استانیاسلاید شو

۸۳ درصد باغ‌های پسته گناباد به مرحله باردهی رسید

کد خبر : 63829

مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: هفت هزار و ۳۲۷ هکتار از مجموع هشت هزار و ۷۸۰ هکتار مجموع باغ‌های پسته این شهرستان و معادل ۸۳ درصد آن‌ها در سال‌جاری به مرحله باردهی رسیده است.

به گزارش صبح مشهد، اسماعیل قربانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به آغاز برداشت پسته از سطح هفت هزار و ۳۲۷ هکتار باغ‌های پسته شهرستان گناباد از اواسط شهریورماه جاری، افزود: تا پایان فصل برداشت (اواخر مهرماه امسال) افزون بر ۲۵ هزار تن پسته در این شهرستان برداشت می‌شود.

وی اضافه کرد: ارقام کشت پسته گناباد شامل «کله قوچی، فندقی، احمد آقایی، اکبری و بادامی سفید» است و متوسط عملکرد پسته «تر» در این شهرستان سه تن و ۴۰۰ کیلو گرم و پسته خشک ۸۵۰ کیلو گرم در هکتار است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد ادامه داد: مناطق عمده کشت پسته در گناباد شامل «برگز، عمرانی» و روستاهای «پسکلوت» این شهرستان است و کشت این محصول زمینه اشتغال‌زایی بیش از ۱۶۰ هزار نفر روز در گناباد را فراهم کرده است.

قربانی افزود: به علت کاهش سطح آب‌های زیر زمینی و افت کیفی آن در سال‌های اخیر، بسیاری از کشاورزان با ایجاد باغ‌های پسته به تولید این محصول روی ‌آورده‌اند.

وی اضافه کرد: ۱۲ ترمینال ضبط پسته نیز فعالیت خود را برای فرآوری آن در گناباد آغاز کرده‌اند و این واحدها با بهره‌گیری از تجهیزات نوین فرآوری، نقش موثری در ارتقای کیفیت محصول، تسهیل فرآیند بسته بندی و افزایش بهره‌وری اقتصادی منطقه ایفا می کنند و زمینه اشتغال موقت ۱۲ هزار نفر را فراهم کرده‌اند.

شهرستان گناباد با داشتن هشت هزار و ۷۸۰ هکتار باغات پسته که هفت هزار و ۳۲۷ هکتار آن به صورت بارور و هزار و ۴۵۰ هکتار نهال و غیر بارور است، یکی از قطب‌های مهم تولید پسته در خراسان رضوی به شمار می رود.

منبع: ایرنا خراسان رضوی

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × سه =

دکمه بازگشت به بالا
بستن