اسلاید شوپایتخت فرهنگ اسلامی

معاون وزیر میراث فرهنگی:

مدرسه «دودر» حرم رضوی ظرفیت دیدنی برای زائران است

کد خبر : 63522

معاون گردشگری وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: مدرسه تاریخی «دودر» در حرم امام رضا (ع) ظرفیت آرامش‌بخش و دیدنی برای زائران است.

به گزارش صبح مشهد به نقل از میراث آریا، انوشیروان محسنی بندپی امروز دوشنبه ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۴ در حاشیه بازدید از مدرسه تاریخی دودر در حرم امام رضا (ع)، با اشاره به مرمت و احیای این بنا توسط آستان قدس رضوی افزود: این اثر تاریخی دارای ارزش فراوانی است و محل آرامش زائران است.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی نیز بیان کرد: این مدرسه تاریخی از نوع مدارس چهار ایوانی است که دارای چهار اتاق گنبد دار گوشه ای است.

سید جواد موسوی افزود: ایـن بـنـا بـه صـورت یک مدرسه آرامگاهی ساخته شد تا محلی برای دفن بانی آن امیر یوسف خواجه ( یکی از فرماندهان تیموری در دوران سلطنت شاهرخ) باشد، قبر وی در زیر گنبد جنوبی مدرسه قرار دارد.

او ادامه داد: ایـن بنـای تاریخی در زمینی به وسـعت ۵۰۰ مترمربع در دو طبقـه سـاختمان، شامل ۳۲ حجره احداث شده است که از معماری بناهای چهار ایوانی دوره تیموری پیروی می کند.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی تصریح کرد: در ضلع جنوب غربی مدرسه، در ۲ گوشه غربی و جنوبی دو گنبد رفیع و بلند قرار دارند که تزیینات بیرونی آنها بسیار شبیه به هم هستند.

او اظهار کرد: اتاق های مربع شکلی با طاق نماهای کم عمق که برفراز آن ها یک فضای انتقالی قرار گرفته است، برروی آن از طرف بیرون یک گریو استوانه ای و گنبد بلند خارجی واقع شده است، این ارتفاع گنبد از ویژگی های بارز معماری تیموری است.

موسوی افزود: بدنه گنبدها لاجوردی است و در پایه گنبد در چهار ردیف تزئینات «اسلیمی» گیاهی به رنگ آبی سیر و زرد کمرنگ به کار رفته است و در ردیف دوم کتیبه ای قرآنی آمده است که از شیوه معماری اسلامی بناهای چهار ایوانی دوره تیموری پیروی می کند.

به گفته او، گنبد بیرونی قوس دار است و نیمـرخ تیزی دارد که قسمت بالایی آن تنها اندکی به طرف رأس انحنـا دارد.

او با بیان اینکه گنبدخانه ها دارای نمای همسانی هستند، اظهار کرد: به همت آستان قدس رضوی این اثر تاریخی مرمت و احیا شده است و با توجه به محیط آرامش‌بخشی که دارد می‌تواند به عنوان مکانی دیدنی مورد بازدید زائران قرار گیرد.

هم‌چنین حجت الله ایوبی رئیس مرکز بین‌الملل و مصطفی فاطمی مدیر کل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بازدید از مدرسه تاریخی “دودر” در حرم امام رضا (ع) حضور داشتند.

 

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 − یک =

دکمه بازگشت به بالا
بستن