم ارباب رجوع در ایران صحیح نیست و در واقع نه مراجعه کننده ارباب است و نه رییس خدمت گذار بلکه مدیران دارای قدرت اند و ارباب تلقی می شوند حتی اگرفردی که  پشت میز نشسته است فرد مهمی نباشد و یا مراجعه کننده آدم نابغه ای باشد در اکثر موارد ادبیات از بالا به پایین است همین امر نشان می دهد که مفهوم ارباب رجوع در ایران در تضاد با مفهوم واژه ایست که به کار می رود.

ضرورت اقدام جامعه شناختی در بررسی ریشه های ارتباطات

نماینده انجمن روابط عمومی ایران در خراسان رضوی در ادامه با تاکید بر ضرورت اقدامی جامعه شناخنی در بررسی ریشه های ارتباطات در ایران گفت: باید ریشه های ارتباطات در ایران را به صورتی عمیق مورد بررسی قرار دهیم. از اشکالات بزرگ روابط عمومی و روزنامه نگاری دیدن رو بنا است اما ریشه در جامعه ندارد. تا زمانی که نظامات اجتماعی جامعه را نشناسیم و رابطه ای بین نظامات اجتماعی و رفتارهای صحیح ارتباطی برقرار نکنیم همچنان دچار معضلاتی در این حوزه خواهیم بود.

ما در حوزه فرهنگ عقب هستیم

محدث با اشاره به اینکه حوزه فرهنگ ارزش آفرین و حائز اهمیت است گفت: ما در حوزه فرهنگ عقب هستیم و برای فرهنگ سازی صحیح باید پروسه جامعی در این خصوص تعریف شود اما اکثر آنها فاقد جامعیت است.

وی افزود: ما در تعریف مفاهیمی که در پیداش و شکل محتوا ارتباطاتمان تاثیر دارد باید مداخله و باز تعریف داشته باشیم.

اگر در حوزه تبلیغات درست عمل کنیم صنعت به سمت ما می آید

محدث با تاکید بر اینکه اگر تبلیغات را یک قدم علمی تر و اثر بخش تر کنیم صنعت به دنبال ما می آید گفت:صنعت تا اندازه ای که تبلیغات برای آن کارایی داشته است به آن مراجعه کرده است بنابراین امیدواریم پس از اینکه مشاهده کردیم مراجعه به تبلیغات دیگر پاسخ گو نیازها نبوده و به بن بست رسیده یم به فکر راه برون رفت بیفتیم و حرفه ای و عالملنه تر آن را انجام دهیم.

ما دچار فرهنگ گذشته نگر هستیم

علیرضا حدادیان مدرس و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه این نشست با اشاره به اینکه فرهنگ ما گذشته نگر است گفت: علم میخواهد مار ا جلو ببرد اما ما نمیخواهیم بپذیریم و این نشان می دهد که ما دچار فرهنگ گذشته نگر هستیم.

وی در خصوص اشباع فضا تبلیغاتی اظهار کرد: آماری در خصوص حوزه تبلیغات وجود دارد که  نشان میدهد هر فردی در طی روز بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ پیام تبلیغاتی را از طرق مختلف مشاهده می کند که این امر سبب شده تا مردم با اشباع تبلیغاتی مواجه شوند و از تبلیغات متنفر باشند.

حدادیان افزود: به جای اینکه  تبلیغات با این همه هزینه سرسام آور بتواند اطلاعات لازم را به مردم منتقل کند به ابزاری تبدیل شده است که نتیجه معکوسی ایجاد کرده و موجب فراری شدن مردم از تبلیغات شده است.

این مدرس دانشگاه ضمن اشاره به بخشی از مباحث تبلیغات گفت: برخی تولید کنندگان و سرمایه داران تبلیغات خود را با هزینه های بالاتری در میان سریال های پر بیننده می گذارند اما آمار نشان داده است در آن زمان هم افراد از پای تلوزیون های خود بلند می شوند.

اجبار مشتری به واسطه تبلیغات ضربه ای به خود تولید کننده است

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی گفت: امروزه در بحث تجارت هرجایی که سرمایه دار و یا تولید کننده بخواهد مشتری را مجبور به کاری کند به خودش ضربه زده است.

وی با اشاره به مسولیت های اجتماعی که یرای شرکت های تلیغاتی وجود دارد گفت: در مشاوره های تبلیغاتی یکی از وظایف مدیران پیش ازاین که اجرایی کردن طرح ها باشد تفکر و مطالعه است که بتوان از طریق آن افق ها سازمان را تعریف کرد اما متاسفانه اکثر مدیران دراین حوزه تفکر نمی کند.

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن